about my weekend

Nu är jag hemma i Gällivare men nån vila har jag inte fått alls.. Började dagen med att kliva upp 07.00, käka frulla och sen åka med tunnelbanan och jag Axel.. vi kom i perfekt tid hela dagen så det har rullat på jätte bra och Axel har vart super duktig på att resa.. han tjatade lite på mig om en fika på planet men efter att jag sagt nej 5 gånger så gav han upp haha.. Men mormor och morfar kom 45 minuter efter flyget landade i kiruna så vi togen fika där ist.. =)

drog till kullen hämtade bilen, hämtade molly i melland området, hem och släppa av barnen, göra inköps lista, handla, äta snabb mat, göra storkok, och blev precis klar.. min tanke är att åka 18.00 och jag tror jag kommer lyckas :D
Bara snabb slänga i grejjer i väskan nu..

Helgen som kort har vart riktigt bra men lite för kort. Tåget var 2 timmar försenat så vi kom fram först 11.00 och då skulle vi till Bandhagen, drack kaffe och lämna sakerna så vi kom till stan först vid 13.00 tiden. Strosade omkring, till 18.00 kanske, hade gärna haft nån timme till på mig men men jag fick hem en väska, 1 par jeans, 1 tröja och ett linne. kanske inte så jätte mkt men handlade för 1300 kr, så budgeten var ändå spräckt.. hade som sagt inte tid heller. Vi ramlade ner i soffan och glodde på film och alla var helt utslagna precis som det ska vara efter en dag på stan :)

På lördagen så åkte vi mot stan vad halv 11 och målet var Gröna lund, var även en snabbis in på Bukowski där rånet var.. kollade på alla saker och billigt kan man inte säga att det är!

Gröna lund var väl sådär, jag är ju inte så mkt för karuseller men åkte iaf en. hade kunnat åka men vi var med mammas kusin och hans son som är i Axels ålder så dom var och sprang omkring på grönan tillsammans... själv så försökte jag vinna chokladaskar och nallebjörnar men gav upp när jag aldrig vann, irriterad var jag.. men trevlig dag iaf, satt mest vid vattnet och solade =)

Det var vår helg! orkar inte skriva nå mer =)









Vad händer i sthlm då?

Nu åker vi snart mot storstaden och kommer som sagt fram på lördag morgon så det blir en kort tur och vi ska försöka vara lite kulturella till skillnad från er andra fyllehundar ;)
Vi har valt några saker var som vi ska göra


Jag vill gå på stan, shoppa och strosa runt, vill även gå till kungsträdgården, har aldrig vart där!

Bild på hötorget i stan =)


mamma vill gå till Bukowskij? äsch nått auktions ställe där som säljer jätte dyra saker för flera miljoner, det skedde faktiskt ett rån där för någon dag sen där dom stal ett halsband för 1 miljon.
Sen vill hon gå till storkyrkan. =)



Vad vill Axel göra då? Gröna lund såklart. Jag hade ärligt talat kunnat skippa grönan, men har jag tur så slipper jag åka karuseller, men lustiga huset kan jag inte tacka nej till, menar vem gillar inte att flyga ner på mattan? haha




Ska bli så skönt att åka iväg och se nått annat för engångs skull och bara vara :) Fast jag kommer sakna inte ha Jacob där och kramas med :(

jag vann!?

Idag så fick jag ett paket från Helsingborg och jag kände inte igen firman som skickat, det stod att det innehöll två hårprodukter. Jag ringde pappa och frågade om han hade skickat, för jag ska nämligen få hårprodukter av han även fast han inte bor i Helsingborg eller har nån firma men jag tänkte att jag ringer ändå. Var såklart inte han så jag vågade inte öppna. Det är så ofta som företag skickar saker till en och så fort man öppar så är man kostnads skyldig och är det riktigt illa så kan man behöva betala för mer saker.

men jag ringde företaget och det visade sig att jag hade vunnit en tävling som jag varit med i från tidningen Amelia. dom hade ett vinstregn med massor av priser där man skulle svara på en fråga och sin skriva sitt namn och adress, fanns hur mkt saker som helst att tävla för.

Det här är nog första gången som jag vinner något så jag har hoppat och sprungit omkring med ett leende på läpparna :D

Priset var en plattång och en hårfön från Sassoon Pure! Inte ett så dåligt pris med andra ord!


kabalaching

Hemma igen efter att vart på besök hos mormor och morfar där jag bjöds på lunch. Moster och Robert var även där för att hämta hem Zita, dom har alltså köpt en av valparna och det känns roligt för då försvinner iaf inte en av dom. Efter det så for jag och kära mormor till Vetehatten för en fika och små prat =)
Sen då? ja då for jag till arbetsförmedlingen för att lämna in ett papper. Satt där i 1 timme, när jag väl kom in så gick mitt ärende på 10 sekunder. irriterad tjej, joo men hade ändå rätt så trevligt för jag surrade på i telefonen med Lisa B från Örebro.. saknar den bryden, en sån där man kan prata i evigheter med :) vi pratade även om alla våldtäkter som skett i Örebro nu på sista tiden, det är verkligen riktigt obehagligt, just när ett av dem har skett precis där jag bodde förrut.. Hoppas dom får fast dom där svinen, det Lisa berättade att dom gjort på den sista tjejen vill jag inte ens skriva för det är jävla äckligt, förstår inte hur folk är funtade!

Nej nu måste jag städa mitt rum så mamma blir stolt över mig haha, och packa såklart. men vad ska med?
jag är hopplös när det gäller kläder!


Bara jag som tycker att Tyskland bidrag är hur bra som helst? :P dock har jag ingen aning om dom kom vidare haha


Bok tips

Bok malen är här med några böcker jag läst på sistonde som jag rekommenderar!

Handling (taget från http://www.bokus.com/b/9789170373466.html)

Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?


Jag tycker: Sandra som rekommenderade den här boken och hon hade verkligen rätt i att den var bra, jag satt med näsan i boken konstant! Kanske lite för lätt språk men det gjorde inget för handlingen var spännande och jag har redan ställt mig i kö för dom 2 andra böckerna!






Handling (taget från http://www.bokia.se/bok/9789113021690/forst-nar-givaren-ar-dod-anna-jansson/)

Beslutsamt gör Frida Norrby ett veck på sin yllekjol och samlar ihop barnets kvarlevor i tyget. Hon stryker över huvudskålen. "Du lilla, du lilla ... vad gjorde de med dig?" Tyst! Är det någon där? Hon blir stående med spaden i ena handen och lyssnar. Om han följer efter henne nu är det inte längre behagligt. "Helge är det du?" Nej, de steg hon hörde nyss var kortare och lättare. En levande människas steg.

Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger sig Frida ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i bankfacket. Hon visste inte ens att Helge ägde ett bankfack i stan. När Frida varit borta har någon sökt igenom hans skrivbordslådor och lämnat ytterdörren öppen. Med stigande förvissning inser hon att de kartor hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner den heliga griften.

Försommaren står i sin skiraste grönska runt ruinen av det gamla Cistercienserklostret och Kungsgården. Polisen utreder en mordbrand vid Roma kyrka. När kriminalinspektör Maria Wern är på akvarellkurs får hon veta att distriktssköterskan, Ingrid Bogren, har varit försvunnen sen ett dygn tillbaka. Sköterskan var den sista som såg Frida Norrby innan branden.


Jag tycker: Läste faktiskt ut den här boken i förrgår, och den gick ut lika fort som jag öppnade första sidan.. Jag störde mig lite på polisens karaktär men annars var den bra och även fast det var en deckare så hade den lite humor där så man fick sig ett skratt.. i överlag så fick man känslan av Maria Jungstedt, kan bero på att den utspelar sig på Gotland men mest för det här historiska. men det gör inget för jag älskar Jungstedts böcker!
Anna Janssons böcker har även vart på tv nyligen men vet inte vad dom heter, men jag lär låna fler böcker av henne.





mjau

jag är lite sur, har skrivit om det här inlägget flera gånger, men tillsist raderade jag allt, vill inte låta som nån sur bitch om hur hon ogillar en viss person..
Nu ska jag istället vara glad över att imorgon så är jag i Sthlm och myser med min familj :P äta god mat, shoppar och kolla på turist grejjer som kyrkan och stadshuset osv.. nä men skönt med en helg där man får lite avbryt i vardagen :) Håller tummarna för fint väder! =)


Torsdag betyder hem

Nu är man i käraste Gällivare igen och det känns super bra att vara hemma igen även om jag trivs så bra i Pajala. Men den vecka har vart en dålig vecka och jag har varit allmänt irriterad på allt och alla.. men en glad Matilda skriver nu så ni vet :)

Idag så har vi vart i gropen hela dagen.. vi har gjort 2 instruktions filmer och jag var den som filmade allt, riktigt kul! dom här filmerna kommer visas på alla kurser i maskinförarutbildning som YA har. fränt :P

När jag kom fram till Gällivare så bytte jag bara om till short och började städa bilen, dammsög som en galning för att få bort allt hundhår, ingen lek ska ni veta, allt som allt så gick det på 1 ½ timme så jag var skapligt slut när jag var klar haha
Sen har jag pantat burkar, diskat, kammat hunden, gått ut med hunden. Ja ni märker att jag har varit riktigt flitig! Men snart ska jag hoppa i säng och kolla på Criminal minds och hoppas på sömn =)




mjau puss på er

men kändis

Vilken otroligt tråkig dag och den är inte slut än.. hoppas vi får sluta snart för vi gör absolut ingen nytta där i datapörtet.. Men rolig sak har jag iaf att skriva om.. Idag kom 1 journalist och en fotograf från sthlm hit och intervjuade mig och Kent som är yngst i gruppen.. Dom fråga massa frågor om Pajala och om hur samhället kommer förändras pga gruvan.. rätt så roligt var det och jag hoppas man inte sa nått dumt, haha man börjar som analysera det man sa.. men jag tror det gick bra.. det mindre bra väl den där fotografen som fotade oss nonstop och där satt man utan smink med finnig hy och håret uppsatt i nån ful knut haha nåja det är ju bara hela Sverige som kommer läsa! haha äsch då, men lite kul att det var från Dagens nyheter, det är ju ändå en rätt så stor tidning och inte bara för norrbotten.. Så på lördag blir det att köpa den och hålla tummarna för att bilden inte är allt för stor haha
Det roligaste var väl på slutet när vi skulle posa. Ja och du lägger armen på hans axel och lutar dig.. (eeh?)
Nej tänk om man hade fått ha lite foundation iaf!

Äsch nu ska jag sluta klaga och gå och äta lunch.. vi kör grillningen imorrn ist!

katjing

hallo, ett litet snabbt inlägg här för snart måste jag äta, annars dör jag.. blev gymmet direkt efter skolan och sen sitta här för att få det avklarat. Kan säga att jag är skapligt less på pallar just nu, jag har nog ingen talang för pallgaffelhantering men jag tränar och försöker! från 12.00 - 17-00 igår och 12.00 - 17-00 idag..  ingen lek.. vet inte om jag kan säga att jag blivit nå bättre heller haha men det är knepigt när man inte kan se gafflarna!!
Idag så sticker en av våra lärare och kommer inte tillbaka.. känns riktigt trist för det var den bra läraren som sticker och nu kommer det bara bli kaos.. men som tur är så har jag mina klass kompisar att fråga om det är nått jag undrar över..

Nå snart är veckan över och jag sitter bara och längtar tills helgen och hoppas på att vi inte kommer klösa ögonen ur varandra haha vilket säkert kommer ske =)

såg förresten lite på booken att balen visst är idag.. jag förstår inte hur tiden bara har runnit iväg sådär, det var ju nyss vi var på balen!

Imorrn blir det förresten grillparty i mukkavaara, dock lunch tid men vi har nog lite plans på kvälls grillning också =) Beror såklart på vädret, för nu har det regnat konstant i 2 dagar och grusgropen ser ut som en lergrop.. obeskrivligt. tur att vi får sitta i en maskin iaf ;D

trött tjej

haha vilken kväll! dansade hela kvällen och vi var visst lesbiska enligt vissa killar haha nej en lyckad kväll med kanske lite för mkt fylla, men den skyller jag på Emelie =) försökte ta lite bilder men jag tror inte det blev så mkt =) ska kika sen ;)

Nu ska jag åka till Gällivare, laga matlådor och sen åka till Pajala, funderar faktiskt på att börja åka redan vid 6, så jag kan lyssna på dokumentären och mys köra i snigelfart så att jag kan lyssna på hela..


Håller tummarna för fint väder i veckan!

Tänk att nästa helg så är jag i Sthlm och strosar runt på gatorna =) ska bli riktigt mysigt men helst hade man velat ha fler dagar på sig =)

hejdå

Nu ska jag gå och dricka öl med Emelie, Lisa och Evelina och sen ska vi göra Gällivare osäkert! kan inte göra nått annat än att gilla ;)

här får ni en fjortisbild på mig, dom är sällsynta nu förtiden! så njut!


loordag

Vas gör alla idag? vädret är kanske inte det bästa, varmt men mulet och till vilken nytta? alla verkar även tråka och ska jobba och moster ska till stugan.. sitter här och läser bloggar medan Jacob roar sig med sitt TV spel.. funderar allvarligt på att se sista avsnittet av Anna Ankas assistent på webben..
Igår var det mysipys i soffan framför en kass film som jag valde på statoil, nu är det officiellt, både jag och Jacob kan helt enkelt inte välja en bra film..

Nu vill jag att mitt hår ska växa i rasande takt så jag slipper håret i ansiktet. hade också önskat mig en knapp som gör att fettet försvinner, hur bra hade inte det vart? jag drömmer även om att facebook gruppen " vi som önska att myggen sög fett istället för blod" verkligen stämde..

påtal om drömmar, drömde om att jag fick världens böld, födelsemärke på armen.. antar att det har med filmen att göra, alltså den vi såg igår..

nej sängen och skånes planka anka

mjau;D

Äntligen hemma från Kullen och rummet är städat, jag är fräsch och kläderna är på.. premiärar mina röda korset skor som jag köpte på 25 kr, vilket kap ;)

Vädret är vackert men jag ska snart hoppa in i opeln och köra till Jokkmokk men först grillat ;) Har suttit och läst lite bloggar, finns en jag läser så ofta jag kan och det är inte för att den är bra utan för att tjejen är så knäpp haha finns det nån jag slå en bok i huvudet på så är det hon, ge dig kvinna! 

kom förresten en halvförlamad gubbe till mormor och morfar för att kolla på valparna, han frågade var jag hade vart hela hans liv och att jag hade snygga brunbrända ben hahaha.. lite så att jag ville springa in och gömma mig!


Så att man längtar tillbaka ;)


jaja fredag

Denna dag är jag valpvakt.. inget speciellt faktiskt, dom har suttit ute i hagen medan jag har suttit i solen och läst.. men molnen kom och det blev kallt, så jag har spenderat nån timme inne framför dåliga filmen..

kom precis nån grann hund så Tessie smet så fick stänga in henne, tänkte lika att valparna också får vara inne då.. men den sista valpen var en utmaning, han ville helt enkelt inte att jag skulle lyfta upp han :( fick tvinga han och det är väl inte så kul..

men nu kom mormor och morfar så ska sticka hem och städa =)

sunnyisfunny

soool väder! min tanke är att ligga på altanen i kullen och sola som en tok =) men med tur så börjar det väl säkert regna vid eftermiddagen!

Har precis läst lite bloggar och käkat frukost.. jag börjar bli så otroligt less på dom bloggar jag har på bloglovin, dom enda som är roliga att läsa är dom jag känner plus gossipgirl.. min lust kanske kommer sen?

Nu ska jag hoppa in i duschen och ta en snabb dusch för att sen gå på en promenad med Molly =) blir nog inte så lång för rummet ser ut som skit :/


heeeej

Nu är jag i Gällivare, eller har varit här i några timmar redan =)

Denna dag började lite små kylig men sen kom hettan, jag tror alla dog där ett tag, det gick knappt att vara ute, man ville bara hoppa ner i gropen och rullar runt i lervattnet haha men härligt med så mkt sol och värme jag ska inte klaga! Vi har visst haft varmast i tornedalen jämför med hela Sverige och träden blommar för fullt ut! Går inte bli annat än lycklig :D

Bilder från ett naturreservat som jag var vid igår, anledningen var att mamma ville ha lite fina bilder från Pajala för ett möte hon ska ha i Västerås om hennes olika distrikt




Skolan

Körde doosan i veckan och här var jag petade lite.. Idag så tränade jag lite på släntning, vilket kanske inte är det lättaste men fick leka lite med rototilten ;P och jag blev ändå hyffsat nöjd av resultatet =)


I tisdags så fick jag order av Daniel att köra upp doosan till parkering, där stod halva gänget på 12 pers och väntade på mig när jag sniglade fram.. där skulle visst en adapter (Rosie sa att det hette så?) som skulle på, vilket jag inte lyckades med så bra men Daniel kom och hjälpte, sen skulle pallgafflarna på.. sen fick jag snigla vidare och sen plocka upp grindarna.. rätt så kul att just jag fick prova på det men det var skapligt svårt när man inte så gafflarna med det gick bra och jag fick ingen elchock av elledningen ovanför haha så det är bra! Sen snigla ner mot stor vägen där grindarna skulle upp =) Fick inte köra så mkt den dagen men fick iaf prova pallgafflar med grävmaskin och det är ju bra!

Har massor av bilder jag önskar jag kunde lägga upp i bloggen från skolan men vill inte lägga upp, vare sig på facebook eller på bloggen när dom inte läser.. vissa kanske jag lägger upp på facebook men beror på att jag har dom som vänner.. so you know =)

Nu ska jag slänga in dom sista bilder in på USB minnet och sen försöka få Axel in i duschen och sen i säng, Molly ska även kissas och rummet ska bli skinande rent för imorgon är jag hund vakt åt 3 supersöta och superbusiga valpar plus deras lika busiga och söta mamma =)

Imorrn åker jag till Jokkmokk och kramas med jacob ;D caaan't wait ;D

Vi väljer läge auto

auto, auto, autooooo... tredje gången vi ser den filmen, man matade sig med kaffe men sen gick det inte.. Efter det fick vi hur många frågor som helst, tycker vi gjorde ett rätt så bra jobb och några skratt blev det allt haha tror nog Bengan har det roligaste skrattet i världen :P

På körningen så kör jag doosanen denna vecka.. vart inte så super nöjd idag som jag vart dom andra dagarna men kollade lite med lasern på nå ställe och helt okej.. fick även prova slänta lite =) Imorrn ska jag iaf få prova på lasern vilket ska bli skoj =) Förövrigt så är det bra att man får göra saker man inte tror ska gå bra alls, som när jag skulle köra fram idag och hade en jätte stor sten framför mig (tyckte jag) men mattias sa men kör bara över den, nåja sluta krångla Matilda tänkte jag, bara köra över den och det gick bra.. det gäller att göra det man inte vill göra för att kunna göra.. förstår ni? äsch

somnade förresten vid halv 8 igår.. skönt, försov mig imorse men som tur var så hade jakke det på känn och väckte mig 06.40 haha sicken tur!

nej middag nu..

Vi väljer läge auto

auto, auto, autooooo... tredje gången vi ser den filmen, man matade sig med kaffe men sen gick det inte.. Efter det fick vi hur många frågor som helst, tycker vi gjorde ett rätt så bra jobb och några skratt blev det allt haha tror nog Bengan har det roligaste skrattet i världen :P

På körningen så kör jag doosanen denna vecka.. vart inte så super nöjd idag som jag vart dom andra dagarna men kollade lite med lasern på nå ställe och helt okej.. fick även prova slänta lite =) Imorrn ska jag iaf få prova på lasern vilket ska bli skoj =) Förövrigt så är det bra att man får göra saker man inte tror ska gå bra alls, som när jag skulle köra fram idag och hade en jätte stor sten framför mig (tyckte jag) men mattias sa men kör bara över den, nåja sluta krångla Matilda tänkte jag, bara köra över den och det gick bra.. det gäller att göra det man inte vill göra för att kunna göra.. förstår ni? äsch

somnade förresten vid halv 8 igår.. skönt, försov mig imorse men som tur var så hade jakke det på känn och väckte mig 06.40 haha sicken tur!

nej middag nu..

söndag

redan söndag vilket känns deppigt. har ett prov imorrn som inte kommer gå bra.. känner lite ångest över det, plus att jag glömde boken hos Jacob..men omprov får ju göras och det är bra..

Har vart hos mormor och morfar och ätit världens godaste skav. muums och nu ska jag snart åka mot Pajala så jag hinner se på Wallander..


Känner förresten nu sug på att träna.. nu fan ska fettet bort och fram ska musklerna.. vänta bara! haha







Vet ni vad, det är som små sakerna som är stora :)

Underbart!

Kan inte beskriva gårdagen annat än underbar! vi la oss ett gäng på gräsmattan mellan jakke och kenny och bara myste på i solen. Galet vad varmt det var, man är inte direkt van vid det men jag hoppas på en sån sommar i år.. =) När solen började försvinna hoppade man in i duschen och sen mot sandra & Emil där vi var ett gäng på kanske 9 st som grillade.. allt möjligt som grillades, kött, majs, halloumi jaa riktig fest måltid =)

Nej en perfekt lördag med underbara människor! ;)

Nu sitter jag här och tittar på tv och känner mig lite smått irriterad, eller mkt.. vi köpte 2 cola burkar i fredag.. Evo fick en igår men vars är den andra? Vi behöver den! ååh sur jag bli, ligger det cola i kylen så är det väl av en  anledning - bakisbotemedel! hoppas den var god!


Nu ska jag gå och pussa på min sjuka karl =)

skratta eller gråta?

haha såg precis på bell&tyra show bara för att se Kissies intervju. suck vad pinsamt! hon skämde verkligen ut sig och jag blev ritkigt besviken, hon var så otrevlig och arrogant att det inte är klok... dock tyckte jag att både Bella och Tyra gjorde ett riktigt bra jobb som intervjuade henne och ändå lyckades vara lugna..

Nu ska jag iväg på systemet och köpa lite drinkidrinki och sen mot Alex för lite kaffe och kanske lite klippning :P treevligt! 

Tror solen skulle titta fram ikväll, så jag och jacob har köpt oss en kött bit att lägga på grillen ;D

pusspusss

Hate it

vad seg jag är? Har iaf städat lite i garderoben, behöver energi men den finns inte här, dock har jag hittat på andra saker som att noppa ögonbrynen, lockat håret (ser ut som en pudel) och funderar starkt på att måla naglarna.. men städa, nej vad trist.. Verkar som att jag åker till Jokkmokk, får se när det händer ska klippa Janina först, och diska undan allt som Roger dragit fram.. har förresten inte ätit nått idag men är inte ens hungrig och laga mat är alldeles för avancerat för mig.. plus att jag har en bok : Bergsmaterial som måste vara den tråkigaste boken i världshistorien att läsa.. men jag måste få godkänt på provet..


hallllo

Missade Anna Ankas assistent igår, somnade halv 8 i soffan och vaknade kanske runt 11 för att somna om direkt, vid 1 vaknade jag igen och drog mig till sängen.. skapligt trött alltså.. Men jag har börjat sova jätte dåligt nu för tiden, drömmer bara en massa jätte dåliga drömmar och vaknar med en klump i magen.. åh är så less.. plus att jag ändå är så trött hela tiden och orkar inte med nått... Nog klagat eller?

Har precis duschat och nu ska jag dra på mig lite kläder och sen dra iväg och klippa lite folk, behövs lite kirr i kassan innan jag ska till sthlm.. oj vad man ska shoppa =) inte för att jag har så mkt att spendera men med en 1000 lapp kan man iaf få nått fint för :)

Idag måste jag iaf vika alla mina kläder i garderoben ser ut som ett bombnedslag, men jag har lovat mig själv att fixa det! måste göras

Var förresten hos mormor och morfar igår och käkade middag och lekte med valparna.. Riktiga bus frön har dom blivit så att ta ett kort på dom var nästan omöjligt, men jag gjorde mitt bästa ;)


Tisdag

Som vanligt allt va? Teorin var jätte tung, höll på att somna eller gjorde nog det, men sen piggnade jag och hämtade kaffe, såg att Roffe hade "bakat" så en liten socker kick fick man också.. Var nära på att jag skulle sjukskriva mig men tror det var tabletterna jag tog igår som gjorde att jag mådde så dåligt, jag blir hel snurrig av dom, jätte trött.. Ska försöka ta dom lite tidigare ikväll..

På eftermiddagen fortsatte jag att köra Ljungbyn, planerade limpan och tog bort sten som ramlat när Lasse lastat på dumpern. Kan kanske inte säga att jag blev så imponerad av min limpa även fast jag inte hann göra den klar.

Dock råkade jag vid ett tillfälle få för mkt i skopan och uppleva när bakdäcken lyfts, har hört flera som sagt att det är skit läskigt så jag blev skapligt nervös, ropade efter hjälp i radion och tillslut lyckades jag få ut allt.. men det var så konstigt för jag försökte tilta ner den men jag for bara högre och högre upp.. Kan säga att jag ska göra allt jag kan för att det inte ska hända igen.. plus att Niklas har visat en bild på en traktor som vält i gruvan där hans tjej jobbar, det var en traktor som skulle lasta på men hade för mkt i skopan och samtidigt svängde, maskin stod seriöst på skopan!

Nej nu ska jag laga mat är vrååål hungrig!

Matilda är trött

Sammanfattning
Jag är trött, luktar illa ur munnen, svettas som en gris, och är hungrig som en tok...

Idag då? Började med att vi kom till vår nya lokal. Vår lärare var 1 ½ timme försenad så vi satt bara vid nått bord och väntade tills vi fick nog och började åka mot baracken för att få i oss lite näring - Kaffe
Fick provåka Rikard raggar bil men vi kom inte så långt, så gick den sönder:p haha tur att Urpo kunde gå och hämta sin bil..

Suttit och pluggat lite på världens jobbigaste bok- Bergmaterial..

Började köra vid 12 tiden, första gången i Ljungbyn, gick hyffsat bra. Fick prova på att lasta på dumpern, var riktigt bra och jag kände att varje lass blev bättre och bättre, träning ger färdighet säger dom och det är sant!
Dock råkade jag ha lastarmsfjädringen i när jag skulle lasta och det gick inte bra kan jag säga.. plus att skopan tippade så snabbt.. Nåja, så nöjd man kan bli över dagens insats..

Efter skolan så har jag åkt runt i Pajala och tagit kort åt mamma som hon ska ha till en power point presentation som hon och en annan kollega ska ha i Västerås som ska visa deras olika distrikt. For till och med till finska gränsen. Vilket resulterade i att jag inte hann träna idag :( Nåja det kommer andra dagar..

förresten, har köpt ett par sommar skor på röda korset för 25 kr! Riktigt fynd ;D Ska dit imorrn med under lunchen och söka annat, har ett litet projekt på gång :)

Tokigt

När jag skulle till hem till Gällivare från Jokkmokk så hamnade bil nyckeln på villovägar, visste att den var i lägenheten men vi hittade den inte någonstans, vi vände upp och ner överallt och jag kollade min mini väska 5 gånger utan något resultat. kände paniken växa, nej nej nej nej hur ska jag komma till Gällivare, buss? sen åka med Kjell på måndag? men på veckan då, när jag ska träna? alla dessa tankar. Men så sökte jag en av mina väskor igen, och där låg min kära nyckel i en sko! skapligt fint gömställe..

Nu sitter jag i Gällivare och mamma gör palt med fläsk, efter att hon är klar så ska jag göra souvas med makaroner plus spaghetti och kantareller, men får se om det sistnämnda får göras i Pajala. Jag är sugen på att komma fram dit innan Wallander börjar =)



I kind of like this picture :)

söndag suck

Jag känner mig verkligen inte på topp är helt seg och har ont i magen plus att det känns otroligt jobbigt att åka till Gällivare och sen till Pajala, som tur är så är praktiskt taget allt packat så det är bara att slänga in väskorna i bilen och åka, problemet är maten, måste laga mat! låt mig sucka djupt men jag måste för till veckan kommer jag aldrig orka, vi kommer gå sista skiftet och då kanske man inte kommer hem förrän vid halv 7.. Nu ligger man och kikar på äntligen hemma, kanske ska fixa lite matlåda åt jakke snart, scramble eggs, medan han är och leker med fyrhjulingen =) Varför är det alltid lättare att göra saker åt andra än till sig själv? eller är det bara jag som känner så? haha

Förresten så hyrde vi en film igår, tror den hette hurtlock, sämst, somnade direkt och jacob med, fast han vill visst se klart den.. filmen gick typ bara ut på att dom dearmerade bomber (heter det så?) kassssssst

about last night

Jag lever efter en otroligt lugnt kväll =) drack 1 ½ glas vin och några shots, och 2 cider på krogen, så jag var en lugn och duktig tjej som stod med båda benen på marken, inte ofta det händer! Dock kunde jag inte somna efter Opera som vanligt, pigg som en lärka, kasst på tv och jag svär åt mig själv att jag glömde boken jag började läsa i torsdag! Har faktiskt börjat med en bok av Anne Holt- död joker (tror jag den heter) Har aldrig läst hennes böcker men den verkar bra än så länge, ska försöka läsa ut den snabbt som tusan och sen låna en bok som Sandra rekommenderat som hon och Emil lyssnade på ljudbok, hade glömt bort den boken först men så såg jag att det stod lite om den boken i boken jag läste tidigare, typ samma förlag..

Vi vaknade väl kring halv 10 tiden, drog på statoil och köpte nybakat bröd, ost och juice, muums :) annars kollat ett avsnitt av prison break, Jakke somnade och jag började med att städa toan, har nog aldrig städat så grundligt!! har även börjat smått på köket men blir tokig på fläkten som aldrig blir ren..
Nu är Jakke och leker med fyrhjulingen och jag ska väl kanske fortsätta med köket om jag ids...
Har förresten fått jacob gamla telefon ;) kamera och allt! slå det;)


HAHAH jag dör vilken ful bild :D


I Gällivare

Måste säga att det är jätte skönt att vara hemma och äntligen få sova en hel natt haha nog för att jag älskar min säng i Pajala, inte problemet, utan jag vaknar vid 4 tiden varje morgon av att det är svin kallt och då måste jag kliva upp och vrida på elementet haha, varje morgon samma sak!

Har lagt upp bilder på fejjan men lägger upp några här med..

Börjar med idag, for till mormor och morfar och käkade middag och passade på att gulla med valparna, satte mig i deras bur och dom hoppade runt och klättrade över allt haha, tog lite bilder på dom förra veckan så här har ni söt nosarna, varning för att hjärtat smälter!


Söööööt :)

Tar du kort på mig?

syskon kärlek


Sa ju att du inte skulle mucka med mig!!

Igår då? Har inte berättat om studie besöken än för att jag inte har hunnit, men det var riktigt trevlig dock var det en stor besvikelse att det började tok snöa direkt vi kom dit så man såg inte så mkt av gropen :/ Men vilka häftiga maskiner!



Rikard fick hamna med på min blogg, hoppas han inte har nått emot det, men vill visa hur stor grävmaskins skopan är! Det är helt sjukt.

Grävmaskinen, fattade först indet, för den är som ett jävla trevåningshus och hytten som ett litet fönster haha

Skapligt stor!

på väg ner mot gropen

dumper

Nu får det räcka med bilder, har fler på lager men Criminal minds börjar snart ;)

puss och kram

grävmaskibitchen

Idag vaknade jag av väckarklockan 05.15, snoozade i kanske 30 minuter innan jag pallrade mig upp strax före 6, kirrade lite frukost och kolladepå Montel show, fan vad jag ogillar han, han verkar otroligt mysko, ja lite psykopat mysko, fast han är ju snäll i showen, bara jag som ser det konstiga i han?
Nåja, sen tog jag en promenad till gropen, lagom svettig kommer jag dit och ser en skinande ny grävmaskin, en cat.. Rosie var lycklig och provsatt den och sen gick vi in för morgonkaffe.. När vi ska börja köra så säger Mattias att jag ska få göra "katten" :P haha lite avundsjuka blickar :P Dock skulle vi räkna nipplar plus smörja dem, byta skopa och sånt, så det tog ett tag att fixa allt, så hann bara köra 1 ½ timme, men jag är stolt över att jag lyckades komma upp på högen utan nån nervositet alls haha, man kan vara glad för lite ska ni veta!

Annars inte gjort så mkt, stått och kollat på och hjälpt till när vi fixat marken där containern skulle stå, fick lära oss lasern och hur man kollar rätt höjd osv.. rätt så kul ändå =) Annars har absolut inte mkt hänt idag..

Tog fläsket i magen och bestämde mig för att även gå hem, och direkt jag kom hem så stack jag på gymmet.. Jag är nog en rätt så duktig tjej

Steg:7946
km: 4,84
Dock råkade jag glömma att nolla den efter halva promenaden till skolan så saknas kanske runt 1000 steg, nåja är nöjd med min insats:P Nu ska jag äta och se på film.. såg en riktigt bra film igår, Taken! nån gammal film med Liam neeson

nåja hejdå!


Måndag

Känner mig lite smått tvingad att skriva här bara för att det var så längesen.. Hade tänkt lägga upp massor av bilder på torsdagen men jag var hos Ida hela kvällen och färgade håret och klippte på både mig och henne så jag praktiskt taget ramlade ner i sängen när jag kom hem :)

Nu är det måndag igen och jag sitter i Pajala.. Dagen har vart sådär för nu är det vår grupp som börjar att köra så dagen blir så jäkla seg när man är klar 10.00.. kan knappt vänta tills vi får våra 2 sista maskiner så vi kan dela upp oss i 2 grupper.
Har förövrigt börjat köra 220:n idag och det var helt okej, kändes precis som 130:n fast störra och lite stabilare, skulle fixa till markytan där containern ska stå, lite små knepigt men man lär sig hela tiden nått nytt.. hann dock knappt köra förrän vi skulle byta för att lärarna kom så sent plus att jag skulle vänta på att 210:n skulle flytta sig från sin plats.. liten besvikelse.. men hoppningsvis får man köram er imorgon.. På onsdag ska vi till Gällivare och gå på studiebesök på Aitik, riktigt roligt ska det bli, en lite utflykt med gänget :)

Förresten, radion var hos oss idag och intervjuade flera, dock smet jag iväg, lite feg jag vet men jag har hört min röst förut och det låter inte vackert att höra sig själv tala haha

Idag tänkte jag gå på bio: Shutter Island, men annons bladet var borta så jag orkade inte gorma med att åka till folkan och titta, plus att jag hade inte hunnit med att duscha,, nåja tänkte jag, då kan jag hyra My sisters keeper för jakke vill inte se den. tror ni den fanns? näe.. kollade på flera olika ställen.. och det fanns inga andra filmer som kändes värda att ens betala ett öre för, så nu har jag rotat bland filmerna i receptionen och hittat 2 st som jag ska glo på ikväll.. mys! Men först duuschen.. och mat, det kurras för fullt i magen ;D

RSS 2.0