om veckan

Ja hur har veckan varit då? Riktigt kul kan jag säga! Har kört Lännen dessa dagar och jag stormtrivs! Har lastat på dumpern som en tok och det går bättre och bättre för varje lass, jag börjar till och med bli nöjd med mitt tempo! Men det går alltid att bli bättre. Har även provat gräva lite med den och det gick helt okej, lite svårt för ibland så börjar den vicka fram och tillbaka så det känns som om den ska välta men då försöker jag bara slappna av, andas in och ut och sen dra in spakarna..

Igår så stack Daniel iväg med lännen och skulle fick en klurig grej åt oss. när vi kom tillbaka så hittade vi den såhär


Det syns inte så bra, men han har grävt under lännen, hela vägen så vi kommer varken fram och eller bak.

Vi stog och klurade tills Daniel fick berätta haha, låsa framaxeln, lägga fram skopan och lyfta upp maskinen medan man kör över diket. 





Sen fick dom köra över diket också



Jag slapp göra det igår men just nu håller jag på att "gräva min egen grav" haha, usch vad nervös jag är!! men det kommer nog gå bra

ja jag borde ha dåligt samvete

Jag brukar alltid få lite dåligt samvete om jag inte bloggar men jag har helt enkelt inte hunnit :O har spenderat min tid i gropen, pluggat, sovit, joggat, booken. Ja ni märker, ingen energi till bloggen alls men ändå har jag velat det, igår tänkte jag se klart änglar och demoner men så råkade jag somnade och sov sött från halv 9 - 06.45 nästa dag haha

Jag har faktiskt börjat ta rejäl sovmorgon nu förtiden och skiter i mina mysiga frukost minuter och drar mig i sängen tills jag måste upp..

Men nu till helgen. Ni har säkert kollat på booken men tänkte slänga upp några bilder iaf ;)

Jag och jacob kom iväg mot Byske vid halv 10 tiden på fredag morgon och tog oss en lunch i Piteå, kom kanske fram till campingen vid 12 tiden men då fick vi inte checka in förrän kl.15.00 (?!) Så vi åkte till strandvillorna och satte oss på stranden med gänget som redan hade anlänt. Jag var helt nykter för jag skulle köra bilen till stugan sen men dom andra var på sitt pigga och glada humör :D







Efter 3 så fick jag sprätta första och dracks gjorde det hela kvällen med hög musik, lite kubb, fylle snacka, promenad på stranden :)







Kan säga att Byske camping är lätt värt dom där 5 stjärnorna.. Ni skulle ha sett vad fint service huset var! dock tog jag inte kort på det, men jämför man det med tex pite havsbad så skulle pite få minus poäng! Tog lite bilder när jag gick mot strandvillorna.

Vår fattigmansstuga :P

Minsta stugan på campingen men vi hade bara våra saker där och var knappt där =)




Servicehuset:)



Här ser ni strandvillorna =)

Härliga bilder va? Lördagen började lite segt och det kom en liten regnskur men snabbt försvann den och solen tittade fram. Fick till och med ett litet dopp, hoppade från flotten och simmade tillbaka till stranden :P Kvällen var också riktigt kul men råkade bli liiite eller mycket för full haha illa men men det händer den bästa och mig händer det alltd hm! haha


Haha dom köpte en "pool" :P

Så killarna passade på att bada lite ;P


Brudar :P




Nu ids jag faktiskt inte lägga in fler från midsommar helgen! men alla ser ni på booken! ;P



måndag

Måndag igen och helt ärligt så känns det bra även om jag är trött som bara den.. Idag har vi börjat fixa vägen som går från gropen till elljusspåret. Jag kör Lännen och kan säga att helt lätt är det inte, men det går bättre och bättre för varje gång man kör.. Det är så jädrans många knappar i hytten och man ska tänka på allt.. men jag börjar komma in att köra baklänges, alltså sitta med ratten i ryggen och köra med spakarna, det krångliga är när man ska svänga och använder en knapp, men som sagt kommer in i det, det knepiga med skopan är att man använder spakarna till tilten, samma som till grävmaskinen och då blir det tvärtom.. så det blir lite fel ibland, men har iaf provat på det förr när jag hade pallgafflarna på grävmaskinen då var det samma.. Men men.. ska snart åka iväg fortsätta arbeta.. dom andra skulle ut och äta och då kunde jag lika åka hem till hotellet och lägga in bilderna från helgen..

Kan säga att helgen har var underbar!! kan inte ha blivit bättre och det var ett riktigt härligt gäng! ingen stor ångest, eller jo jag har ångest över att jag var så jädrans sur! jag fick en surfylla haha men kul hade jag :P
Bilder kommer sen! :D

Förresten, jag luktar inte gott, när jag skulle kolla kylarvätskan så var jag tvungen att kliva över skopan för att öppna luckan och sen när jag skulle ner for jag så att jag hade en tub mellan benen och där är jag nu helt svart haha svart i grenen, vackert! och gott luktar det.. inte.. sen vet jag inte om orsaken att jag inte duschat sen lördag och har gammal bakisfylla i porerna kan bidra med en äcklig stank, men vi låtsas inte som det! okej ?

Fredag ;)

Sorry igår blev det inte att skriva i bloggen, satt knappt vid datorn.. Vi fick sluta vid 3 tiden (rätt så sent) Så jag kom kanske till jokkmokk vid 7 tiden, en trött och less tjej.. Jag somnade redan vid 10 tiden framför filmen Click och gav upp och la mig...men inte så undra på när man kliver upp hyffsat tidigt..

Men såklart så sover jag som en kratta inatt, vaknade vid 04.00, klar vaken, somnar, vaknar 07.00 en timme innan klockan ska slå, klar vaken, ska jag kliva upp? ska jag inte? näää sover annars blir jag så trött på kvällen.. när klockan ringde vid 8 var jag dödstrött. typans..

nu svammlar jag.. nu ska jag fixa lite frukost och sen fixa mig =) kisses

Fan vad dum jag är

Vi kommer till den sen..

Dagen började med prov och jag kirrade alla rätt, fast nån fråga var jag tvungen att ta muntligen för jag hade skrivit för lite, men visst svaret..

Sen började vi på stallet, jag körde dit och ja pirrigt var det men jag kom fram utan att ha ihjäl någon haha
Efter att ha tränat på planering där på ridbanan så ringer Daniel (läraren) och frågar om jag ska följa med Kjelle till Haparanda och gå på Ikea, eh javisst? Nog för att jag inte är stormförtjust i ikea men kul att åka dit och kolla plus att jag aldrig vart i Haparanda..

Så en biltur dit på 18 mil kommer vi fram, jag köpte en lampa åt Axel och påslakan till mig. Där kommer vi till varför jag är så dum, lakana kostade 500 kr! förstår ni? Jag har köpt lakan för 500 kr och det fattade jag först i kassan, varför tog jag inte bort dom? vad DUM jag är! Nåja dom där lakana ska ingen smutsa ner!!

För Kjelle gick det sämre, han hade inget kontonr till företaget så vi kunde inte fixa en faktura, så det vi for dit för att göra gick inte alls.. så vi drog raggen och sökte nån restaurang och hamna i en shoppinggalleria på finskagränsen där vi tog en bakad potatis, köpte även en subway till middag som jag precis njutit av ;)

Sen gick jag in på Gina tricot och köpte ett linne, bikinitrosor, sen alko där jag shoppade 2 likörer ;) muuumms

Nu till mitt andra: Fan vad DUM jag är.. Jag gick och solade när jag kom hem, 25 minuter och jag ser ut som en stoppskylt, knall röd! usch vad hemskt, jag känner hur cancern bara kryper i mig!

skit skit skit ångest och fattig plus att jag ser ut som en kräfta.. ge mig kraft ge mig ro..

Nu ska jag slå på bra musik och städa mitt hemskt stökiga rum..

Det här är ett tråk inlägg, inga bilder inga rättelser..  vilken tur att jag är så smart att jag vet att väl inte stavas vell.. hojja

morrn

godmorgon, usch vad trött jag var imorse även fast jag la mig typ halv 9 och somnade runt halv 10. 8 ½ timmes sömn, det måste ju vara ideal sömnen va?

Ska snart dra mot datapörtet för att göra mättekniksprovet och äntligen så får man bli klar med det och sen börja på mördar provet - Vatten & avlopp.. Men jag har iaf ett litet plugghuvud så det ska nog gå bra =)

Sen ska jag även köra hjullastaren till stallet, kanske 5 km, lite små pirrigt :) men det går nog bra och nu vet ni att ni ska hålla er från vägen vid 8 tiden idag! :P

kan förresten säga att mina ben har nog aldrig gjort så här ont, men det är oftast andra dagen man har som ondast.. sa jag förresten att jag gjorde situps, rygguppresningar och benlyft igår, så helt värdelös dag var det inte..

Björn?

Okej det här känns konstigt att skriva för samtidigt blir jag osäker på mig själv.. Jag var ute och gick på elljusspåret, hade kanske gått 1 ½ - 2 km när jag ser nått stort brunt, 1 meter hög kanske, helt plötsligt lyfta på huvudet och kolla på mig.. jag tvärstannade och backade tills jag kom till en kurva, den var rätt så långt bort från mig, jag suger på att säga ungefära mått men kanske 20 meter mer? och samtidigt blir jag osäker, det kanske inte ens var en björn? jag ser ju som en 90 årig tant typ haha men varför hade jag reagerat som jag gjorde då? Ni vet hur det är när man sett något men sen blir man jätte osäker.. När jag kom tillbaka till hotellet så pratade jag med en som jobbar här och hon berättade för mig att det har stått i tidningen att dom sett en björnhona med sina ungar korsa vägen till elljusspåret.. Helt sjukt. Det absolut sista man vill träffa mitt ute i ingenting är en björnhona med sina ungar. dead meat.. Så det måsta stämma..

Nu är jag irriterad för att jag inte fick nån bild, för att den förstörde min motionsrunda och att jag inte vågar gå där nå mer.. Jag hatar att promenera på stan för då börjar man tänka på alla bilar som kör förbi och kolla på hus.. skitans


Vet ni vad

Alla tycker jag är jätte töntig som läser en massa bloggar men vissa blir till en drog bara för att dom är så knäppa och patetiska, men det finns undantag som bloggar där man blir inspirerad till olika saker, mode, smink, träning osv. och nyss så läste jag en blogg om en tjej som tränar riktigt mycket och jag kände bara att jag vill ut i spåret och promenera och kanske även små springa nu!!

Nåja det roliga var att jag har sån enorm träningsvärk från igår när jag hade ett litet gympass i mitt lilla rum, nästan 200 olika slagt situps, armhävningar, utfall, knäböj, ja kroppens är helt slut men nu vill jag ut igen och det är det jag vill få fram att även om allt känns hopplöst så kan man få inspiration bara man letar..


Förresten så känns det som om det krälar djur över hela mig, har redan hittat 2 myror på min tröjan, eller så var det bara en som hoppade över till andra ärmen? Eller måste jag kanske genomgå en inspektion av rummet och av mina kläder? haha usch det börjar kräla ännu mer på mig nu!


På med träningskläderna och träna bort dressingen och baconbiten jag åt idag ;)


som alla andra

Såg att andra gjort det här och tänkte också göra bara för att, men jag kom inte på nått typ? haha
men för er som inte känner mig så bra vet inte det här =) Men får försöka klura på nått roligare till sen ;)


the end of the day

Nu har vi slutat och det är jag glad för. Det blåser jätte mycket ute och kallt som bara den och då har jag ändå på mig långkalsonger, underställströja, varselbyxor och två fleecetröjor. Vilken katastrof när det är den 22 juni, ja man blir lite deprimerad..

Har precis kommit hem från Frasses där jag käkade med Urpo, han ringde och frågade om jag skulle med, det lät ungefär så här.
matilda: meeeeen nej Urpo jag kan inte! då äter jag bara onyttigt!
Urpo: Men du kan bara följa med som sällskap
matilda: men nej det funkar inte så! Jag kommer ändå äta när jag är där!
Urpo: men sluta nu, följ med.
matilda: jaa hm okej då jag kan äta en nyttig hamburgare..


Så jag inbillar mig att en 90 grammare med grovt bröd, sallad, tomat, bacon och lite bacon är nyttigt. Min fråga till er: Är jag på rätt spår?


Den såg ju god ut! haha eller så inte

glad för stora saker, glad för små saker.

Måste bara säga något som är helt ointressant för er men toppen för mig och knäppt att jag kan vara överlycklig över en sådan lite sak!

Men som dom flesta vet så har jag blivit ett riktigt allergibarn.. Det började smått när jag var runt 15 år och jag började reagera på äpplen, morötter, pollen osv.. Jag har fått en allergiskreaktion av praktiskt taget all frukt du kan hitta i grönsaksdisken förutom apelsin och clementin vilket är toppen men dom är inte goda på sommaren..
Men i våras så gjorde jag ett allergitest för alla frukter och annat och det visade sig att jag bara är allergisk mot

Äpplen
Päron
morötter
hasselnötter
Kiwi
jordgubbar
och ytterst lite mot jordnötter

Vilket betyder att jag kan mumsa på sommaren godaste frukter som nektariner, persikor och körsbär :D
Jag kommer ihåg hur ledsen jag blev när jag trodde att jag var allergisk mot dom och att jag aldrig mer skulle kunna äta!


MEN, såklart så kan jag ändå få en reaktion av dom för det finns så mkt annat som påverkar det men än så länge så har det inte blivit så allvarligt så att det har synts, igår så svullnade läppen bara upp en aningen, såg ungefär ut som om jag hade lagt på läppglans som förstora läpparna lite :)

Min nya lycka ;) nu vet ni!



Lunch


Tjena idag är jag faktiskt hemma på lunch, just idag så känns det trevligt att sitta här med tv:n på och små kolla runt på datorn, än att sitta i baracken och äta.. Idag bjuder min matlåda på honungsglaserad kycklin och burgul.. nyttigt Matilda ;)


Idag på förmiddagen så har vi haft teori och besök av arbetsförmedlingen.. det gick bra och såklart fick jag frågan om killarna är snälla mot mig haha så om ni också undrar, ja dom är jätte snälla!
men irriterad blir jag på dom ofta.. om jag ska vara ärlig, men dom ändå bäst :)



Måste bara säga att vad ovanligt glad jag varit på sistonde och jag märker hur man ändrar sin uppfattning på allt även då..
Kan inte bli så mkt bättre =)

morrn

Jag älskar verkligen att snooza, visste ni att jag börjar redan vid 05.00 ? haha men jag klev upp strax före 6 imorse och gick till duschen, skönt men kallt, jag är inte så jätte mkt för morgonduschar men jag känner mig fräsch förutom problemet med min rollon, den är på vift.. så fräschheten är väl borta på 30 minuter =)

Frukosten är avklarad och jag ska snart sätta mig i receptionen med en kopp kaffe och Nsd, höjdpunken:)

haha skrev på statusen på facebook att man inte orkar vara fjortisvakare nå mer, och jag menar verkligen det, vilken anledning finns det att sitta uppe hela natten vid datorn när man kan helt enkelt kan lägga sig och sova..
Ja min period var när jag var 15 år och det var ju sååå roligt....

nej nu blev jag stressad. teori idag..  civilklädd javisst


Tävling

Lite slumpmässigt så hamnade jag på Husmanhagbergs hemsida och såg att dom hade en fototävling så jag slängde in en bild.. kanske inte den finaste sommarbilden men tycker ändå att den är fin! Så snälla rösta på min bild nu så blir jag en överlycklig tjej! Ni vet att jag desperat vill ha en systemkamera :P

Klicka bara in på länken så dyker min bild upp, det står rösta och där trycker ni =)
Ni behöver INTE fylla i några uppgifter!

http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=1074


Min dag

Hallo nu är måndagen snart slut och jag ser helgen komma mot mig i rasande fart!
Idag så har vi vart på stallet och knepat..Det känns som om vi står på noll hela tiden pga höjdskillnaderna..
Det är svårt att förklara men tänk er att vi har stolpar som är 180 cm långa och 140 cm ska vara ovanför marken.. men nu har vi en höjdskillnad så att för att allt ska bli rätt så måste stolparna sväva 1 dm ovanför marken.. vilket är lite svårt ;) Så vi har skrapat och skrapat det andra materialet så fibermattan kommit upp, men vi behöver det, nu måste vi försöka lösa det här så gott det går, men motigt känns det, javisst!



Här har vi lagt upp markering för var hörnstolpen ska så, alltså 20 cm från hörnflukten.
på stången ser ni även mottagaren - sensorn som vi håller mot lasern för att kolla höjden.

MEN här ser ni när vi lagt på materialet, dom försvinner nästan. Då kan ni tänka er att standard måttet på stolparna hade försvunnit och den hade kanske bara 80 cm.


blurpo planar ut =)


Rolle försöker skrapa material, han fick inte så mkt att göra när vi hade inte hade oss någon släntskopa, för tjälkroken ska vi ha för att få ner stolparna

Bengan skrapar lite :P

ännu mera traktor

Här ser ni fiber duken och anledningen till att man måste ha tjälkroken när vi ska igenom pga kattskallarna (tror jag det heter? eller så gör jag bort mig)

Nå nu vet ni vad vi håller på med om dagarna och visst var jag duktig på att ta kort? =)

Hade tänkt att duscha men den är bokad, saaatana, jag får lägga mig svettig i sängen och duscha på morgonen istället.

för nu börjar top model :D

aloha

Hejsbejs tänkte slänga in dom få bilder jag tog i lördags, såklart så blev det inte många för den glömdes bort i väskan, (som vanligt) Men kan säga att kvällen var helt okej men vädret var verkligen uselt, som tur är så han man en mamma som tvingar en att ta på sig tjocka kläder ;) hehe




åhå

Charmen med att gå med fettigt hår och inget smink med blottade finnar under dagarna är att på helgen får man sminka till sig, fixa håret, dra på sig snygga kläder och vipskabooom så är man seriöst den snyggaste i världen!
Jag älskar det! Jag har fått mina 2 härliga glas vin i genom min mun och nu väntar jag på att Jennifer och dom andra brudarna ska komma och sen blir det fin ragg tills man drar på krogen =) Kan inte bli så mkt bättre tror jag?


Det kungliga bröllopet

Nu har dom äntligen gift sig och ååh vad fint det var och mäktigt med alla kungligheter som satt där i kyrkan vid ceremonin. Daniel var så nervös att att händerna darrade när han skulle trä ringen på Victorias finger och tårar kom såklart från båda :)

Jag vill fan också gå på bröllop, kan ingen gifta sig snart? En begäran från mig!

Ja vi har troget följt allt från golvet i vardagsrummet medan jag har färgat mammas hår och nu sitter mitt under blekning.. Kan säga att jag är lite nervös inför resultatet men men =)

Jacob har även börjat rulla mot Gällivare så snart får man pussa på han ;P

Nej nu fix sen ska jag, Axel och Molly gå till stan och kolla på kortegen med alla amerikanare! fränt :)


 en mini bild :P

shopping


perfect morning

Somnade nog nästan på engång efter att jag slog av datorn igår och vaknade skönt och stilla vid 10 tiden imorse.. perfekt med sömn!

jag kom precis ut från duschen och nu ska jag bli snygg innan jag drar på stan, för tjejer ni vet att det är hopplöst att kolla på kläder när man ser ut som en påse skit.. :)



Frukost är som bäst när man får lusläsa Kometen =)

My sisters keeper



Nu har jag äntligen fått se filmen My sisters keeper och den var precis lika bra som alla har sagt att den är. Tårarna rann nästan konstant och jag sitter fortfarande och drar in snoret medan ögonen känns helt uppsvulla..
Tycker att Cameron Diaz gjorde ett riktigt bra jobb i filmen och man kände verkligen hennes desperation och ja värst var på slutet när hon bröt ihop natten då Kate dog... Kanske inte ens beskriva filmen men se den om ni inte har gjort det!


tänk att nästan alla känner någon som haft cancer.. jag blev faktiskt till av att min pappa fick det och dom var tvungna att få barn just då för annars hade jag aldrig blivit till.. även morfar har haft det men det var nog längesen, mormor har haft det rätt nyligen och det går inte beskriva hur jobbigt det är att se någon tyna bort, jag har skrivit om det i bloggen förr, men jag var den som skulle raka av det lilla hår som mormor hade kvar och det var så hemskt att jag sprang in på toan och spydde men skämdes så mycket att jag sa att jag hade ätit för lite.. nej som sagt går inte beskriva men jag tror dom flesta har varit med om sjukdomen på ett eller annat sätt..


Nej nu ska jag slå upp min Anne Holt bok och läsa mig in i sömnen för jag är alldeles för trött för att sitta här vid datorn och göra absolut inget.. Imorrn blir det nämligen en tripp på stan och försöka hitta nått fint till nästa helg

puss&kram 

out



3 smällar i en, nu går jag ut med Molly så hon får kissa/bajsa, köpa cigg till mamma och jag får motion.. kan nog inte bli så mkt bättre ;)

about my day

Vilken dag! Hade sovmorgon till 08.00. Vi var bara 5 st plus vår lärare Åsa som skulle städa alla maskiner plus fixa så att ljungbyn, 130:n och 220:n skulle vara klara för nästa vecka med extra fettpatroner, trasor, spadar osv. Kan säga vilket jobb där är. Jag, Rosie och Niklas började med doosan direkt och jag tog förarhytten plus fönstena och det tog sin lilla tid för rent är det då inte!.. sen har jag även städat L50 E:n, ljungbyn och catten.. Niklas och Rosie fettade maskinen och tog bort överflödigt fett vilket också tar sin tid..

Svetten rann och vädret har varit strålande sol och minst 20- 25 grader.. självaste döden när man springer upp och ner för maskinerna men det är ändå rätt så kul, det tråkiga är att det aldrig blir riktigt fint.. Kanske jag skulle bli en maskinskötare som Dagens nyheter tror haha

vi fick iaf sluta vid 1 tiden när alla maskiner vara klara och nu är jag i Gällivare och känner mig som världens tröttaste tjej, gissar på en tidig kväll!

försökte faktiskt ta bilder idag men den glömdes bort helt tiden men några helt ointressanta bilder får ni iaf!





beskriva hur trist jag har det

Suck vad tråkigt jag har, idag fick vi sluta 11.00  jaha inte köra mer maskin? bara traska hem och sitta vid datorn, somnade och vaknade vid halv 5 tiden så jag började fixa lite middag åt mig för att överleva.. sen blev det en promenad på 1 timme runt elljusspåret och sen en ragg med Urpo, bilderna visade jag på inlägget innan.. nu är man lite små trött och funderar på att slå på en film och sen sova, sovmorgon imorrn förresten, till 08.00..

Förresten, igår så bokade Jacob en stuga till oss på campingen i Byske som vi ska bo i under midsommar! kommer bli sååå roligt :D så nu håller vi tummarna på kanon fint väder ;) 


drog en ragg

Drog en ragg på en massa små vägar runt om i Pajala i brist på nått att göra =)








Kick up

Nu har jag bunkrat upp med 2 ½ dosa kick up purenergy, nytt snus som tog slut fort som tusan när det kom till OK första gången.. Det är ett snus som är tobak och nikotin fritt, men den är inte vit utan alltså som vanlig portion och då känns det inte om om det bara är fejk. helt klart godkänt av mig och jag försöker verkligen att sluta snusa men det är så svårt..


fin

Sa faktiskt i veckan att jag aldrig tittar på kläder på nätet för då blir jag så sugen och så är det också.. men jag var bara tvungen att kika för att få lite inspiration, tror jag ska se om jag hittar nått fint att ha på midsommar när jag kommer till Gällivare, kan vara kul att ha nått annat på sig när man ska borta =)

Men tycker den här klänningen var lite frän med färgerna och snygg, enkel design..plus grymt snygga skor ;D www.asos.com


the wedding

Glömt att skriva nått om bröllopet som äger rum på lördag.. Först var jag väldigt skeptisk till bröllopet och tyckte att det var onödiga pengar och visst det är det men jag har tänkt om, hur ofta händer det här? sist var när drottningen och kungen gifte sig och det var runt 30 år sedan.. Så sluta klaga och var glad över att vi får vara med om en historisk händelse, för nästan gång detta sker så är det när Victorias dotter eller son gifter sig och det lär ju ta ett tag med tanke på att hon inte ens är gravid än =)

jag ska då sitta bänkad framför rutan på lördag :)


groggy

Jag är helt borta, ansiktet följer inte riktigt med i mina rörelser.. gick hem tidigare idag och sen dess har jag typ sovit, somnade till filmen australia, så jag måste se om den, men satan vilken bra film! Helt över mina förväntningare..

även fast jag mår så dåligt så tänkte jag lyxa till det och äta på snickarbacken men det var så fullt där så jag väntar en liten stund.. hoppas dom har riktigt god mat nu när jag är där ;D

nej vi får hoppas jag är en pigg tjej tills imorrn då jag även ska köra dem dom 15 milen.. men vi tar en sak i taget, mat nu, packa sen, Gällivare imorrn!

då vet ni min dag än så länge, kommer antagligen fler inlägg för dagen!

grillning

Det blev en liten mysig grillning med korv till varmrätt och mashmallows till efterrättt, muuums :)
Vädret var verkligen kanon, nästan blå himmel och gräset bara lyste av grönska! vilket vackert ställe!









Nu måste jag faktiskt gå och sova är jätte trött, känns som om jag skulle kunna ramla ihop i en hög.. men då gör medicinen sin verkan.. En annan diagnos jag har fått på sistonde är yrsel, en sån där som är i kanske 20 sekunder, och allt dämpas, man hör inte riktigt vad alla säger, allt blir suddigt och allt snurrar och man måste ta tag i nått för att inte ramla.. men man är ändå vid medvetande, hmm börjar nästan bli orolig vill inte direkt svimma haha nåja det är inte vattenbrist om nån tror det. nu ska jag sluta vara en sån där hypokondriker.. ;)

godnatt!


död åt pollen

Fan vilken pollenallergi jag har haft igår och har idag. Jag nyser konstant och det flyger spott överallt, näsan kliar konstant och jag vill bara stoppa in ett finger och klia tills jag dör..

Era lyckliga satan som inte lider av denna dystra sommarsjukdom..

nu ska jag typ plugga lite, är hungrig som en tok men Emil var visst tvungen att jogga innan vi kunde åka och grilla.. Idag hänger även Joel med, får se om vi lyckas få med nå fler =) och idag kommer kameran med!

Förresten har hunnit vara på en promenad idag, gick nästan 5 km, tänkte gå mer men 5.7 km slingan var lite suspekt och det var vatten överallt men jag lyckades med 7727 steg, inte så dåligt! är fortfarande lite förkyld så jag tog det hyffsat lugnt =)


tjing på er

Hej alla kära en ny dag och det är redan tisdag och helgen är snart här känns det som och det kan nog inte bli så mycket bättre!

Idag har vi fortsatt på arbete på väg och bara pratat om olyckor, om vad man ska göra när man kommer fram till en olycka.. vi fick även lite fördjupning och pratade en hel del om hjärtat, lungorna, levern och sånt, och hur man ska göra om nån sväljer något, vuxen, barn, gravida kvinnor.. det blir så när man surrar på och någon kommer med en fråga så eskalerar allt men det är jädrans kul för man lär sig verkligen något! ja vi har verkligen pratat om allt mellan himmel och jord när det gäller kroppen..
Men jag blev lite rädd för att köra bil nu, han som har kursen är nämligen ambulansförare och han berättade en hel del läskiga saker. om när folk dör av invärtes skador så är det oftast för att hjärtat hoppat ut från där det sitter, av krocken.. såklart inte ut ur kroppen.. En annan sak han berättade är att när man kör bil så håller man fast överkroppen med bältet, men benen då? dom far som en piska rakt upp i instrument brädan och det förklara till att det ofta ligger skor på olycksplatsen.

Jag skulle absolut inte vilja vara med om en olycka eller komma fram till en..

men har jag lärt mig nått idag? absolut!!

fick även göra HLR på en docka. Alltid bra att stärka minnet ifall man hamnar i den situationen.



Hade du velat komma till den här olycksplatsen? Det enda du hittar av människor är antagligen bara en blodig massa

bildregn

Bild regn från helgen, inte så många men bättre än inga, och kvalitéen på dom är "underbar"










Just nu

Just nu vill jag ha långt svallande hollywood hår som jag kan kasta bak och förtrolla alla med.. jag vill ha bort mitt överflödiga fett så jag får mig mina favorit jeans.. jag vill sminka mig och se gudomlig ut och ha skit snygga nya kläder på mig och alla komma tänka, fan vilken snygg klädstil hon har!

men i själva verket så sitter jag med okammat medellångt tråkigt hår instoppat i en mössa, fettet hänger dinglar och skriker ge mig situps!  jag är helt osminkad, med antagligen mashmallow klet över munnen och jag har på mig mjukisbyxor,träningströja och vindjacka

haha vilken kontrast!

Får se hur helgen blir med Lajsa än, beror på om hon hinner klart med allt innan helgen, känns för jäkla trist om det inte skulle bli av, men har planer på vad jag ska göra i Gällivare om jag blir där och det känns inte heller förjäves :)


hahaha

Typans! Jag har bott här i Pajala sen 22 mars och nu den 14 juni kommer jag på att jag kan komma in på internet på min egen dator genom det trådlösa internet. visst det är inte skyddat men jag gör inte direkt några hemlisar när jag är inne på internet och surfar :)
fan vad bra!! Jag är lycklig som en gris och nu får jag äntligen nått att göra på kvällarna, alltså läsa bloggar och kunna blogga lite mer ;D synd att jag inte har med mig kamera sladden denna vecka. (tror jag hm)


Det blev iaf grillning ikväll med urpo och Emil och vädret var skönt med några få regndroppar. vi grillade korv och mashmallow och surrade på där ute. Tänkte kanske dra ett större gäng imorgon om vi får med oss några.. och då ska kameran med, för såklart så glömde jag den ikväll.


Här var vi, fast vattnet hade torkat =)

jag har tråkigt

Fyfan vad trist jag har, fick sluta rätt så mkt tidigare än vi skulle och väldigt mkt tidigare än om vi hade gått vanlig dag.. vad ska man göra? Har redna hunnit se en film som jag somnat till.. skulle sen ut och promenera, testade på en annan stig men den gick inte så långt typ 10 minuter. så en 10 minuters promenad? jag är lat yes Iam..
Men kruxet är att jag vaknade imorse med en hals som gjorde jätte ont och jag kunde knappt svälja och så är det fortfarande! hade gärna åkt ut på elljusspåret och motionerat ordentligt men är helt slut men ändå rastlös..

Nåja det kanske blir grillning ikväll i Vasikkavuoma annars tar vi det imorrn.. ett ställe ni lätt ska besöka jätte vackert! har lagt in bilder därifrån tidigare på bloggen. massa lador typ :P

Förresten. började arbete på väg idag. rätt så intressant faktiskt och vi fick bra övningar som gjorde att vi lärde oss en hel del, dock jävligt svårt med paragrafer och sånt men som sagt en grundläggande kurs man behöver inte veta allt..

tänk er

Måste bara lägga in VM låten, den är så otroligt härlig! När ni lyssnar på låten ska ni tänka att ni sitter på en vit sandstrand någonstans i Karibien men klarblått vatten, helt ensamma med en paraply drink i handen.. Visst stämmer det!


Söndag igen

Nu är det söndag åter igen och lika trist för det, helgen bara rullar bort i en dimma, antingen har man blivit för full eller haft för tråkigt haha

Nu ska jag börja med mina mat lådor och sen sätta mig i bilen vid 6 tiden mot härliga Pajala.. Det har ju börjat nån ny serie på 3:an (tror jag) typ sjukhus serie, rätt så bra faktiskt, såg den förra veckan. tips till er iaf=)

Annars har jag inte så mkt roligt att berätta, ser framemot de nästkommande helgerna iaf. nästa helg blir kanske lule med viktoria och kanske Emelie där vi ska mysa med Lisa, måste bara ringa och kolla läget, annars blir det mys här hemma och fixa lite saker, så inge jokkmokk för mig så ni vet =)


hellllloo

Bara för att jag har lite trist så kan man skriva lite blogg.. ligger här i soffan med en kass film på tv:n och en sjukkille under täcket! en helt vanlig lördag alltså! Vädret verkar fint så en grillning lär ske till middag=)

dom senaste dagarna har vart galna.. varför dricker man egentligen, idiot man är och lätt går det ner.. bakisrekord igår och hade nästan helst kunnat ligga under täcket men jag höll ut till halv 1 så for vi hem och sov.. underbart är bara förnamnet!

Men hade ändå trevligt igår och träffade massor av snälla människor som man inte träffat eller snackat med på 100 år känns det som, så en bortkastad kväll var det inte, men jag kände mig så otroligt tråkig

nej nu ska jag kanske läsa aftonbladet ? kanske försöka väcka jacob.. nå bra knep?

denna vecka

hojj vad det har hänt saker i veckan, inget vidare att gå in på men alla har vart lite dystra och fundersamma men det dåliga kan man omvandla till nått bra ser jag det som..

Vi har då börjat på allvar nu med att göra ridbanan jämn och fin, men problem, problem.. vi får för lite material, bara 10 lastbilslass kommer och det täcker knappt nått med tanke på att vi nästan måste fylla 1 meter vi nått hörn.. det optimala vore att ha 80 lass! men ridförening har inte så mycket pengar och snart är det ridskola.. Vi vet inte hur vi ska göra.. lägger man upp stolparna och dom fyller på eftersom så kommer det sluta med olika höjder på stolparna och standard måttet försvinner.. Så ja vi är alla frågetecken,, vi vill ju göra ett så bra jobb som möjligt..

Annars har det icke hänt så mkt mer, imorrn har vi lastsäkring och sen helg! blir att åka till gver, slänga i grejer i väskan sen rusa mot Jokkmokk för att hinna se dom kära studenterna i deras balklänningar :D

nej en ändå rätt sdå glad och positiv Matilda säger hejdå och inväntar torsdagen med glääädje.. mysipys =)

Ett inlägg då, okejj

Bara för att jag for lite tidigare från Jokkmokk så kan jag ge er ett litet blogginlägg =)

I fredags hade jag och Jacob myskväll med film och popcorn, ögonen började nog slås igen vid 10-11 snåret så det blev en tidig kväll men skön =)
På lördagen så klippte jag en hel bunt med folk så nu har man fått in lite pengar vilket inte alls är så pjåkigt.. drog och handlade snabbt, åkte till Jacob och pussade han hejdå och sen mot purkijaur för en helkväll + natt med Lisafisa, vi skulle fiska men blev det? nae haha vi satt mest och drack vin och hann bli skapligt fulla när vi kom på att vi skulle till Jokkmokk, frågan var hur vi skulle komma över sjön när vi inte hade någon båt. Ett problem, det andra större. Både jag och Lisa hade slut pengar på mobilen, och Lisa hade knappt nån ström. Men då kom jag på att 06/06 nationaldagen så är det fria mms hela dagen. vad lyckat! Så jag har typ mms:a alla om skjuts haha
Nåja det slutade med att vi somnade där i väntan på skjuts och lika bra var väl det!
Nästa utmaning var på morgonen när vi skulle få Lisas pappa att hämta oss.. slutade med att vi fick mms:a lisas mamma och be henne ringa hennes pappa osv. haha men tänk om inte gratis tjänsten hade varit just idag. Ja då kanske vi fortfarande skulle sitta där på ön, äta bullens och mashmallow och försöka oss på röksignaler bort till Purkijaur haha

förresten nu så ska jag fan börja spara, dom andra sparpengarna gick åt till hotellet och för överlevnad som mat, dom första veckorna i Pajala så dom är helt slut.. men vad ska jag spara till? är super sugen på en systemkamera men tror ändå att jag ska vänta med det tills jag fått jobb.. så kanske jag börjar spara till en bil? tar nog ett tag, men med bil så menar jag en skruttig sak som inte får kosta mer än 10 000 kr, om ens det haha

nej nu ska jag fortsätta packa, ska klippa lite folk sen =)

heeelg

Även fast jag får helg på torsdagar så känns det ändå som om helgen kommer först på fredag. Solen skiner och jag blir glad och hoppas på att den kommer stråla extra mycket imorgon för då ska jag och Lisa ha stugmys på tallholmen, vi ska fiska, dricka öl grilla korv, snacka skit och bara ha det allmänt trevlig :D ser verkligen framemot det och hoppas att vädret inte sviker oss.. plus att jag får premiärar mina nya gummistövlar :D


Det här måste vara mitt och Lisas knäppaste fiske minne, vi på vår vanliga fiske tur och motorn dör! hade bara en klyka till åran så det tog kanske 2 timmar att komma tillbaka till Östansjö hah



1 år sen

Idag är det exakt 1 år sedan jag tog studenten. Det är helt galet vad tiden går fort och vad har jag uträttat egentligen? absolut inget känns det som men jag tycker jag har klarat det rätt så bra iaf. Det tråkiga är att jag inte har varit i Örebro nått så det betyder att jag nog aldrig mer kommer få träffa Sara, Hampus, Emma, Maria ja alla fina frisörer plus er alla andra.. men vi kommer nog ses igen tror jag! Jag hoppas ni får en kanon student och att solen skiner för det gjorde den inte för oss hah. och kom ihåg att den där cidern påväg mot frimpan är onödig för polisen tar den :P hahahahaha


about my weekend

Tänkte skriva lite om min vecka för det har helt enkelt inte blivit av att sitta vid datorn nå längre stunder.
I veckan har jag kört katten, var ju den första som fick köra den när vi först fick hit den, men det var bara 1 gång för 220:on  funkade inte då.. men det var riktigt kul och jag hade ett roligt uppdrag, att höja och bredda vägen högst uppe vid gropen. så mycket sammarbetet med dumpern som fixade material åt mig..

tisdag och onsdag var jag flitig och klev upp 05.00 och stack iväg på en jogging/powerwalk tur i elljusspåret. jag säger då det, vad duktig man är!! och jag tycker nästan man är piggare 5 på morgonen än 6. Jag han precis hem, duscha, käka frukost i lugn och ro för att sen sticka till skolan 07.00.. och jag har inte vart nå trött alls på dagarna. på tisdag tog jag även en till tur på eftermiddagen runt elljusspåret. så jag är nöjd över min vecka.. dom där överflödiga kilona ska bort nuuu.

Vi har även börjat med mätteknik och det är väl inte det lättaste och vår grupp har fått en uppgift där vi ska fixa till ridbanan på stallet.. så vi har sprungit omkring och lagt upp fluktkäppar, sen flyttat på dem hela tiden.. mätt, flyttat igen, räknat ut längder, tjaffsat på varandra, mätt ut höjderna med lasern.. ja kanske man ska satsa på ett jobb som utsättare! Jag tror faktiskt det är ett rätt så okej jobb, i början av veckan tyckte jag att det var hemskt men nu är det fan roligt. riktig hjärngymnastik för att få allt rätt!

Nej nu ska jag kamma min kära hund och sen ska jag faktiskt plugga på just mätteknik. såå roligt :p


Looove

Jag ääälskar den här låten! hade helt missat den, men när jag satt i katten och grävde så gick den här  på radion och jag drog ett litet disco där i grävarn ;) man blir så jädrans glad och pepp när man hör den!

Gick inte att bädda in musikvideon men låten är ju det viktigaste! =)


åh

En av dom bästa orsakerna till att ha hund är att dom blir så otroligt glada varje gång man kommer hem, som att man har varit borta i flera månader haha. Molly hoppade seriöst jämfota och skrek och visste inte vad hon skulle ta sig till när jag kom in genom dörren haha men lika glad blir man varje gång :D


Jag och bäst tjejen =)


RSS 2.0