mondaay

trala måndag och det känns kanon. Tillbaka till verkligheten. Är på en annan salong nu och har provanställning, får se hur det går. Alla verkar iaf jätte trevliga som jobbar där. =)

Nå snabbt inlägg, håller på och koka ris och lillebror skriker efter hallon. Bäst att skynda sig så man inte får nån utskällning.

tänkte bara ni skulle se så jag lever ;)


In my car

I morsans bil så har vi massa Cd skivor som är 100 år gamla, så man varvar hela tiden. Tar en Cd tills man får damp och vill knäcka skivan med tänder. Just nu jobbar jag på Gyllene tider. Fick en live skiva för några år sen. Först blev jag skit sur över att den var live men jag har kommit på det är jätte bra. Man vrider på högsta volym och hör publiken skrika, jag det känns som om man verkligen är där! Blir genast på super humör ;D

Så varför inte köra nå Gyllene tider song när vi ändå snackar om det ;D

Erkänn att Live är bäst! Åh tänk att jag skulle på deras konsert för nått år sen, tror den var i skellefteå. Men jag fick en infektion i knät och kunde knappt gå, så när vi var i Piteå fick jag åka till akuten och vi blev kvar där. :(  y

men enjoy ;D



ryser :D

Åsa Larsson- Det blod som spillts

Nu är jag klar med en av böckerna jag lånade på biblioteket. Nämligen Åsa Larsson andra bok- Det blod som spillts.

 

Den handlar om: En präst hittas mördad i kyrkan. (som den första boken) När polisen börjar utreda mordet så upptäcker de att den kvinnliga prästen var väldigt hatad av många, mest bland männen. Hon var otroligt feministisk och lade sig i jaktlaget. i relationer som gjorde att kvinnorna skiljde sig från männen. så hon var både älskad och hatad.

Rebecka Martinsson följer med en kollega till Kiruna av affärsanlägenheter. Hon stannar kvar av personliga skäl och bor i en hyrd stuga i en liten by. Hon blandas in i mordet och lär känna de som både hatade och älskade prästen. Det visar sig att den lilla byn har många hemligheter.
 
Jag tyckte: Mjaa har läst 2 andra böcker av åsa Larsson och blev inte så imponerad. Den var lite tråkig. Går inte säga så mkt annat. Gillar annars Åsa men nej tack till den här. Men har man läst de andra ska man ändå läsa den. Den var bra men tråkig som sagt. Och har man inte läst ettan först så ska man absolut göra de innan den här, annars vet man exakt vad som händer i första boken..

ps: Sorry för den dåliga beskrivningen för vad den handlade om. Men det var inte så jävla lätt att förklara

Tooorsdag

Imorrn är det fredag, satan vad veckan har gått fort. och har bara 2 kunder imorrn för jag ska med bussen 13.00 . succe, succe. Tänk att jag inte skulle dit. men håller tummarna för en rolig helg och många glada skratt!

Idag hade jag ingen kund förrän 13.00. Så jag stod och babblade med Annika och hennes kund. Hur gullig tant som helst, hade nästan kunnat ta med henne hem :P glömde till och med att äta lunch haha

Min första kund kom och ja det går inte beskriva med ord. Men sådan kunder har man ibland och det är bara att bita ihop och le. hur som helst var hon iaf trevlig! Annars hade jag blivit tokig haha

Hade bara roliga klippningar idag och det var hur kul som helst. hann inte sitta nått alls och det vara sopa och ropa in nästa kund om och om igen. Rolig dag, och visst är det underbart att jobba skiten ur sig och när man slutar så känner man hur benen bara viker sig av utmattning.  :D


Nu sitter jag hemma och ska snart börja packa kläder och stuff till Jokkmokk. Känns skönt att systemet är avklarat, slapp torsdags kön när alla har tänkt: åh vad smart jag är som inte går på en fredag, men ändå är de lika förbannat lång kö för dom är ju så smart.  Sen fredag när alla dumma jävlar går till systemet för att panik handla vinet till grillen.. haha negativ jag blev ;P  Jag har min lilla (stora) vin dunk och min varm och kall. Undra om man ska börja prov smaka i bussen. Ja bara för sakens skull?  ;D


Vi slår på en soft låt av Bobban- Africa united   Går inte göra nått annat än att älska om och om igen

skalv

Idag i salongen så började de vibrera. Vi blev alla lite fundersamma och tänkte vad de var. men gissade mest på skalv från gruvan. Och nu när jag läste i nsd så stod det just de. Skalv som mätte upp til 1,4 i richterskalan. Lite sjuk ändå.
Kommer ihåg när jag bodde hos mormor och morfar och var ensam där nån natt. Och helt plötsligt så börjar det skaka. samma tid varje natt. haha




Skalv skakade Malmberget Malmberget. Flera seismiska händelser inträffade i Malmberget på onsdagen. LKAB tvingades stänga av två områden i underjordsgruvan, av säkerhetsskäl. -Alla händelser skedde ovanför nivå 900 och uppåt. Ju högre upp de inträffar, desto mer upplevs de i samhället, säger gruvchef Björn Koorem.
Vid niotiden på onsdagmorgon inträffade ett mindre skalv i malmkroppen Parta, mellan nivå 815 och 1000. Gruvarbetet stoppades under en tid och LKABs bergmekaniker undersökte området. Parta ligger norr om bostadsområdet Kilen i Malmberget.
I framtiden förväntar LKAB att västra delen av malmkroppen Parta ska "blocka upp till dagen", det vill säga att gruvrummets tak ska rasa in och en öppen gruvhåla bildas.
En kraftig smäll
Ett flertal seismiska rörelser inträffade strax före halvtolv på onsdag förmiddag. Det största skalvet uppmätte 1,4 på den lokala Richterskalan.
-En mycket kraftig smäll som ruskade om huset, meddelade en hyresgäst i centrala Malmberget.

Skalvet föranledde LKAB att stänga av lastningen i Printz Sköldsgruvan som ligger under bostadsområdet Johannes-Hermelin.
-Det var en hängväggsrörelse. Vi ska avgöra om vi ska öppna området för produktion igen i kväll. Vi kan säkert vänta oss fler händelser vid Printz Sköld, säger gruvchef Björn Koorem.

Vilken kick!

Idag har jag jobbat! Det kan man minst sagt säga! Har haft skit kul och fullbokat. Men hon hade bokat in en lunch åt mig så jag hade iaf 1 timme. Men annars har man sprungit och knappt hunnit sätta sig. åh så kul :D Hade 4 klipp och en klipp &färg =) Perfekt dag och jag var så där skönt utmattad i benen när jag klev ut från salongen. :D Summarkardemumma= Lyckad dag! Och imorrn ska jag öppna salongen =)

Nu sitter jag hemma, har hunnit käka lite, diska och dammsuga. Ska vara barnvakt åt lillebror ikväll/inatt och det bli att kliva upp 07.00 för att ge han frukost. Nåja allt för min gulstjäna =) Tänkte även vi ska se på film ikväll (om han vill) :)

:D

Vilken dag! Kan knappt tro det. Nu håller jag tummarna för att allt går som jag önskar och att jag är så pass duktig som jag hoppas =) Samtidigt blev det en krock. Blir hon sur? Nå jag berättar mer nästa veckan när jag vet mer om allt, vill inte skriva för mkt. men kan ju säga att ett leende på läpparna kommer finnas kvar ett bra tag till ;D

Börjar även längta som psyk till helgen. Det kommer bli finemang! tog trippen till gröna affären idag och köpte lite att släcka törsten med under helgen. Tänkte de var lika att göra de idag för sen kanske jag inte hinner...

Nåja ska kanske på gymmet ikv.. Det blir nog lite för sent men ändå, hade behövt det. =) men hade även behövt sola. Kanske hinner med båda? ;P 

ååh kan inte alla vara glada för min skull ? =)

Tiisdag

Idag har jag klippt mig, äntligen!! Blev iaf jätte nöjd och nu kan jag äntligen ha håret nedsläppt :P Ska också på intervju och det bli spännande =) Men det är så svårt tycker jag. hoppas iaf på det bästa :P

Sitter och kollar på sjunde himlen nu och känner mig lat. Ska klippa Marri på ett tag, vi ska göra kort på ena sidan ;D undra om hon är lite nervös? =) Det kommer nog bli skit snyggt tror jag!

men men har inte så mkt mer att säga förutom att jag ska till Jokkmokk i helgen och jag kan knappt vänta! ska bli så kul och träffa brydsen, dricka lite vin och äta god mat! Kan helt enkelt inte bli dåligt i deras sällskap =) kramar till er!


Förväntansfull

Berättade jag att igår så skickade jag in ungefär 5 ansökningar till Sälen.. sista anmälningsdagen var den 4/9. Så jag behöver kanske inte vänta så jätte länge på svar? Dock försöker jag inte förvänta mig nått och hoppas för mkt. Men åh vad kul det hade vart! Endel jobb verkade hur roliga som helst!! Till exempel konferensvärd och grupp & konferenssäljare. Fjäsk jobb men jag tror jag skulle passa perfekt! Sökte även lite andra jobb som diskare och lokalvårdare. Kanske inte dröm yrken men jag får vistas i en rolig miljö med glada människor och jag får tid till att åka snowboard. Vilket verkligen inte är illa ;D ååååh jag håller tummarna!! För mig, Anna och Janne:P


cloothes

Jag vill ha snygga kläder. Sitter och kollar på massa sidor som asos, forever21 osv. Men hittar inget. Eller jo dom har skit snygga kläder men jag lockas inte, jag blir helt enkelt inte kär. Istället hittar jag kläder som jag aldrig skulle dra på mig. Så istället för att visa upp fina kläder jag vill köpa så kan jag visa vad jag inte skulle vilja dra på mig!



Åka till Jokkmokk - åka inte till Jokkmokk

Det är marknad i Jokkmokk till helgen. Ska jag åka? Jag vet inte!! Hade ju tänkt vara nykter. Ska ändå till Piteå helgen efter och det kommer gå pengar. Bara bussen är 600 kr. Blir knas snart. Jag vill ju så gärna träffa brudarna.. Gah hjälp mig? Platt mage eller Jokkmokk? haha På tal om platt mage 54.6 kg. hahah jag är bäst. gått ner nästan 6 kg. Börjar bli en besatt het? :P Det konstiga är att jag inte får på mig mina jeans än så jag fortsätter :) Men ett grattis tack?


Höstmarknaden för 4 års sen? Jag och Bells har kul på toaletterna ;D (Visst var det du Bella som tog bilden)


books

Har ju läst ut 2 böcker förra veckan, tänkte ge en resume på dem. Okej ni kanske inte är så jävla intresserade av att läsa böcker. bara jag och 1 % till i Sverige verkar det som. Eller så vågar ni inte erkänna det ;)
Som min lillebror sa:
men säg inte till nån att jag läser böcker  haha

Men här har ni dom



Tyskungen är en fortsättning på de andra böckerna. Jag rekommenderar att läsa de andra först, Det blir roligare så enligt min uppfattning.

Boken handlar om: Erica hittar en kista i sin vind med sin mors tillhörigheter, där hittarna hon ett nazist märke. Hon lämnar in medaljen till en historiker som även bor i Fjällbacka, men bara efter ett tag hon lämnat in den, hittas han död i sitt hus av två pojkar som brytit sig in. Ericas man som även är polis har pappaledigt men har svårt att lämna yrket när det här mordet sker. Samtidigt börjar Erica läsa sin morsdagböcker. Och det visar sig att mordet på historikern och hennes mors barndom hör ihop.

Jag tyckte: Den var bra och man ville inte lägga undan boken. Den utspelade sig pararellt med nutid till dåtid så man alltid förstod innebörden i allt som hände. Jag gillar Camilla Läckberg men dock finns det många som inte gillar henne. Bestäm vad ni tycker och läs dem!



Har ni sett filmen? Det har inte jag och det lär jag göra snart! Jag tycker det är skit kul att ha läst en bok och sen få se hur de gör det till en film. Oftast brukar man bli besviken. Men jag lär hyra den här filmen snart så jag får bilda min egna uppfattning :)

Boken handlar om: Rebecka är advokat i Stockholm men har sitt ursprung i Kiruna. Ett mord sker i en frikyrka. Offret är en man som var känd i hela Sverige (om inte världen) Han dog i en cykel olycka men återuppstod och efter det predikade han om det och blev rikskänd. Nyheten blev stor, speciellt pågrund av sättet han dog på. han fick slag i skallen, ögonen utslitna och händerna avhuggna. Rebecka får ett samtal av offrets syster som inte vågar gå till polisen för det var hon som hittade han. Rebecka måste alltså återvänd till kiruna även fast hon inte vill.

jag tyckte: Den var bra och spännande, men jag kan bli knäpp när det handlar om gud och sånt tjaffs. Vill bara slå på en del människor i boken. Men Åsa Larsson ska man absolut läsa! Det som skiljer henne och Camilla är att Åsa använder ett språk som man gör uppe i norrland. Man känner att man är på orter när man läser. Konversationerna är exakt som de är och ska vara. Och ja om ni är från skåne kan ni ändå läsa (haha) Det är inga konstiga ord som bara existerar här uppe =)


Tack och hej. Nu fick ni lite bok tips. Har lånat 3 böcker till idag, så snart får ni höra om de med =) Spännande!

Måndag

Vad trevligt med måndagar! Idag började skolorna i norrland. Vet inte om de startar nån annan stans, i Örebro startade skolan förra veckan.
Var förbi malmberget några gånger idag och det kryllade av ungdomar. Det var kul att se lite liv och rörelse i annars så dystra Mampa.

Har gjort en massa ärenden idag. som sökt jobb, köpt lypsyl, lånat böcker på biblioteket osv.
Har även hunnit simma 1 km idag. kändes grymt bra!

Har precis kollat klart på transformers som jag började se på igår. Vilken grym film! Den lär ha vart 100 gånger bättre på bio men men. den var bra:P och jag skulle gärna byta ansikte och kropp med Megan fox. Och killen är ju inte alls så illa. Jag kan ta han ;D


söt unge

Har flätat Axels hår idag och det gick riktigt bra! Inte alls nå mkt gnäll. =) Vi hann se på Bolt och Get smart.
Sen drog han på sig kostymen och vi tog lite kort hahah :P


Axel före


Axel efter några flätor med kostymen. kolla in seriösa arbets minen :P
Lite lilla jönsson ligan:P



Axel klar. kostym nisse. haha sööt


Cool guy :P



Ännu en gång

Kändes som om jag blivit överkörd av tåget idag igen. Varför är jag såå trött?

nåja igår blev det som sagt film men jag kände inte för att dra hem direkt. Ringde Mallan och hon skulle på räggen med Ninnie, så jag hakade på =) Drog förbi nån fest där alla skulle iväg men istället flyttades festen till Hanna W. Så vi satt där. =) Var trevligt att se lite folk och grymt skönt att vara nykter :D

Efter 12 tiden stack jag och Ninnie och jag drog hem, la mig framför American history X. men somnade nästan direkt =)
Så 12 timmars sömn har jag fått och en rejäl utskällning av mamma för att jag sover så länge. bull shit. haha 
 
Sen har jag mest tagit det lugnt, badat badkar och slappat. Ska göra flätor på lillebror snart. känns inte så motiverande. Han tycker allt för ont, man får inte ens kamma hans hår, så det lär bli en massa bråk idag.



Hello

Måste säga att vilka händelselösa dagar. Blev lite sugen på att dra på mig sminket, fixa håret, dricka vin och ha stereon på högsta volym för att bli riktigt taggad. Men jag tog mig i kragen och det blev en lugn lördag ännu igen.

Var faktiskt ute och gick med hunden idag i över en timme. Ska verkligen försöka att sticka ut imorrn med. Man blir genast piggare och nöjd. Har ju trots allt gått ner 4 kg. =)

Jag och brorsan hann även se skräckisen The wrong turn. =)

Men nu ska jag sticka iväg och se på film med Hanna, det blir Twilight. spännande =)

have a nice day or night


Vad är de för fel på mig?

Skrev igår att jag inte kunde somna, somnade kanske runt 5 tiden på morgonen. Så jag tänkte nu kommer jag somna hur lätt som helst. Men det var först vid 2 tiden ögonen slogs igen. Vad är det för fel på mig? Är samtidigt skit trött och orkar inget, hade jag inte tvingat mig själv så hade jag inte ätit ett skit. Finns ingen kraft och lust att äta heller..  Nej måste bli bättring på det där!

Hann iaf aldrig skriva igår. var bara hemma en liten stund efter vi kom hem från Kiruna och efter de drog jag till Hanna och såg på film. När jag skulle hem drog jag förbi stan för att stödja mitt beroende. Där träffade jag massor av folk. Statoil i norrland = Mötesplatsen =D

När jag kom hem såg jag på se upp för dårarna. mysig film =)

mer då? köpte en kavaj i Kiruna. en lång uppkavlad. äsch ni vet exakt hur den ser ut =)

Tvingade mig upp från sängen kl. 12.00 Det är hemskt. Det känns som om jag har blivit påkörd av tåget. Men jag måste gå och borsta mina tänder nu och försöka fräscha upp mig snabbt för jag ska hinna med att köpa pärlor till Axels hår (ska fläta det)

sen måste jag förbi mormor, ska även försöka dammsuga mammas bil. suck


Roligare än så här blir det inte?

Booring

Jag har nog blivit världens tråkigaste människa haha men det gör inget =)

Igår låg jag och läste till 3 på natten. Jag brukar alltid somna när jag läser, men inte denna gång. Vid 3 la jag alltså unden boken som jag började läsa på i förrgår. Alltså har jag läst ut 2 stora böcker på 4 dagar? haha
Jag låg och tänkte på en massa strunt som vanligt när jag ska försöka sova på det "normala" sättet. Alltså ligga ner med lampan släckt och blunda. Men det funkar inte riktigt för mig, min hjärna flyger bort någon helt annan stans.. Tankarna tar ju aldrig slut.

Jag somnade runt 5 tiden och klev upp halv 10. men mellan 8- 9.30 var jag vaken..  Vilken G, kommer vara helt död idag..
Ska iaf till Kiruna snart med mamma. Jag vet varför vi ska dit men jag fattar det ändå inte? Nåja kan vara värt ett försök =)


Nu ska jag ta en snus och kolla Greys anatomy tills helvetet brakar lös =) bye


sökes

En billig bil som går som på räls. Den ska inte ha för mkt mil på samvetet. Den behöver inte vara snygg men gärna skön att köra (?)  Och jo en stereo ett stort plus! ;)

Hade tänkt mig nått liknande


I won't let the sun go down on me

Satt och kollade på påminnelser i min mobil och hittar I won't let the sun go down on me. Hah Historia: pdol när jag skulle hem på natten så sätter jag mig bredvid en kille som lyssnar på musik och frågar om jag också får lyssna. Så då slog han på den här och den var ju sååå bra :P så jag skrev upp den på min mobil :P  Roligt minne! Han skulle av före havsbadet men glömde helt av att hoppa av så han fick gå hem från havsbadet HAHA

However, har haft lite familje mys. Mamma hade köpt räkor och lite alkohol (juice till lillebror) Så vi har skalat räkor och kollat på filmen : Vad kvinnor vill ha =)  Haft riktigt trevligt men även förätit mig på mackor så magen känns helt uppsvälld =)

Men men nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa på min underbara Åsa Larsson- Solstorm. I'm stuck as usually ;)

Har för ovanligheten skull haft mkt att göra idag. Vart på stan och var såå köp sugen men hittade absolut inget jag ville ha. inte ens smink. Jag har blivit alldels för förnuftig och tänker : behöver jag det här? nej!!

Sen har jag och mamma sökt gummistövlar och friluftsbyxor. Och sen har jag klippt Maggie =)

Imorgon ska jag och mamma till Kiruna på en tripp.

hejs hejs ha en bra kväll.

pssss var på en jobb intervju idag. Jag tror det gick bra och hon verkar hur snäll som helst hon som jag pratade med! Jag håller tummarna helt enkelt =)


Räkor. Bara jag som tycker det ser lite läskigt med ögonen?


Mamsi :P


Axels läskiga glas :P


Axel blev galen :P


onsdag

Satt knappt på datorn igår. Var bara in och skickade ett CV sen stängdes datorn av. Hade inte ens nå lust. Och jag tittade inte på nå TV alls. Slog inte ens på den. Nå vad har jag gjort då? nå legat och läst och läst.

läste faktiskt ut Camilla Läckberg igår haha. började i förrgår så det var snabba bud =)

Var även förbi Ida och rastade deras hund och sen gick jag hem, tog kanske en timme så jag fick mig en prommis.
Idag är det kallt som fan, blåser som bara den och 12 grader ute. Känns inte lockande att gå ut. Hade iaf tänkt att kanske gå till badhuset och simma om jag hinner. Men nu ska jag iväg och prova gummistövlar, vilken storlek jag har alltså och sen köpa från Jokkmokksskor. Ska även gå förbi lite här och där med mitt CV. Men det känns inte alls motiverande. Tycker sånt är lite jobbigt faktiskt. Att försöka sälja in mig. Jag måste ju ha ett frisörjobb så jag inte glömmer bort men samtidigt hade det var kul att prova på nått annat.. åh helt upp och ner = jag.

Nåja.. Hade behövt sola också. lär ju icke hända idag. Börjar bli blek som en gris.

That´s it for today..


Horoskop

Dagens horoskop kom lite sent. =)  Det enda som stämmer är väl Arbete


Tur
Mycket pekar på en ganska lyckosam dag.
Turen radar upp flera olika möjligheter för dig.

Hälsa
Dagen kan kanske börja lite trögt vad det gäller hälsan.
 Men när du väl kommit igång så kommer du att må utmärkt.

Ekonomi
Nya vänner kan visa sig vara mer pålitliga än gamla,
så var inte överdrivet misstänksam. En oväntad utgift kan dyka upp.

Arbete
Du kan känna dig osäker på framtiden och din nya anställning.
Det finns knappast någon du kan fråga till råds.

Kärlek
Det ligger kärlek i luften. Din relation till en kär vän förbättras
påtagligt och du finner lugn och harmoni. Kanske stundar en romantisk resa.

Relationer
Idag bör du hålla dig för dig själv. Om du känner dig ensam 
så försök klara ut det på egen hand, det finns risk för att en viss person kan tycka du är jobbig.

ÅH VAD ÄCKLIGT!

Jag låg och läste på soffan när jag hör nått konstigt. ser att Molly står och spyr på mattan. Så jag tar henne ut för hon springer direkt mot dörren. Vi tar en kort promenad och när jag kommer in i dörren ser jag att hon tuggar på nått. Det är nått knastrande ljud men jag tänker att det är en kvist så jag börjar dra en "gren" från hennes mun när jag helt plötsligt ser att det är en MUS!! Samtidigt som jag gör det så ringer jag mamma på jobbet. så precis när dom svarar så ser jag att det är en mus jag håller i handen. Jag skriker och skriker och ropar att jag vill prata med mamma. Jag har aldrig vart så äcklad förr.

Har tvättat mina händer 5 gånger men det spelar ingen roll vill fan kapa av mig handen, känner hur jag håller i svansen.

Axel agerade storebror och skulle ta bort musen men börjar tveka så jag går till grannen och frågar om hjälp då kommer Axel ut med musen precis bredvid mig. Får panik och gallskriker av gråt upp till toaletten och låser in mig haha

Okej det låter säkert hur fånigt som helst men helvete vad hemskt det var! Nu kan jag inte röra Molly mer. Jävla hund!

Jag kan inte få bort det där knastrande ljudet från Mollys mun heller. Det hör förstörde min dag totalt. Kan inte göra nått med högra handen. blir äcklad.

so far

Hade tänt att sticka ut och springa idag men lusten försvann totalt så jag får ta en prommis med hunden när det ska bajsas.

Axel ville hyra film idag igen och jag hade faktiskt lovat han så raka vägen mot OK där han hyrde nå kassa filmer, som tur var så betalade han båda!

Fick även med lillebror till Biblioteket (tänka sig) och han hittade faktiskt nått (!) en tecknad serie. Jag höll mig dock på deckar hyllan och blev super förtjust när jag hittade Camilla Läckberg- Tyskungen. Har tänkt läsa den jätte länge men de glömdes bort osv. Lånade även en bok av Åsa Larsson- solstorm. Ni har säkert hört talas om filmen. så jag ser verkligen framemot båda två =D

Så jag ska vara så där riktigt jävla onyttig och fixa bullar, luta mig tillbaka och läsa,läsa,läsa. :P

Frågan är vad ska vi äta idag? Jag hittade lite klyft potatis i frysen men vad ska vi ha till? Jag får lösa det där. Än är det som tur är inte middag. Så jag har betänkte tid på mig ;)


Tänkte tipsa om nå bra tränings böcker jag fick av Oskar i födelsedags present.

Den ena heter Styrketräning för henne. En bok skriven an Elin Sundell aka Amber i gladiatorerna. Hon har skrivit en jätte bra bok och massor av bra övningar för just oss tjejer! För sanningen är att tjejer vill och har helt andra problem områden som killar och prioriterar andra saker när det gäller träningen.


Sen har vi en annan bok som heter Styrketräning - En anatomisk guide.
Den är super bra för dom som går på gym. Den visar exakt vilka muskler man tränar. Hur man ska göra, vad man inte ska göra. Den även indelad efter kategorier som axlar, armar, ben, rumpa, mage. osv. you named it. Jätte bra inspiration att läsa innan man ska bege sig till gymmet ifall man inte har så bra fantasi på olika övningar.
Boken är skriven av Frédéric Delavier.


tiiiisdag

mamma fick tvinga mig upp från sängen och locka mig med frukost, jag pallrade mig upp till sist. Mamma ska hjälpa mig med mitt CV snart och sånt.

Det blev inte skräckisen igår heller. Jag och brorsan gick till OK och hyrde film ist. Det blev Marley och jag och en shopaholics bekännelse. Jag och Axel såg på Marley och jag och det var en riktigt mysig film och tårarna rann på slutet
 :( Så på en gång efter filmen gick jag och klappade och pussade på lilla Molly =)

Sen såg jag en shopaholics bekännelse själv. Men blev lite besviken när den inte alls var som boken. Det var hur knasigt som helst att hon redan bodde i New york och att Luke jobbade för en tidning. Dock fick dom in en del saker i filmen somm fanns i boken och det var trevligt. Men över lag så tyckte jag att det var en bra film. men böckerna är 100 gånger bättre :P


så mkt att se framemot

Blev helt plötsligt lite glad nyss. :P men usch finns så mkt man vill göra men samtidigt försvinner annat. Skulle jätte gärna vilja åka till Sälen och jobba, har ju rätt så säkert boende där också med Anna och Janne. så super hade de vart men det är först sen och tänk om det inte blir av? men har annat på G. ggggg

Hur som helst. Axel sitter i mitt rum nu och tittar på Gudfadern medan jag töntar här. Roger blir skit sur på Axel för att han vägrade åka på träningen så han tog ut Axels tv och drog ut kortläsaren på stora tv:n. Sen bara stack han till Jokkmokk. Så jag är barnvakt nu åt min sötunge. Vi ska snart gå ut på promenad i fin vädret och rasta lilla Mollydolly.
Sen ska vi se på skräckisen jag skrev om igår.

åh vad söt han är nu kom han precis med en glass utan att jag frågade han =) glassar och han är som att säga : jag tycker om dig. (Så tolkar jag det iaf)  =)

nåja nu ska jag röja upp i rummet innan vi går ut, har en känsla av att han vill se klart filmen. måste även diska efter middagen. Kanske jag trotsallt skulle bli en bra mamma. fick ju lite moderskänslor efter en helg med 2 urgulliga bebisar :P nån som vill skaffa barn med mig ? höhö nej trodde väl inte det =)


plus+++ Mamma frågade mig om jag ville följa med henne och Axel på utomlands semester med dom, ifall dom nu åker. Klart jag säger JA. Gamla Matilda följer fortfarande med mammsi på semester:P Men sanningen att säga: Har ingen att åka med och kommer inte riktigt på nån jag vill åka med.

God morgon måndag

Suck vad trött jag var imorse! men vaknade till när jag fick ett sms att Sandra som behövde en klippning =)  Men hon skrev precis och vi flyttade den till 15.00.  så jag tänkte vara duktig och ta en promenix. Måste börja med tränandet nu. På tal om träna. Träningsvärken är 100 gånger så värre idag än igår. kunde knappt kliva upp imorse. Det känns i kroppen ååh men man ska se det positivt och jag trotsar den. Jag ska fan komma ner i mina gamla jeans igen! Om jag så måste kämpa som en nöt!

btw blev ingen skräckis igår. Axel var tvungen att gå och lägga sig så vi får se den idag ist ;D h0h0

Annars har jag faktiskt inte så mkt mer att berätta för er men det kommer nog mer ;D 

puss och hej

Wrong turn

När jag var liten (10 år) älskade jag att se på skräckfilmer. Det var hur kul som helst! Men på äldre dar har jag blivit en riktig mes. När jag var hos Ida så grävde jag fram wrong turn, en riktig skräckis men när jag såg den var jag inte ensam. Så hur ska jag göra nu?

Nå jag gjorde nått jag inte borde, frågade lillebror om han ville se den. Egentligen vill jag inte ens att han ska se sånna filmen även fast han är 10 år och jag såg på skräckis i den ålder med. Men jag kan INTE se den ensam! Så han får hålla min hand och vi får skrika ikapp ikv :P Så jag ska se om han kan se den med mig nu eller om han måste gå och lägga sig.



2 dagar och 1 natt i Jokkmokk

Drog som sagt till jokkmokk igår och träffade Lisa direkt. Var kul att träffa den bruden =) Vi kråglade med att fixa skjuts till Koskats men det gick inte så bra så vi bestämde oss för att jag skulle låna bilen av Magnus. Sagt och gjort.
När jag kom dit möttes jag av den trevliga överraskningen att träffa Amanda som hade tagit sig till små vägarna ända från Örebro :D hon hade inte sagt nått till nån! Träffade även dom andra brudarna och det riktigt kul =)
Alla satt och drack lite öl men jag var duktig och höll mig nykter, skulle ändå in till Jokkmokk sen på kvällen. Vi grillade lite och hade trevligt =)
Vid 7 tiden åkte jag till Jokkmokk och mötte Carro, Annika + lill Ebbe och gick till gymmet. Blev ett grymt skönt tränings pass 1 ½ timme. Efter åkte vi till Östansjö, där vi satt och surrade till halv 12, höll på att somna vid bordet så jag gav upp och slängde mig i sängen.

På morgonen blev det kaffebryggan i fin vädret och efter blev det lunch i Forsviken. Har aldrig vart där och ätit. super god mat! Blev souvasrulle med våffla som efterrätt =) Vi blev även bjudna på maten, jätte shysst :P

Sen drog jag och Carro till Purkijaur och hälsa på hennes kompis och sen till hennes morfar därefter mot Gällivare.

Summakardemumma= Jätte mysig och trevlig vistelse i Jokkmokk =)


Amanda och Lisa som inte ville bli fotograferade




Lindvi grillmästarn =)

Min goda körv, åt nog nästan upp ett helt paket haha

En groda som killarna skulle kasta på mig, skrek som
 en tok och sprang in i stugan haha


Jag och Annika körde utfall och det känns i rumpan idag

Carro gör situps men ser mest ut som en ny bebis
ska komma ;D


Annika innan färd tillbaka

Vacker utsikt över holmen =)

Annika och Magnus när vi tar morgon kaffe i solen



Magnus med lilla Vidar som jag är låtsas faster åt,
En riktigt charmig och söt kille lilla Vidar =)


Och här har vi sööt Ebbe som jag är låtsas moster åt.
Han blir 8 veckor nu på måndag och så söt :P


Tyra Bank

Slog precis på Tyra Bank. Repris från i veckan och jag såg lite av det programmet men fokuserade inte så mkt på innehållet men nu blev jag sur. Det är nån ful gubbe som jag tror har skrivit en bok. Det handlar om hur vi kvinnor ska få män (om jag inte misstar mig) Men hur som helst så ska man se glänsande ut.

En tjej i publiken frågade vad som är mest avtändande för män och svaret blev: platta skor och hudfärgade bh:ar! Hur töntigt är inte det.

Och man får absolut inte gå ut med mjukisbyxor och utan nå smink.

amerikansk, amerikansk, där kvinnan bara kan gå ut för att tillfredställa männen, och inte bara ha i syfte att gå och handla mat.

Och nått annat jag tänkt på är att dom är så desperata att hitta kärlek att dom kallar det dejta aktivit. dom går alltså bara ut för att försöka hitta den rätta och går på blind dejtar. 

Desperata USA

Dagens horskop: väduren

Tur
Få situationer går din väg med hjälp av turen idag.
Du måste tyvärr lägga ned en hel del arbete istället.


Hälsa
Att få vara frisk är något du prioriterar.
Du lägger både pengar och energi på ditt fysiska välbefinnande.

Ekonomi
Du har råd att unna dig något speciellt.
Gör något som du drömt om en längre tid.

Arbete
Idag kommer du att uppskatta ditt arbete mer än vanligt.
Du kan bara komma på positiva saker när det gäller jobbet.

Kärlek
Du bör just nu visa stort tålamod.
Någon i din omgivning är lite ur gängorna.

Relationer
Ibland har du lätt för att bli arg.
Ditt ojämna humör gör kanske att du riskerar att förlora vänner.

lördag = Jokkis

hallo ska snart åka mot Jokkmokk. måste bara hoppa in i duschen och bli fräsch. Klev upp halv 11 och jag kände mig duktig, men tänkte att det är lika att äta lunch hemma än att gå hungrig jätte länge. Borde egentligen snabba på men skit samma jag hinner ändå.

Igår såg jag på 2 filmer av de jag lånat av Ida. Den första filmen var Wanted med Angelina Jolie. Jag är inte en sån som brukar välja actionfilmer men varje gång jag ser en så tycker jag att dom är grymma. Och den här filmen var helt okej och får 3 av 5 rosor av mig =)
Filmen handlar iaf om en kille som jobbar som ekonomi förvaltare (?) och är jävligt less på sitt liv. En dag möter han en kvinna (Angelina Jolie) och han blir tränad för att bli en lönnmördare och ska få i uppdrag att döda sin fars mördare.



Andra filmen jag såg var Arkiv X filmen. Jag tyckte inte alls den var som de andra avsnitten. När jag var liten kollade jag alltid på arkiv X och det var ett av favoritprogrammen. så jag blev lite besviken faktiskt.
Filmen handlade om en FBI agent som är försvunnen och Murder får i uppdrag att hjälpa FBI när dom är osäkra på en man som har syner om den försvunna kvinnan.


Kommer sakna dom gamla tiderna

Snart börjar skolan i Örebro och jag ska inte dit. vilken konstig känsla :S Har åkt dit efter sommaren i 4 år och helt plötsligt inte. Ni kan tänka er att det är en otrolig krock. Finns så mkt jag kommer sakna men inte sakna.

Det jag kommer sakna mest är Jag och Oskar och våra lördagar. Han väckte mig i vanlig ordning med att ringa 100 gånger tills jag svarade slumrigt. Jag klädde på mig och mötte han på stan, vi trallade omkring på stan och det slutade med en underbar lunch på La baguett (love) Sen gick vi till mig och drack red bull medan vi kollade på tv i 1 timme innan vi drog mot gymmet för ett pumppass.

kommer Sakna Joanna komma springandes i rummet. När vi hade förskiva hemma hos mig och hon sprang fram och tillbaka mellan hennes och min lägenhet :P

Jag kommer sakna min gröna soffa som var den skönaste soffa någonsin!

Jag kommer sakna att sätta mig på buss 31, lyssna på musik och slappa till destination.

finns mkt mer jag kommer sakna

De jag inte kommer sakna ids jag inte skriva för då måste jag nämna namn haha men en sak jag inte kommer sakna är trappjävlarna på virginska skolan!!








mätt och belåten

Har precis vart och ätit goo middag hos mormor och morfar. mormor hade även besök av en kompis (som jag inte kommer ihåg namnet på) Hon pratade jätte mkt om stjärntecken och hon tyckte jag var som en vädur haha Vilket jag är :P  Jag är en sån som alltid kollar horoskopet i tidningarna men alltid är det nått negativt så jag ser praktiskt taget aldrig framemot nästa dag som kommer haha dock vet jag inte om jag vill hålla med om det som står där nere (?)

Så jag kom på en rolig grej att skriva dagens horoskop varje dag, för mig alltså. Men idag tänkte jag skriva upp karaktärerna för varje stjärntecken. stämmer ditt stjärntecken på just dig?


Stenbocken: 22 december - 19 december

Stenbocken, eller getfisken, symboliserades tidigt av en get med fiskstjärt. Då Saturnus härskar över Stenbocken kan han ofta vara ett gammalt klokt huvud på en ung kropp. Strävan efter kunskap och högre mål är central för denne klättrare. Han kräver dock fasthet under klövarna, och utvecklingen kan därför te sig sakta men stabil.

Stenbocken besitter ofta jordens kvaliteter som trygghet, tålamod och beslutsamhet. De arbetar disciplinerat och metodiskt. De kan dock visa upp tendenser till känslokyla och överdriven försiktighet. Deras självständiga attityd kan ibland tyvärr få dem att sätta käppar i sina egna hjul. Stenbockens till en början rätt torra humor, kan ibland plötsligt få omgivningen brisera i skratt. Hans ihärdiga strävan har en tendens att så småningom attrahera det bästa av livets goda, inklusive rikedom och relationer.

Element: jord Kvalitet: ledande Polaritet: negativ
Nyckelord: Saturnus, koncentration, försiktighet, metodik, kyla, ansvarskänsla, metallen bly och lördag.
Positiva karaktärsdrag: ekonomiskt sinnad, disciplinerad och humoristisk.
Negativa karaktärsdrag: envis och kantig.
Människokroppen: hud, leder och benbyggnad.


Vattumannen: 20 januari - 18 februari

Vattumannen härkas av planeten Uranus. Kombinerat med luftens element gör den ledande egenskapen vattumannen till en komplicerad karaktär. Han är mycket självgod och har starka åsikter som han vet är de rätta. Han bryr sig alls inte om ifall han anses vara en underlig figur eller om alla andra tycker annorlunda. Personlig frihet och rättvisa är centrala begrepp.

För andra kan vattumannen te sig oberäknelig och rebellisk. Det kan vara svårt att nå honom, då han tenderar att skärma av sitt sanna jag under en yttre fasad. Vill du vara hans vän och tränga in under ytan måste du acceptera honom som han är. Han accepterar dig som du är, även om du kanske har fel enligt hans mening så har du rätt att tycka som du vill. Han är fördomsfri, intellektuell och human.

Element: luft Kvalitet: fast Polaritet: positiv
Nyckelord: Uranus, klarsynthet, humanism, intuition, vågor, ockult, protest, revolutionär, reform, distans och bärnsten.
Positiva karaktärsdrag: fredsälskande, lojal och uppfinningsrik.
Negativa karaktärsdrag: excentrisk och trotsig.
Människokroppen: fotlederna.



Fiskarna: 19 februari - 20 mars

Detta stjärntecken har kallats för de två fiskarna sedan äldsta tider. Neptunus, den föränderliga egenskapen och vattnets element kombineras här och ger som främsta och starkaste egenskap att vara anpassningsbar och känslig. För fisken är det inre känslolivet mer verkligt än den yttre världen som ibland ter sig hård för honom.

Den känsliga naturen gör fisken mottaglig för andra, ibland till den grad att han verkar sakna egna åsikter. Han hjälper gärna andra, och detta är han väl lämpad för. Hans empatiska egenskaper gör honom ofta till en god vän eller älskare. Liksom tvillingarna är han något av en intelligent dubbelnatur.

Det finns ett djupt rotat behov att fly bort hos fisken. Både känslomässig och fysisk flykt är nära att tillgripa. Det har inte med feghet att göra utan är mer en undermedveten drift. Flykten kan ta sig uttryck i konst, inåtvändhet eller psykiska gåvor. Det finns en Neptunuskoppling till hav, drömmar och sömn.

Element: vatten Kvalitet: föränderlig Polaritet: negativ
Nyckelord: Neptunus, inspiration, lättpåverkan, medkänsla, humanism, sömn, flykt och elfenben.
Positiva karaktärsdrag: vänlig och receptiv.
Negativa karaktärsdrag: slarvig och hemlighetsfull.
Människokroppen: fötter och tår.


Väduren: 21 mars - 19 april

Vädurens ledande kvalitet och Marsinflytande ger honom de ultimata ledaregenskaperna. Eldens element ger honom dessutom ett oberäkneligt och oförskräckt temperament. Ett oerhört starkt ego och självförtroende gör honom visserligen till en bra ledare, men kan dock få honom att verka alltför dominerande och maktfullkomlig.

Han axlar gärna ansvar och vill känna att han har en ledande position, annars mår han inte bra. Väduren är en handlingsmänniska, och då han ju alltid tycker sig ha rätt är han snabb att fatta rätt beslut. Hans översvallande sätt gör honom till en rolig kamrat. Hans starka drifter gör honom även till en bra livspartner. Om han inte får sin vilja fram kan han dock bli ganska barnslig.

Element: eld Kvalitet: ledande Polaritet: positiv
Nyckelord: Mars, aktivitet, självupptagenhet, mod, starkt ego, impulsivitet, energi, bagge, metallen järn och tisdag.
Positiva karaktärsdrag: energisk, utåtriktad, ivrig och frispråkig.
Negativa karaktärsdrag: självisk och dominerande.
Människokroppen: huvud och ansikte.


Oxen: 20 april - 20 maj

Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.


tvillingarna: 21 maj- 20 juni

Kombinationen Merkurius, föränderlighet och luft är egentligen ingen kombination utan snarare en sammanslagning av tre liknande element. Rörelse, kommunikation, kvickhet, intelligens och anpassningsbarhet tillsammans ger en sådan hyperaktivitet att dubbelnatur är omöjlig att undvika. Tvillingen har troligen flera projekt, yrken eller kärleksaffärer på gång samtidigt.

Tvillingen gillar att resa och att uppleva nya saker. Han är snabbtänkt och en mästare på att prata, övertala och debattera. Han har dock svårt att alltid behålla samma ståndpunkt och åsikt.

Tvillingen ogillar regelbundna vanor och kräver omväxling. Rastlösheten kan utåt ge sken av lynnighet och ytlighet, men det är bara för att allt går så mycket snabbare för tvillingen, som i sin tur tycker att resten av världen rör sig sakta.

Element: luft Kvalitet: föränderlig Polaritet: positiv
Nyckelord: Merkurius, mångsidighet, kommunikation, händighet, nyfikenhet, rörlighet, söndag, torsdag och kvicksilver.
Positiva karaktärsdrag: formbar, självständig och kommunikativ.
Negativa karaktärsdrag: lynnig och känslokall.
Människokroppen: händer, armar och skuldror.


Kräftan: 21 juni - 22 juli

Förr i tiden ansågs människornas själar härstamma från kräftans stjärnbild. Månen härskar över kräftan, och moderlighet och beskyddande är centrala begrepp för honom. Han sätter ofta hem och familj i första rummet. Detta är kräftans sätt att tänka och han kan mycket väl betrakta sin arbetsplats eller sina vänner som sin familj som han beskyddar.

Känslighet och impulsivitet är också centralt för honom. Till det yttre kan kräftan verka hård, men i själva verket är han oerhört känslig. Ibland gömmer han sig bakom sitt skal, när känslorna blir för starka. Liksom krabban är han en tapper krigare när han eller de han beskyddar är i fara. Ibland kan dock krabbmentaliteten få honom att röra sig i sidled.

Månen och månadens cykel har en viktig betydelse för kräftan. Lynnighet och månens dragningskraft kan både inverka gott och ont över honom.

Element: vatten Kvalitet: ledande Polaritet: negativ
Nyckelord: Månen, intuition, anpassning, känslighet, impulsivitet, hem, familj, minne, metallen silver och lördag.
Positiva karaktärsdrag: varsam, försiktig och har stark släktkänsla.
Negativa karaktärsdrag: lättrörd och överaktiv.
Människokroppen: mage och bröst.


Lejonet: 23 juli- 22 augusti

Lejonet har länge varit en kraftfull symbol för människan. Tapperhet, mod och ädelhet förknippas gärna med lejonet, och dess forntida betydelse kan vi bara ana, till exempel som förebild till den Egyptiska sfinxen. Lejonet ser sig själv som ledaren och kräver att bli placerad i toppen, både socialt och arbetsmässigt.

Lejonet har ofta ett storslaget sätt, men uppskattas ändå då han är generös och varmhjärtad. Stoltheten och attityden kan dock ibland resultera i ett slösaktigt beteende. Stoltheten kan också göra det svårt för honom att ändra sig när han väl har fattat ett beslut eller skapat sig en uppfattning om något. När han råkar på motstånd eller blir attackerad så ger han inte vika en tum.

Element: eld Kvalitet: fast Polaritet: positiv
Nyckelord: Solen, skaparkraft, styrka, faderskap, kunglighet, mod, ledarförmåga, metallen guld och lördag.
Positiva karaktärsdrag: självhävdande, generös och ledartyp.
Negativa karaktärsdrag: arrogant och makthungrig.
Människokroppen: hjärta, rygg och hals.


Jungfrun: 23 augusti - 22 september

Hos jungfrun är jordens element kombinerat med den föränderliga kvaliteten och planeten Merkurius. Detta ger möjlighet till att kombinera det jordiskt praktiska med föränderlighet och kommunikativa faktorer. Detaljarbete, kritiskt arbete och förmågan att förstå hur saker fungerar faller därför naturligt för honom eller henne. Att kombinera teori och praktik är en värdefull egenskap.

Jungfrun besitter även egenskaper som traditionellt och trångsynt tillskrivits kvinnor, därav namnet. Hon eller han är nämligen blyg och håller sig gärna i bakgrunden. Hygien och hälsa är också mycket viktigt, ofta på gränsen till pedanteri.

Hos jungfrur tycks det finnas ett behov av att hjälpa andra. Ibland kan denna drift tyvärr gå till överdrift och de kan lägga sig i andras affärer för mycket med kritik och förslag till förbättringar. Jungfrun kan ibland te sig obegriplig, gåtfull och motsägelsefull, men detta gör ju henne bara mer åtråvärd.

Element: jord Kvalitet: föränderlig Polaritet: negativ
Nyckelord: Merkurius, urskiljningsförmåga, kritiskhet, hälsa, precision, detaljer, kritik, metallen guld och onsdag.
Positiva karaktärsdrag: analytisk, rationell och logisk.
Negativa karaktärsdrag: besvärlig och överkritisk.
Människokroppen: matsmältningen och inälvorna.


Vågen: 23 september - 22 oktober

Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade. Oftast intar de medlande, diplomatiska och sociala positioner då de eftersträvar balans, inte bara för sig själva utan också för alla andra. De avskyr all osämja och gräl.

En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt.

Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor. De är livsnjutare och gillar skönhet, avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan livsnjutandet dock övergå i ren lättja. De behöver ofta bli motiverade för att få någonting gjort.

Element: luft Kvalitet: ledande Polaritet: positiv
Nyckelord: Venus, balans, harmoni, diplomati, sympati, skönhet, konst, charm, lättja och metallen koppar.
Positiva karaktärsdrag: behaglig, romantisk, vänlig och diplomatisk.
Negativa karaktärsdrag: flirtig och vankelmodig.
Människokroppen: diafragma och ryggrad


Skorpionen: 23 oktober - 21 november

I Skorpionen kombineras vattnets känsliga och intuitiva element med den fasta egenskapen. Här kan således känslan få praktisk tillämpning. Pluto härskar över skorpionen och ger en stark drift till nydaning och nästan brutal personlig utveckling. Vart detta leder hän varierar från skorpion till skorpion. Den ende som vet är möjligtvis skorpionen själv då han aldrig röjer sitt inre.

Skorpioner är intelligenta och lyckas vanligtvis lösa de problem som de ställs inför. Det finns en stark kraft här som måste få utlopp, ibland i hårt arbete, diskussioner eller passion, men tyvärr kan också våld, hämnd och svartsjuka finnas med på listan. En röd tråd i hans handlingar och känslor är intensitet. Han tar livet på blodigt allvar, det här är ingen person som man driver eller leker med, då får man snart smaka på hans tillbakabetalning. Kritisera inte en skorpion, det är ingen idé. Den ende som ändrar på skorpionen är han själv.

Element: vatten Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Pluto, koncentration, intensitet, sex, födelse, död, hemlighetsfullhet och jade.
Positiva karaktärsdrag: beslutsam, flitig, charmig och har elegans.
Negativa karaktärsdrag: svartsjuk och inåtvänd.
Människokroppen: könsorgan


Skytten: 22 november - 21 december

Skytten kombinerar eldens element, föränderlighet och planeten Jupiters storhet och positiva energi. Hans intelligens, vidsynthet och upptäckslusta gör honom till en en bra kompanjon eller partner. Ofta gör han upp storslagna planer, men hyser sedan en viss motvilja mot att ägna sig åt detaljerna. Han är expansiv, kunskapstörsten kan därför te sig sakta men stabil.

Filosoferande och tänkande kan ibland bli viktigare än mer jordnära uppgifter, som att städa och hålla ordning hemma till exempel. Längtan efter personlig frihet kan ibland vara så stor att ingenting får går före. För skytten är det viktigt att fritt kunna utveckla sin egen personlighet. Öppenhet är också viktigt för honom och skyttar är i allmänhet mycket pålitliga, generösa och trevliga personer.

Element: eld Kvalitet: föränderlighet Polaritet: positiv
Nyckelord: Jupiter, expansion, öppenhet, frihet, rymd, resa, filosofi, optimism, häst och metallen tenn.
Positiva karaktärsdrag: flexibel, frihetsälskande och vänlig.
Negativa karaktärsdrag: taktlös och ombytlig.
Människokroppen: höfter och lår. benbyggnad.


Ja tack

Jag inte tvekat att få åka hit! Kanske min smeknads tripp. Nån som vill gifta sig med mig direkt så åker vi direkt!!! ? ;)





Åh tänk om man hade legat där på stranden istället för att ligga här i sängen i Gällivare

Fredag hela dagen

Skrev faktiskt ett inlägg imorse men hann aldrig genomföra det så jag skriver ett nytt med tanke på att nya saker händer. Ringde Carro för hon hade messat mig på morgonen men var aldelles för trött för att orka svara andra gången. Hon skulle iaf iväg och fika med Tommy och lilla Ebbe så jag hängde med. Vi flyttade sen bilbarns stolen till min bil och drog iväg på jakt efter hårfärg =) gjorde lite ärende på banken med, hade betalat för mkt i skatt och sånt gillar vi :D

Så nu sitter jag hemma och Carro sköljer nu av färgen och Lilla Ebbe sover =) han är såå söt och liten! bara 8 veckor på måndag tror jag :)

Ska nog följa med Carro till Jokkmokk imorrn och vara där tills på söndag! DÅ VET NI JOKKISAR! ring mig! har nästan ingens nummer i mobilen :( men jag ska inte dricka! men jag kan följa med på skiva ändå.

Igår somnade jag till Harry Potter, det var myys. Såg på Harry Potter och den flammande bägaren. helt okej film har sett den för nått års sen men kom inte ihåg nått av den förutom det jag läst i boken. En sak jag inte riktigt förstår varför tycker alla att den där Roger Pattison är så snygg? han är inte ful men absolut inte så snygg så jag hoppar jämfota och skriker hah


ni har saknat mig

Har inte orkar skriva nått här..Men nu måste jag väl och jag säger då Vilken jävla kväll! vi stack till dundret men åkte nästan direkt till Svan och satt där till halv 10 innan Nex för att slippa betala inträde. Måste säga att jag hade riktigt trevligt och träffade massor med trevligt folk dock blev det inte så lugnt =/

Efter kroga så drog man till Janina där det var jag, hon och Petra och efterfesten fortsatte hos nån kille. Och suck vad trött jag var! Jag var inte så där fulltrött utan mer trött som att jag inte fått sova på flera veckor. till sist tog jag mig i kragen och gick hem till Janina och somnade på en gång..

Mamma ringde mig vid 10 och frågade om jag inte hade en tid hos arbetsförmedlingen idag. helvete. Så jag fick släpa mig upp och Roger kom och hämtade mig.. Kul att åka till dit med Whiskey röst, utkletat smink och helt förjävligt. Som tur var så skulle jag bara lämna in nå papper =)  Gick och la mig så fort jag kom hem, var så trött men mamma väckte mig halv 4 och det var bara att kliva upp..

så nu har jag vart och klippt Petra och sen gjorde jag ett spontan besök hos Ida för att säga hejdå och passade även på att låna filmer. Blev en hel hög! 9 st =) Så nu har jag nått att göra i helgen för jag är ensam hemma :D

Här kommer lite pics från onsdagen enjoy ;)










dimman here we come ;P

wie det blev fest ikv =) jag säger väl det jag alltid säger: jag ska försöka vara lugn.... haha

men grabbarna skulle iaf grilla på dundret så jag och Janina ska snart dra dit och joina, men de hade inte åkt dit än så =) Jag tror det kommer bli en riktigt kul och spontan kväll:P Känns lite som Örebro när man kunde ligga i soffan en söndags kväll och helt plötsligt säga: vafan vi drar på björnstugan! Jag har en flarra vin i kylen ;D

vi säger tack och hej från en glad Matilda =)


Glömt att visa bilderna från student bilden. tog bara den här.
Lite frän när jag fick albumet. det är nästan lika stort och tjockt som skolkatalogen men i den är det vimmelbilder från både balen och studentdagen plus ALLA studentbilder i hela Örebro. åh hade verkligen velat ha den katalogen men det kostade 400 kr! kändes inte värt det när man inte är helt 100 i plånboken. Så tog en bild ist =) Men ni som har sett bilderna, visst är ALLA ORANGA


fisdag

såklart hade jag svårt att somna igår med. Det är bara psykiskt när man vet om att man ändå inte ska jobba dagen efter. Jag lyckades sova till halv 1 idag trots att alla försökte väcka mig hela tiden. Hoppade direkt in i duschen och sen ringde Ida och frågade om jag skulle med och fika med henne och Carro =)
Vilket var riktigt trevligt=) såklart var lilla Ebbe med som bara är 7 veckor! så söt :D Sen kom Tommy även förbi och joinade oss =)    Men nu är man hemma och jag ska åka till Iris på kanske 45 min och klippa henne =)

Är så sugen på onsdags pub. Har hört rykten om att det är den sista och jag har aldrig varit där! vill, vill men ingen verkar så sugen på det :(

blahabla

Mamma tvingade upp mig ur sängen vid 11 tiden. Det kändes omöjligt och väldigt jobbigt men hon gav mig frukost sängen så tack vare det lyckades jag pallra mig upp.
 Det måste vara det bästa som finns, frukost på sängen och morgon tv påslagen. Men sån höjdar frukost var det väl inte, jag ska vara utan mjölk nu i 2 veckor och läkaren sa att jag också ska undvika laktosfri mjölk/smör. Kan säga att det är lite svårt när man faktiskt har mejeriprodukter i praktiskt taget allt, speciellt frukost. Så den bestod av macka med salladsblad (ist för smör) sen paprika och skinka. Låter säkert hel skumt med salladsblad som smör men det är faktiskt gott och man känner sig lite nyttig :D Sen te utan mjölk vilket är urk..

Vi åkte iaf till Nautanen för att plocka blåbär. dom var jätte goda och jag körde 50/50, en i munnen och en i hinken, höll på att få spader när mor min sa att vi skulle åka och handla. blå om fingrar och mun ;D

Men vi var inte ute så länge och jag slapp affären.

Har faktiskt bara städat efter det, höll nog på ett antal timmar. Har verkligen röjt ut allt! Alla små grejer som man kan kasta och har gjort om i hyllor och förvaring osv. Jag tror jag trivs helt okej nu. plus att jag la DVD filmerna in i en låda. Det ser så fult ut när dom syns.

Sen kom Anna förbi, satt och snackade lite och sen klippte jag henne =) hon skulle dra sig mot Izza seeen =)

Men nu ska jag väl hoppa ner under täcket, har inte så mkt mer att göra idag.

Virus?

Jag fick precis nån varning om att det försöker komma in nått virus men inget att oroa sig över om jag klickar på avsluta ...  Men det fortsatte pika som psyk. lyckades stänga ner alla på nått konstigt sätt. Jag skulle ta nån bild från google, kan de ha vart där viruset var? Jag tror allt är okej nu men vafan vill inte ha nå virus och jag har inte klickat på nått konstigt folk har skickat och jag har inte varit inne på nå "dåliga" sidor (haha) jag har varit jätte noga med var jag går och vilka mejl jag öppnat. Så gör mig lugnt, kan de ha vart sidan med bilden?

nej kan inte sova!!

Usch jag kan inte sova, vad är det för fel på mig? sov bara till halv 9 idag alltså borde jag ligga och snarka nu?

Men jag har haft himla roligt medans jag försökt hitta sömnen.
Läste på min Sophie Kensella bok En shopaholic säger ja. Lånade den från biblioteket idag och guess what.
Har läst ut den! 400 sidor, inte illa pinkat för lilla mig, men är man en läs lus så är man =)
ååh så bra den var! Ni måste läsa dom böckerna om ni får möjlighet! Det är nog mer en tjejbok så ni killar vet. Men karaktären är så knäpp och man vill bara ta ett baseboll trä och slå henne haha =) Ni förstår om ni läser! Men fan nu måste jag gå och beställa dom andra böckerna, tror jag kommer bli en stammis på biblioteket haha =)


rastaman

Har flätat Axels hår nu, det tog 2 filmer och lite mer. äntligen klar men blev sisådär nöjd över resulatatet. Axel skriker över minsta lilla, vilken mes! Men hann blev nöjd iaf och då är jag nöjd! Vi ska nog även lägga i pärlor där nere så istället för gummisnoddar har jag använd folie =)

lite pics

mongo bild hah



roadtrip

Vi drog en ragg med familjen och första stoppet var stenbron där vi tog lite pics =) Har inte vart där sen jag var liten. Tänka åka dit och tända ett ljus för Caroline när det hade hänt men på nått sätt blev det aldrig av men jag och Axel gick dit idag.









Sen åkte vi till nautanen, vilket inte var så jätte roligt. För er som inte vet så var Nautanen ett samhälle utanför Kullen, och fanns för 100 år sen. Och nu finns det inget kvar förutom ruiner och gruvor. Dom har lagt upp bilder på hur det såg ut då och det är lite små cool att det fanns post, affärer, badhus, polisstation, skola osv you named it. Men så kul är det inte att traska omkring där, men dock hittade vi massor av blåbär som vi kunde mumsa på =)








Åh vad jag önskar att jag hade en bättre kamera.

Min första semester dag

Fast egentligen så har jag inte semester utan jag har helt enkelt inget jobb, men jag säger iaf semester för det är första gången jag är ledig. Hade bara ledigt i 2 dagar efter skol avslutningen. Och första semester dagen börjar på måndagen, Alltså räknas inte helgen.

Nå jag började ledigheten med att tvinga mig upp runt halv 9 tiden. Det var jobbigt, håret stod åt alla håll, jag tvingade i mig frukost. Sen bara att dra mot vårdcentralen. Dom hade öppen mottagningen. Alltså måste man inte ha en bokad tid. Mamma sa att jag skulle dit runt halv 10 för annars får jag vänta så länge, för endel sitter där ända från 8 tiden. Kommer dit och vill vända direkt. full smockat med folk och alla ser helt friska ut. vilka jävla  hypokondriker. Satte mig och hann läsa lite i en tidning sen ropade dom på mig. drog på mig fet flinet och kollade runt och tänkte HAH jag fick gå före er, so long sucker!
följde med läkaren och vi kollade upp allt jag var allegisk mot. Vad vi kunde göra åt det osv. Fick gå till provtagningen, där tog jag en lapp och fick sitta i 1 timme, har nog aldrig vart så less. där fick jag minsann, hade nr. 79 och de som var inne hade 72. tänkte äsch det kommer gå fort. Men hela tiden kom det några med en rosa lapp och fick gå före hela kön!
Jag ville bara ställa mig upp och skrika : Vad är det för jävla rosa lapp? kan inte jag få en???
Alla som gick in stannade i 100 år, när jag väl fick gå in tog det mindre än 5 minuter. kändes surt.
 
Nåja, kom hem och drog på filmen jag började se på igår. Benjamin Button. Skrev om den tidigare i nått inlägg. Men råkade somna till den igår. Måste säga att den var lite små seg. Och jag tycker synd om Angelina Jolie som kommer ha en sån ful man när han väl blir äldre. bläsh. Men creed till sminket som jobbade för filmen. Vilket jobb dom har lagt ner! Eller är jag helt bakom flötet och dom har använt nån helt annan skådis? Jag vet inte men sen när man väl såg att det var Brad pitt var han ändå inte snygg.


sommarlördagen

Vilken sommar det var igår! Gjorde lite ärenden och vid 4 tiden drog jag mot sandviken. Hoppade i en båt och drog till de andra. Vi bastade och badade. åkte båt och hade riktigt kul :) vid 7 tiden åkte jag hem och packade ner alla grejer och drog till malmsta där det vankades bastu och grillat. Pecka var kocken och det blir riktigt god mat =)
Sen blev det då bastu, När vi var klara så var festen i full gång och det hade kommit riktigt mkt folk.
Men vi stannade inte så länge utan drog till Nexan, där det var sjukt lång kö! Jag var optimistisk och stod snällt där. och där stod jag i typ 2 timmar! Det gjorde ont som fan för alla knuffades, det var minst 3 vakter i kön som försökte hålla koll på allt men det kaotiskt. Jag kom in 1 timme innan krogen stängdes men hade rätt så kul där inne den ynka timmen jag fick =)

slänger upp några bilder, men alla finns redan på facebook så kika där om ni vill se alla =)
sommar, sommar, sommar







....

Har små bråkat med mamma som vanligt.. Hur ska jag kunna bo här? Men jag är väl less på så mkt, och har ingen att prata med.. Har tappat kontakten med varenda en.  Är det nått roligt eller nått tråkigt att berätta finns det ingen som ens skulle bry sig i att lyssna och jag är så less på att ringa. Har slösat så mkt pengar och tid på att försöka hålla kontakten när ingen annan ens orkar lyfta på fingret. Nåja, Saknar er alla iaf. puss och tjo. snart kommer bilder från helgen, ska bara krångla klart med facebook nu.

nära som tusan

Jag var såå nära att slå på datorn i natt och jag är så otroligt glad att jag aldrig gjort det, då hade det blivit ett riktigt pinsamt inlägg haha Var på lite sne humör när jag gick hem =)  men måste säga promenaden hem gick bra, fick inte ens ont i fötterna trots att jag stampade hem på klajjerna ;P

Hela kvällen var förövrigt riktigt rolig! hah dock blev det lite för mkt på slutet så jag lyckades med att ta nån varannan vatten =)

Ringde nyss Izza och dom var på G! de var i Sandviken, och jag ska dra dit på kanske 2 timmar, ska först städa, (men är typ klar) Sen ska jag klippa Petra =) ska bli riktigt roligt för hon ska göra en ny frisyr =) 

jippi pippi here we come ;D

glömde säga att vi var på folkrace idag med mammsi, bror och hans kompis, var rätt så roligt, nog för att jag inte fattar nått och inte är intresserad men kul var det :D och vädret! Tack gode gud för värmen, shorts, bikini och glajjerna ;D


egentligen

Har ni tänk på att dom flesta som har stora bloggar egentligen bara spelar en roll. Måste vara rätt så jobbigt. Man måste gå och fika bara för att kunna ta kort på sin cafe latte och sin kaka.
Ju mer knäppa kommentarer och åsikter man uttrycker sig för ju mer läsare får man bara för att dom irriterar sig så mkt på det. Det mesta är nog fake. Att provocera säljer! Jag blir själv jävligt förbannad ibland när jag läser nått, men ibland skrattar man bara åt det :) 

ja men ja men ja

Vad mamma tjatar om mitt rum. jag ska! usch när jag blir rik ska jag ha hembiträde. Ligger i sängen, helt slut körd. vet inte varför, har inte ens vart mkt på salongen idag.. Men har inte hunnit slappa än.  när jag kom hem klippte jag Viktor och sen drog vi till Patrik för han fyller 20 år idag och det vankades fika hos han =) 

 
Jag har som mest ägnat dagen åt att vara irriterad.. Jag vill inte ens vara ledsen utan jag blir arg och tycker synd om dig! Jag gör verkligen det. Det går inte göra nått, en järnklo har du runt din hals.. have a happy life.

Sen har jag irriterat mig på andra människor. blir tokig på folk som inte har social kompetens. Nu snackar jag inte om blyghet, det är en helt annan grej än social kompetens, som natt och dag. Hade jag haft en sån unge hade jag skämts! 

aaaah nu ska jag städa rummet och lyssna på musik få bort min ilska. Vet ännu inte om det blir fest ikv. Men jag och mamma var iaf på systemet och köpte utifallattjagskadrickavin. Vilka problem man har.




Små panik?

Imorgon är jag arbetslös. Vad sjuk att ens säga det ordet. Arbetslös, men ska jag erkänna en sak: Fyfan vad skönt! Fast efter 1 vecka kommer jag gå som ett kolli och bli tokig. Vad ska jag göra nu :S Ska jag rymma till Örebro? En mysig tanke, men samtidigt vill jag rymma därifrån. Mamma och jag har snackat hit och dit och pratat om Italien. har inte bara 1 boende där utan flera! Har också flera boenden i Spanien. Men samtidigt vill jag klara mig själv, bo ensam och inte känna att jag är gäst nån stans! Och hur skulle jag klara mig i Italien med mitt ordförråd. Dom är kassa på engelska, och spanska är dom inte heller så duktiga på, jag kan engelska, men inge italienska och iniminispanska..

Tror ni jag kommer långt i Italien med det här?

Ciao- hej
arrividerci- hejdå
soto- ner
sobre- upp
inferno- helvetet

(acceptera att jag stavar fel och att upp och ner kanske blev tvärtom)

Nej nu blev jag sugen på att dra fram spanska lexikonet, och när jag väl har lärt mig boken utantill så köper jag en med italienska!
jag ska bli bäst på språk!

hah kommer att tänka på när jag var lite så pratade alltid mormor och morfar finska med varandra, även mamma, när dom inte ville att jag skulle förstå vad dom sa.
Så jag hade listiga planer på att lära mig finska i hemlighet! Ideén var så bra och jag skulle förstå allt! Nå inte blev det nån finska för mig. Det enda jag kan säga är: hej, 1,2,3 , jag älskar dig.
haha


Ja tack! tog denna bild från google, men jag har faktiskt en som jag själv har tagit som ser nästan likadan ut fast inte med lika fint ljus och bra kamera såklart ;)


 
Haha den måste vara tagen på exakt samma plats! Det är in princip identiska. förutom det jag tidigare skrev då:P

hey sunny day

Vilken skam att stå inne och jobba när det är utomlandsvärme ute. Svetten rinner ner för ryggen och man vill bara komma ut i solen. Men nu har jag slutat och måste säga att det har varit en riktigt kul dag på salongen, hade kunder inbokade hela dagen, dock var det en som inte kom.

idag är jag iaf barnvakt åt lillebror, för mamma ska på tjejfest.
jag är som lite naiv. Morsan ringde mig på jobbet
mamma: hej jag ska på tjejfest ikväll!
jag: ååh vad kul! (jag trodde såklart att jag skulle få följa med och blev super glad)
mamma: och jag tänkte du kunde vara barnvakt.
jag: ja, jo det kan jag väl.

Så ikväll ska jag och lillebror spela minigolf men helst hade jag väl velat ligga i sängen och glo på tv hehe



neeeeeeeeeej

Skulle hyra en shopaholics bekännelse, men den har visst inte kommit ut i videoaffären än. Vilken skam, tänkte inte på det, undra när den kommer ut?
Jag läste faktiskt ut den idag! hah tänka sig, började igår och slut idag, vilken snabbhet, vilken fart och vad trist :( Den var riktigt rolig! Satt och skrattade och fnissade hela boken lång :P så idag började jag med 2:an, En shopaholic i New york Kan bara inte gå fel ;) Ska springa in till Bibblan imorrn och beställa in dom andra så jag får dom till på fredag. har en Känsla av att denna också kommer gå åt snabbt som tusan;D  Men jag hyrde iaf bröllopsduellen. Får se om den är värd att titta på. Det var riktigt längesen jag hyrde film. I Örebro brukade jag gå till Ica lite då och då och ta nå filmer och mysa framför under helgen, det är som lite lyx att hyra film, bara jag som känner så? hah 
 
Nå ska städa upp snabbt innan jag hämtar lillebror Axel från sin kompis.. Åh han är så söt Axel :P igår låg jag och han och såg på film, såklart somnade jag vilket var bra, men råkade vakna nån gång så sa han bara : sov nu Matilda. hah så  jag har haft sovsällskap i natt =) Dock tyckte han inte om mina sovrutiner, jag älskar nämligen att snooza i över 1 timme :P  hah


Söt ungen och jag för kanske 2/3 års sen =)

uuuuuuuuuh

Men så duktigt..Jag har varit alldeles för dålig med maten inser jag nu.. som vanligt blev det fil till lunch och när jag höll på att raka av håret på mormor så kände jag mig helt vimmelkantig.. Jag var tvungen att springa in till toan och spy vilket var lite pinsamt med tanke på att den enda toaletten som finns ligger i väntrummet och där satt det kunder.
Jag lyckades bli klar med mormor och Sara sa att jag borde gå hem.
Jag kände mig lite dum. Och jag var mest rädd för att mormor skulle tro att jag mådde dåligt för att jag rakade av henne allt hår. Och visst det är ju inte något man vill göra men det var inte därför.

morfar skjutsade hem mig, möter mamma som säger: jaha men då kan du jobba hemma istället.
Aldrig, jag gick direkt till sängen, drog av mig kläderna och har legat där i flera timmar. har knappt orkat öppnat munnen, som en kraftansträngning. Har iaf precis käkat middag.. men jag orkade nästan inte äta nått, trots att det var grillat med goo sås och bulgur + pommes. jag har blivit konstig..

Nu har jag iaf slängt mig i liggläge i sängen med datorn i famnen och jag mår faktiskt bättre.. dock måste jag städa i rummet. känns icke lockande.


Nu är dom här

Nu är familjen hemma. jag som längtade så, men nu skulle jag gärna vilje gå och gömma mig ;D Men visst det är skönt att ha dom hemma, speciellt lilla Axel :P

Jag hade som sagt gjort den där pajen, vi slängde in den i ugnen men det såg inte så gott ut så vi bestämde oss för att nått annat hahaha jag säger det, jag är sämst på att laga mat, vilken katastrof! Men vi har ju blåbärspajen kvar och den kanske bli godkänd? Det återstår att se. =)

Solen skiner och jag är helt slut. Snart ska vi iaf bära ut allt från husvagnen, känns inte positivt, om de nått jag inte gillar så är det att packa upp.. Vilket dystert inlägg

Har försökt ringa mamma hela dagen, men inge svar så har ringt Roger ist.. dom glömde en detalj. 
 
När jag skulle hem provade jag igen (ren reflex att ringa mamma) Så svara nån Matti. Jag jätte förvånad och kollade på mobilen  flera gånger men det står mamma.

jag: hallå vars är ni?
han: vid kattån (tror jag)
jag: haha vadå kattån?!
han: men vid kattån, fan vad du ringer!
jag: men det är mamma mobil! vem är det?
han : men det är Matti! 
jag: haha men sluta nu Roger, det är inte roligt, vars fan är ni?
han: men Anton får snacka med dig
Anton: ja hallå?
jag: vadå Anton? Johansson? Vad fan har du mammas mobil för?
Anton: men hon glömde den hos oss.
jag: ååh jag fattar inget, hejdå

Ungefär så var samtalet, fattade nada. Det första som slog mig var att det var Helenas pojkvän Matti och jag kom inte på nån anledning till varför han skulle ha min mamma mobil hahaha Jag trodde nån hade snott den hahah :P

men men ska väl fortsätta läsa på min nya bok. har lånat Sophie Kensellas böcker. en shopaholics bekännelse (blev nog totalt fel stavat där) och den verkar riktigt bra!



Bild från filmen som jag gärna skulle vilja se=)

Filmerna gör min dag

när jag är helt klar! Då ska jag slänga mig framför tv:n med en skål popcorn och se på film. Så otroligt skönt, är helt slut. Detta är faktiskt försöka gången jag sitter ner sen jag kom hem.

Jag var ju som sagt förbi videoaffären aka Ida och Alex hahaha Så dessa har jag att välja mellan ikväll.


Har aldrig sett den.                     Har hört är jätte bra!                  Den är bra!! har sett den och tvekar då          
ingen aning om den är bra.        Men kanske mer en helg           inte att se den igen, kommer inte riktigt
                                                   film, trist att slösa en succé      ihåg allt, men har för mig att den var bättre än 1:an
                                                   för en måndag ;)
                  
                                                             

Effektiv brud

Sista kunden som Sara hade var min låtsas brorsas tjej som han även har barn med. Hon skulle göra en växtfärg =) Hon berättade att hennes bebis Vidar var hos Ida, så efter jobbet drog jag dit och blev bjuden på fika =)  Busade lite med Vidar som är det sötaste charmtrollet :D
 
Ida försökte lära mig göra smulpaj.

Ida: Men det är jättte enkelt!
jag: mjaa alltså jag förstår inte.
Ida: Men blåbär och potatismjöl först. och sen degen
jag: och blåbären sist
Ida: men NEJ, dom ska vara först.
jag: jaha vafan jag fattar inget.
Ida: men det är ju det enklaste man kan göra.
jag: hmm men du jag ska sticka hem nu och göra den där jävla smulpajen. jag ringer!!
Ida: hah

Jag ringde såklart, muttrade över receptet och fattade nada. Men jag lyckades tamefan! Ingen aning om den är god men det lär vi upptäcka imorrn.  Parallellt med smulpajen har jag gjort den där pajen med tomat, mozarella och pesto.. Den lär inte bli god. Ser iaf inge lyckad ut.. Vi lär få reda på det imorrn de med haha Åh matilda i köket är inte bra. När jag gifter mig ska jag skaffa mig en kock till karl..

Men nu dunkar jag Offspring på högsta volym och tänker tillbaka på old memories :P Har städat det mesta, som toaletterna, köket, vardagsrummet.. har egentligen bara mitt rum kvar. så jag ska väl gå och ta itu med det nu.


Glömde berätta att jag var super duktig och var ute och sprang idag, och jag blev lite imponerad av att det gick mkt lättare idag.. det känns som om det blir bättre för varje gång jag är ute =) Men som sagt psyket! Man ska pusha sig själv till max. Ska försöka med en tur imorrn också=) dock råkade jag äta en Billys Orginal till lunch men det var gott. Och tro det eller ej, har inte ätit nån middag, inte ens sugen.. Vad är det för fel på mig? Har överlevt hela dagen på lite fil till frukost och billys till lunch hah

Kan även meddela att jag inte har snusat nått på heeeela dagen! Det är bra gjort. Jag skulle nog kunna döda, men jag lyckas nog undan. Har min 75 % choklad med hallon smak. Vi ska överleva kvällen!



Redo för en spring/gå tur ;D


Min snygga smulpaj. Visst ser den väl god ut?
Ett varmt välkomnande från deras kära Matilda ;)


Plast på. Ja min andra, och misslyckade paj. Den ser skit äcklig ut.
 Men vem vet, efter lite kryddor, olja och inte i ugnen en sväng så kanske den blir magisk hah

suck kom och hjälp mig.

Nej nu måste jag gå och göra klart allt!

Zillah och Totte

Satt och kollade på nått skit program i lördags med mormor. Nån orkester och nå kassa låtar. Men så kom en tjej som var buktalare med en apa på armen. totte =) Höll på att dö av skratt! Och sen fick jag höra att dom vann hela talag eller nått? Jag är nog lite efter, kollar aldrig på sånna program. men tänkte slänga upp några klipp! så kul :P

Kolla!!

Råttan i pizzan

Sitter och kollar på Urban legends och kom på att det var ett tag sen jag skrev en skröna från Råttan i pizzan. För er som inte läste sist så är det skrönor från en bok som heter då Råttan i pizzan. Det finns inga bevis för att det är sanna, men vem vet ;) Endel är lite roliga och endel är hemska.

Så nu kommer en ny berättelse som jag tippar dom flesta har hört!

Jag har hört en historia om en pojke och en flicka.
Historien påstås vara Sann.
Det var i Tyskland det hände, de var ute och åkte.
Mitt i skogen fick de bensinstopp, och han gick iväg för att försöka få tag på lite grann bensin.
Innan han gick sade han åt henne att inte öppna för någon.
Medan hon satt i bilen och väntade, utfärdades en varning för en sinnessjuk man.
Han hade rymt från ett sinnessjukhus i närheten.
Hon satt och väntade länge. Plötsligt hör hon ett skrapande ljud bakpå bilen.
Det blev tyst ett tag, och sedan hördes rytmiska dunkningar från biltaket.
I samma stund såg hon en polisbil med sirenerna påslagna. Polismännen steg ur bilen .
De tog fram en megafon och skrek åt henne att hon skulle gå ur bilen och gå emot dem.
Hon fick aboslut inte titta bakåt. Hon öppnade bildörren och steg ur, dunkningarna hördes fortfarande.
Men när hon gått en bit från bilen, gjorde hon det hon absolut inte fick göra.
Hon vände sig om, och uppe på biltaket ser hon den sinnessjuka mannen.
Mellan hans händer höll han hennes pojkväns huvud, som han med kraft dunkade i biltaket.


scaaaryy


Världen var tyst när vi dog.

Igår läste jag ut boken En halv gul sol som är skriven av Chimamanda Ngozi Adachie..

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, men den går helt enkelt inte att lägga ifrån sig. Det är så mkt känslor i den boken och alla karaktärer är sig själva. (förstår ni). Man blir arg av boken och så upprörd! något annat är att man lär sig otroligt mkt! Men samtidigt är det svårt, för krig är alltid svåra att förstå. tycker iaf jag! Eller vad tycker ni?

Boken handlar iaf om 2 tvillingsystrar. Olanna och Kainene. Dom är uppväxta i en rik familj och pratar även engelska perfekt med en överklass. Olanna flyttar till Nsukka för att bo med en man som heter Odenigbo som även har en tjänstepojke som är 13 år när han anställs av husbonden. Han har också en stor roll i boken och man får lära känna hans tankar, som skillnaden från att bo i en liten lerhydda till ett stort hus med en spis! Men han lär sig fort och familjen är trevlig och lovar han en utbildning
Kainene träffar en vit engelskman som heter Richard och har kommit till Afrika för att skriva en bok. Men han har ingen aning om vad den ska handla om.  Allt detta händer i början av 60-talet.
Jag ska inte berätta vad som händer i boken. Men den handlar helt enkelt om att kriget kommer och Odumegwu Ojukwu
utropar Biafra som erkänt men det var endast 4 stater som erkände Biafra. De nigerianska trupperna går in i Biafra för att döda alla Igbos och soldaterna från Biafra tar alla män för att de ska tjänstgöra och kriga för Biafra.
Detta handlar om hur alla drabbas av kriget, även fast man är förmögen och har pengar.

Ska jag vara ärlig så det är hur svårt som helst att förklara kriget, jag kan helt enkelt inte, vill inte skriva nå fel. Men det som hände har glömts bort (tycker jag). Det var ungefär 3 miljoner människor som dog och hur ofta pratar vi om det? När det gäller folkmord så är det enda folk säger och tänker: Hitler och koncentrations lägren. Det är också fruktansvärt. Men vi har helt glömt bort.
Folket där blev mördade av granater, flygräder pågick hela tiden. svälten gick inte att undvika. röda korset skickade mat och mediciner men de nigerianska trupperna tog beslag på allt. Det gick inte odla mat för det förstördes. vägarna var blockerade. Dom våldtog kvinnorna och dödade dem senare.

I boken nämns också Carl Gustav von Rosen som var svensk och hjälpte biafra med en elitstyrka.
Kollar på Wikipedia nu och såg att Läkare utan gränser bildades då, 1971, ett år efter krigets slut, av fransmannen Bernard Kouchner.

I boken så finns det även små snuttar från en bok som jag antar att är meningen att Richard skrev om kriget. Han kom till slut på titeln på boken och den var: Världen var tyst när vi dog
I en av snuttarna var en dikt som jag tänkte jag skulle skriva upp..

Såg du bilderna från sextioåtta.
Av taniga barn med rostfärgat hår.
Deras skallar med spröda små tofsar.
Som sedan föll av som vissnande löv.

Tänk dig barnen med armar som stickor.
Med uppsvällda magar och uttänjd hud.
som drabbats av Kwashiorkor - Svårt ord.
Ett ord som inter var fult nog, en synd.

Deras nödlidande finns på bilder.
På glansiga uppslag i Time och life.
Såg du svälten, med ett sting av sorg?
Innan du somnade tryggt om natten.

Deras gulbruna hud, blek som svagt te.
Med nätverk av ådror och sköra ben;
Nakna barn som skrattar mot kameran,
För att därefter gå mot sitt öde.


Jag mår dåligt av att lägga upp bilderna. Men jag gör det iaf.






Läs boken och lär er nått


Hemma :)

Borta bra men hemma bäst! Så är det alltid =) Men har haft det riktigt skönt i stugan. Har legat och läst, och löst korsord. :P
På lördagen så hjälpte jag till att kratta hela gården tog kanske 3 timmar och sen sprang jag ut i skogen för att plocka hjortron. Fick hela 3 liter =) Men på slutet höll jag på att dö av alla mygg. fick inga myggbett för morfar hade sprayat ner hela mig med myggmedel men dom var runt hela ansiktet och jag svalde nån och fick nån i ögat. förjävligt säger jag! men lyckades fylla hinken ;D

Idag så har jag plockat lite blåbär, men det var för mkt mygg så jag gav upp.. =)  Men som sagt en skön helg.
Har också lyckats skär mig fingret, lite mer och spetsen hade åkt av hah :P

Helgen skratt: Jag och mormor skulle göra en paj med tomat, pesto och mozarella.  så hade mormor köpt riven mozarella hahahah höll på att dö av skratt och skrev sms till mamma :P Hon tyckte också det var festligt:P vem köper riven mozarella:p hahahaha Nåja det kan inte vara lätt att veta=)











RSS 2.0