Några groggar senare

Det börjar bli lite fullt i varje själv här inne. dock känner jag mig som kanske den mest nyktra här inne;D men helst kan inte! haha

Vi sitter hos Bobby nu och jag har slagit på 60 tals låtar och de kan inte bli bättre ;D Det är då himla trevlishc här =)

Egentligen var planerna att dra frimis med Lisa ikv och jag hade verkligen set fram emot det men pengarna tog slut och jag kom inte till Örebro.. vi ser hur det löser sig imorrn :S

Hur som helst har helgen vart riktigt nice :P

hej världen!

Igår var det jätte trevligt! Vi satt hos Janne och käkade god mat och drack och bara snackade skit.. sen tog vi en lång promenix hem till Janne och när vi kom hem var alla helt slut!

Vi hyrde en film på tv:n men alla somnade efter 5 minuter hah =)

Idag klev alla upp runt 12 tiden och vi drog med robban och Helena för att bada och där har vi legat i kanske 4 timmar. riktigt skönt! har fått märken :D:D

blev en liten ölare och lite vin så man höll sig extra varm i sommar värmen :P
Sen har vi käkat hamburgare och nu sitter vi hos Janne, dom andra duschar och jag lägger in bilder på facebook men det går skapligt segt! synd måste verkligen få in alla..

Vi ska iaf dra mot Robban sen för lite ferre =)

btw har slut batteri på kameran så inga bilder ikv:(





tjoooohoo

Har vart lite off på bloggen nu men det finns såklart en naturlig anledning.. har haft massor av annat roligt för mig ;P
Och en del plugg så jag har vart lite trött där emellan =)

Men åh så mkt som har hänt! i onsdag så fixade jag 4 balfrisyrer och bilderna kommer upp sen när jag har tid! min kamera är lite konstig för när jag haft in dem på datorn så kan jag inte spara bilderna utan måste lägga upp dem direkt.. och sen kan bilderna försvinne och det vill jag INTE!

Vi har även bowlat i onsdags, och jag var rätt så hajj på det, jag och Joanna ägde alla ;D

i torsdags så var vi på kvinnersta skolan, alltså bonde skolan.. vi fick mjölka kor, träffa kalvar, klappa ormar, se ödlor, marsvin, kaniner, hästar, och en massa mer:P bilder kommer såklart också!

på kvällen vankades det bal på stora hotellet. anna och janne kom till mig och vi hade lite förferre medan jag sminkade mig och anna fixade det sista på klänningen, sen fick vi skjuts i en riktigt nice bil=)
Balen var rolig, i början var det mingel i 1 timme, vi fick ett glas champa, och det fanns en fotograf där så vi fick bilder.
Sen blev det middag som bestod av:
förrätt: skagenröra i tunnbröd.. jätte god!
varmrätt: potatis gratäng med kyckling filé. lite smått besviken, trodde de var fläskfile först men men det dög iaf.
efterrätt: choklad kaka med kola sås. de andra fick choklad mousse med mango nått. hehe men jag hade skrivit upp mig som allergisk mot frukt..

Efter balen blev det efterferre på klaras där det var fullt shåå hahaha

idag så vaknade jag till underbart väder! ringde joanna och vi tog oss en tripp till stan där det blev en lunch på La baguette och sen systemet där det blev lite drickedricka =)

Sen har jag, Anna och joanna legat i parken och solat =)  underbart!!

Vid 6 tiden åkte vi till lindesberg och nu sitter jag hos Janne och vi ska grilla ikv. håller på med förberedelserna och jag måste nog sticka och se till så att det blir bra =)
alla springer och frågar mig om det blir bra hah

ja lite kortfattat om allt! lär berätta lite mer sen när bilderna dyker upp :D:D

ha en bra helg! och kväll ;P

ljuset, hoppet!

Nu har jag skickat det sista naturkunskaps häftet till min mejl som jag sen ska skriva ut imorrn. tror det blev totalt 12 sidor? eller 13 haha men nu är jag klar! har funderat på om jag ska göra MVG uppgiften, den har som inte blivit av men jag tror fan jag ska göra det! så jag ska kolla upp på google nu och se om jag kan hitta nån intressant information, det är ju lika att göra det nu när man sitter här =)

Idag har jag som mest suttit hemma, vaknade vid 1 tiden och kände mig lat, men jag lyckades göra lite lunch och börja plugga.. kollat lite tv, sen gick jag till parken där Krille och Jennie låg och solade.. Det kanske blir lite minigolf ikv =) får se om jag kan hitta nå lösa pengar, det börjar bli lite knapert för Matilda, vilken lovande ekonomi bruden! Men imorrn kommer pengarna och jag tänkte även kanske få roa mig med lite shopping, vi ser, vi ser!

peace out!

Tacoos

Nu ska jag gå och platta håret sen vankas det tacos hos Olof, har även preppad mig med lite vin så det blir nog en trevlig kväll och jag och Oskar står för guacamolen =)

Så jag lägger ner för plugget nu.. för ta tag i resten imorrn =)

Så ha en bra lördag alla!


Dire Straits - Walk of life

tror jag haft den här låten på min andra blogg förr, men den är ju så klockren och man blir alltid på grymt bra humör:P


fredagen

Igår vankades en jätte god middag på hellas=) tog en oxfile med gorgonzola och jag blev proppmätt :P sen gick jag och Oski till O'learys och väntade på bion som skulle börja 21.30.. vi tog en öl och kollade på gamlingarna som roade sig med after work =)   Det roligaste var en brud som satt bredvid oss som blev uppraggad hela tiden, hon hade minst 4 killar runt sig och dom berättade roliga historier hah  men det roligaste var en kille som skulle verka smart (?)

han- om du tar 1 öl och sen en till öl så blir det 2 öl.
Oskar muttrar för mig- matematik på högsta nivå

haha

Vi såg iaf fast & furious och jag måste säga att jag tyckte den var grym! helt klockren film :P nog för att jag älskar alla dom filmer:P går inte få nog!



Sen efter filmen tog vi en till tripp till O'learys där det var AC/DC kväll och dom hade live band =) fullt med folk och mest oldies:P det var alla möjliga människor.. haha ja vad man får skratta!  men det bästa var nog när vi stod och kollade på bandet och 3 tjejer ställer sig bakom oss.

en tjej- alltså den där sångaren, han skulle jag vilja göra DET med! fatta! 
haha sen gick dom mot scenen :P 

värst vad tjuvlyssnat det blev  =)

Vid 12 tiden åkte jag hem och poppade popcorn och låg i sängen och läste =)





Brad Paisley and Alison Krauss- Whiskey lullaby

En sjukt vacker, hemsk och sorglig låt. kolla hela filmen, låten börjar först efter 1 minut men filmen var rätt så bra också. Och Alison Krauss röst är sagolik!


Torsdag

Hade lite små trist igår så jag bestämde mig för att dra på stan där Martin, Peter och Jocke var, och Jockes syrra och hennes kille som var på besök =)

Jag råkade dra på mig en alldeles för kort klänning och kände mig hemsk när jag gick där, vågade bara cykla till polis stationen sen gick jag till O'learys och skämdes, men hellre det än att cykla och visa muttan med vinden haha

Jag fick iaf en ölis av Peter, vi satt som mest och svammla och hade rätt så allmänt trevligt, iaf jag, sen strängde placet.. så träffade jag Gällivare bor (de ni!) Vi gick på Pitchers och dom stängde 12.. suck och på harrys var det inget vidare röjj

Jag gick till Liquid där killarna var, jag lånade toan..
jag slogs av nått märkligt.. borde man inte lära sig av andra?
MM baren fick väl lägga ner för att det vart minderåringar där? Men på Liquid så hade dom ingen vakt..  och man fick bära ut drickat från dörren till uteservering själv.. men det får man egentligen inte!
Därför att på MM/liquid så är det en gåväg mellan dörren och uteserveringen som kanske är 1 ½ meter men det måste ändå vara en från personalen som bär över drickat.. (töntigt men så är det)  Frågan är, vill Liquid redan bli av med sitt serverings tillstånd?

Idag har det vart helt okej, har läst lite på min bok.. sen har jag legat i sängen och pluggat hah,, sen gjort lite mat, köttbullar med makaroner, mummaaa  där efter pluggat lite mer och sen gymmet!
Oj så duktig jag är..
Förr var jag verkligen alltid på gymmet men nu hinner jag aldrig men ändå är det fan samma personer där som sist, eller så krockar vi bara alltid? Jag känner praktiskt taget igen alla som är där och det stör mig.. förr gjorde det inte det men nu.. kan dom skaffa sig ett liv? hahaha

men nu ska jag plugga sen klockan 18.00 blir det middag med Oskar, ska få det i födelsepresent =)  sen kanske det blir bio,, fick ju en biobiljett för att jag deltog som funktionär på draget och tänkte att man måste hinna utnyttja den också =)





åååh

Jag har tryckt i mig en hel brieost och kex helt själv.. min mage vbara sväller! men oh vad gott det var!

Jag har beslutångest över ikv.. är sugen på att gå ut, kanske ingen party men bara en öl i solen lr nått sånt.. vi ser ju.. hade vart trevligt att komma ut i friska luften iaf.. vi seeer jag har då vart en riktig latis hela dagen :P


Strumpan

Det blev sent på 019 igår så vid 23.15 drog vi mot Strömpis alias Strumpan (av mig iaf) ;P Det var väldens jävla kö och man ville bara sjunka ner i marken suck suck men vi ställde oss ändå.. och det gick ändå rätt så fort, kanske 35 minuter och det är accepterat..

anledningen till att det var så mkt folk var ju såklart att vi är lediga idag men också 18 års gräns.. lite små trist, även fast man är 20 år måste man ändå stå där och dansa med pymeérna ;)

Vi körde nån shottis jag och Saharah och vi blev på G, lr jag iaf! men det var jätte mkt glas på golvet och jag fick glasbitar in i benet, Sarah fick rycka ut dem hahaha

Vi satt som mest och kollade på people, speciellt på vissa brudar som dansade på podiet.. jag lovar, hon visade hela sin rumpa! Det var inte ens nå snyggt , bara fyllepinsamt, men jag har nog gjort samma miss nångång också, men man lär sig :) det var iaf kul att kolla pinsamma människor plus att se alla smeknamn haha =) (det var inte meningen att ni skulle förstå det där)

Sen kom jag och Sarah på att vi flyttar från Örebro om 2 veckor, så vi kan göra exakt vad vi vill! så vi gick och skulle börja härja med folk och jag vet inte om det gick så bra för dom började härja med mig ist:P haha
Haha vi hade nog knäppaste konversationen nånsin tror jag? Men sen hittade killen ett ragg och vi skulle hitta nått nytt offer så stängde krogen:(

Jag blev super sugen på popcorn och cyklar hela vägen till svampen! SVAMPEN! och skämmer ut mig lite där.. dock var inget öppet, vilket var lite konstigt..

det var min onsdag;D men nu ska jag gå och äta! seee yah ;)







Draget

Igår cyklade jag til Risbergska på 20 minuter. ursäkta om det inte är så intressant men så jävla bra jag är! jag trodde det skulle ta längra tid? Hur långt kan det vara från norr till västhaga?

However jag kom 30 minuter för tidigt till Risbergska men det gjorde inte, jag tiggde till mig en macka i Vita rosen (fiket)
jag- heej vad kostar en festis?
han- 7 kr..
jag- okeeey en macka då?
han- den kostar 19 kr
jag- hmm okej (skramlar med mina mynt) jag tar en festis men har du nått för 11 kr som man bli mätt på?
han- okej hmm äsch ta en hel macka :P

Visste ni att på Risbergska så får man välja sitt pålägg själv, det var riktigt bra, blev en köttbullemacka med skinka och gurka.. väldigt gott och mättande.. på Virginska så lägger dom på vad som helst, som salladsblad och tomater. (salladsblad är knapriga och tomater gör att hela mackan bli blöt) alltså inte godkänt.

Nog snackade om Vita rosen... alla kom till skolan vi började med förberedelserna, som en häfte som alla åskådare och tävlande skulle få.. Det var jätte krångligt för vi var tvungna att skriva ut alla papper över 300 papper att vika, som blev till 1 häften.. sen häftade JAG ihop alla.. när vi var klara så kommer en lärare och ser att vi har glömt en logga för DHB, så jag och Sofia måste gå och kopiera ut 100 st loggor för att sen klistra i alla häftena.. kul kul.,. så jag satt mest inne i elevrådsrummet och pysslade.. Så dåligt samvete till er som bara slängde dem. ;P

Det var flera tävlingar, som kuddkrig på en stång, sen sugrörstävlingen där man ska flytta vatten till en hink med hjälp av ett sugrör. sen luftmadrassrace och sist men inte minst dragkampen! Där det avgörs.
Vilka vann då? jo Tullängjävlaskolan.. för 11 året i rad! hah nä men GRATTIS KILLAR =)

Sorry om jag låter så oentusiastisk! Men tänkte slänga upp lite bilder för sånt gillar vi! Tyvärr dog min kamera efter trebensfotbollen men jag fick ändå endel hyffsade bilder =)















En dag på skolan

Vilken skoldag! hade egen hårvård från 8.30 till 11.30 och helst hade vi behövt minst 1 timme till på mitt hår..
Jag har blekt håret och sen lagt i en toning på 8 och 10.. Men resultatet blev aningen rött hmmm men har lagt i en ny färg jag köpte på affären.. Det blev lite bättre iaf.. mer jämt och lite mörkare. men resultatet blev väl inte riktigt vad jag tänkt mig men äsch vi ser väl vad som händer i framtiden =) det kanske känns bättre när man väl får slänga på sig lite smink :P

Efter hårvården fick vi slänga i oss maten och sen springa upp till 5:an för svenska... sen snabbt ner till Iv-valet där det vankades vaxning;D Vi började med Saras monsterhairrrryyy ben ;D sen vaxade Stina mina ben =)  Var lite smått nervös men det gjorde inte så jätte ont.. så jag ska nog fortsätta med det där, helt babylena ben =)

Efter vaxningen och alla hade gått hem så klippte jag Sara och kom hem runt halv 5.  sjukt trött, ville bara slänga mig på marken och sova, men jag pallrade mig till maten och möttes av fiskburgare (suck) men det fanns klyftpotatisar så jag knaprade på dom så vackert, och kocken var så snäll och gjorde extra knapriga klyftpotatisar till mig :P

När jag kom hem hjälpte Emma mig med att lägga på  färgen i håret  mig, sen har jag pluggat och nu sitter jag här..

Wow ingen paus... men på torsdag får vi sova!

Jag var faktiskt duktig och tog lite kort idag på salongen :) Men jag kan varna er för att det inte är så vackra bilder. jag osminkad, men ta det för de är!






Den nakna sanningen haha! men nu ser ni före och efter färgningen hemma.
Visst blev det lite bättre efter?

Oh mama can't you tell

Nu har jag bänkat mig framför datorn och det betyder plugg. känner mig inte så super taggad för det men det måste göras.. tänkte även smöra lite för en lärare så jag ska få skippa en lektion hehe

programrådet var iaf riktigt kul och jag blev peppad inför balen och jag tror nu faktiskt att det kommer bli riktigt kul! god mat, dricka och dans kan väl inte bli dåligt? Jag ska försöka vara riktigt positiv framöver!

Har även fått skivan med projektarbetet, så jag tänkte visa den sen ifall det är nån som vill se den =)

jag har nog inte så mkt mer att berätta just nu, men jag lovar det kommer nog säkert nått nytt snart om jag känner mig själv ;)



Måndag

Drog mig hemåt vid 8 tiden från Sanna, fick låna en tröja men såklart glömde jag min jeans jacka:( så jag måste kämpa mig mot åbacken idag för att hämta den (i regnet)   när jag kom hem igår så käkade jag lite mat och drog därefter mot Krille där Anna, Janne och robban  var.. Dom satt och kollade på massa fyllefilmer som spelat in haha jobbigt va!

Idag försov jag mig i vanlig ordning.. vaknade 07.40 och skolan började 8.30.. jag vaknde tung om hjärtat, nej jag hann intem ed min franska manikyr, så jag ser ut som barbie med sönder bitna rosa naglar haha 

Men nu ska jag skriva ut ett arbete och sen har jag kultur och stil historia i kanske 30 minuter. sen har jag programråd där vi får fika ;D


=)

Jag har fått låna Sannas dator för att lägga in låtar på min mp3, jag höll på att bli tokig på mina låtar jag haft inne tidigare, man blir ju så less fort. men det blir mest lugna låtar.. Men helt ärligt hade jag kunnat sitta här hela natten bara för att lyssna igenom alla låtar! men det går ju icke..

Jag börjar bli alldeles för hungrig och trött.. men det ska bli skönt när skolan börjar på måndag, det betyder bara att det går fortare och fortare tills man sticker härifrån, börjar ärligt bli riktigt less..


påtal om less, jag hade en jätte konstig dröm, och vaknade med en förvånad min i ansiktet och försökte glömma allt..haha men den var så ironisk

Söndag

Det blev som jag trodde, jag såg på 2 låtar igår sen la jag mig i sängen och läste på min bok.. Jag somnade runt halv 12 och vaknade kl.07.00 imorse! helt pigg haha Det ni, vakna 7 på en söndag morgon.. jag låg i sängen och tänkte på en massa och vid halv 11 åkte jag till gustavsvik för att simma =)

Jag simmade 1 km, sen mötte jag Sarah och Sanna på krämaren, sen kom Emelie och vi gick till subway för att äta en wunderbar macka ;P

Sen har vi vart hos Sanna och gjort balfrisyrer.. första Sanna sen Emelie. nu ska jag göra håret på Johanna. har bara en liten paus  ;)

 Men det är ett snabbt inlägg detta, förresten vad fan är det som händer i Gällivare? sjukt


Eurovision contest

Nu har tävlingen börjat och jag har missat början... åh nej nej nej... Jag klarar mig, men jag tänkte faktiskt tjuvkolla lite.. svälja min stolthet och bita ihop i 3 låtar. till slut brukar jag tröttna och göra vad som helst för att slippa.. Jag sitter och zappar i några timmar tills varje land ska tillkänna ge sina röster, jag gillar sammanfattningen och man skrattar alltid lika mycket när Sverige inte nämns under de första 10 ländernas röster. Sverige som var så bomb säkra på att vår låt och såg en väldigt stor vinnar potential i den..  ack fel igen.. Men vi ser hur det går ikv. jag har nog aldrig hört Sveriges låt, iaf inte hela så jag ska inte säga nått.. men vi säger glitter och glamour åt denna lördags kväll ;D


Änglar och Demoner

Jag har nyss kommit hem från bion med Annlis. Filmen vi såg på var Änglar och Demoner, jag tror ingen har missat den filmen på alla trailers som är var och varannan reklam tid på tv rutan...

Filmen handlar om Robert Langdon som blir ombedd att komma til Vatikanen för att hjälpa till att hitta en mördare. En bomb är även gömd i Vatikanen och de måste hitta den innan midnatt.

Vi har försökt förklara för varann vad vi tyckte om filmen men det var svårt. Det blir automatiskt att man försöker jämföra den med Davinci koden. Dom är ändå väldigt lika varann men den här filmen var absolut inte lika svår som davinci koden. Man förstod allting jätte bra och behöver inte vara en historisk expert för att gilla den =) 
Men summakardemumma: Jag tyckte den var bra, lagom med fart och det hände nått nytt hela tiden som fick liv i filmen.. Dock hade de kunnat skippa bomben.. det blev lite mkt siencefiction.. Men en av anledningarna till att jag tyckte den var så bra var för att den spelades in i Rom.. och jag har ju nyss vart där så det blev extra roligt:P Det är alltid kul när man känner igen sig..  Men jag skulle nog inte köpa den och ha den i mitt dvd ställ =)






Visste ni? att det finns 2 tunnelbane linjer i Rom.. Undra hur många det finns i Stockholm? anledningen till att det bara finns 2 st i Rom är för att de finner antika  fynd varje gång de gräver. och att varje linje de har, tog 40 år. alltså 80 år för 2 tunnelbanelinjer haha

nähäpp

Blir nog ingen träning, hinner inte, tänkte städa rummet så det blir skinande rent. tror ni ljag lyckas? jag är peppad iaf! Nu får jag även slänga alla jävla papper jag har haft överallt för läxan.. sen ska jag försöka med naturkunskapen om jag hinner..  Ha en bra lördag alla.. skriver väl sen.. tänkte även berätta hur filmen var som jag ska se ikv =) 

Visste ni?

Visste ni att det ansågs vara ohälsosamt att tvätta sig under rokokon och för att dölja all smuts kladdade de bara på sig mer och mer smink för att dölja alla blemmor man fick. och parfymen användes för att lukten inte skulle kännas.

fräääsch qvinna!


sametingsvalet

yes i torsdags slänge jag valsedeln i bredlådan och imorrn är det som folk går och röstar..'
då vet ni! ska väl inte gå in på det nå djupare.. kan bli illa med så mycket åsikter som svävar i luften..

 h0h0h

Nej nu blir det läxa för fulla muggar! har suttit och smygsurfat alldeles för länge.














Modevisning på elite hotel

Igår var jag på modevisningenelite hotel.. Kläder och modeVirginska visade upp kläder de har gjort under åren. Även frisör tvåorna hjälpte till att sminka och fixa håretmodellerna och floristerna gjorde blommor :)
Det var faktiskt himla roligt, träffade även Sara, alexandra, Jenny, Nadja och Annas familj :P Fick en plats längst fram så det var lite svårt att få bra kort men jag har gjort mitt bästa. Och jag tog inte kort på
alla :)

enjoy ;) 

Och nu är det så att jag inte känner nån av dom förutom Anna, så det är bara Anna ni kan klicka upp. tänkte att det är dumt att lägga upp på folk som inte vet =) Och man ser ju rätt så bra ändå =)








Godnatt

Nu ska jag gå och se en film som börjar om typ 10 minuter. den hetter John Q tror jag? Den verkade iaf bra. Jag har köpt lite popcorn och en äppelcider som jag ska njuta av nu.. och sen blir det sängen för mig. har en tvätttid kl.10.00 imorrn som jag absolut INTE får missa.. annars dör jag. jag antar att jag helt enkelt för krypa mig upp ur sängen och slänga i allt..

tänkte även försöka springa in på gymmet en stund och cykla och kanske pumpa lite muskler. Sen blir det att göra en lady makeup på Annlis och sen biiiio :D

Toppen lördag alltså ;) Vi ses!


här kommer nån ego bild på mig ;P
hade väl lite trist innan modevisningen.


Swingfly- Touch and go

Jag har blivit lite små kär i den här låten:P (som jag tror dom flesta vet) hehe




Karlskoga och Hällefors

I torsdags var vi till Karlskoga och Hällefors med avgångseleverna, målet var att vi skulle få se olika folkhögskolor. Det var väl helt okej, det var ett lite små roligt gäng iaf =) Det var dock först när vi skulle hem som jag såg att jag hade kameran med mig :P  Så jag fick ta posar bilder på några ;) 

Jag tror iaf inte att nått var min grej.. inte att bo i Karlskoga eller Hällefors för den delen haha men det var kul med lite variation!


Martina
Jockelina
Sarasahara
emypemy

Vårruset

Tjoo här kommer lite pics från vårruset! tänkte väl också berätta lite.. Vi träffades halv 6 hos Sanna där vi väntade på alla och därefter gick tillsammans. Det var fullt med folk, helt sjukt! det var visst 800 st föranmälda men det gick även att anmäla sig på plats..  Vi kom dit och jag lämnade väskan. därefter var det uppvärming på G och det var skit kul! haha tänk er 800 st "dansande" tanter :P men måste säga att åldersgruppen var väldigt varierande! det var mindre tjejer från 14 års åldern till 60 kanske =) 

Jag startade på jogg och gå gruppen och det tog 42 minuter för mig, kanske inte super bra men jag är ändå rätt så nöjd och jag joggade faktiskt mer än gick :P försökte även vara lite bättre när vi kom till stan där alla stod och hejjade på oss, man kan ju inte vara en mes och gå då ;P

När jag kom till mål så fick vi nån dricka och banan (den jag fick allergin av) och sen väntade jag, Johanna och Emelie på Sarah och Sanna som gick i strosar gruppen =) därefter hämtade vi vår fina picknick korg :)  Den innehöll en päroncider, hälsofil, 2 choklad kakor (nyttiga hehe) 2 olika bröd förpackningar, leverpastej, skinka och kex =) tror det var allt.. :P Sen blev läppen upp svullen, skulle hitta nån första hjälpen men dom var borta. tänkte höra vad dom tyckte jag skulle göra.. sen drog jag mot sjukan och fick åka hem först vid halv 12 tiden.. 

that's the day;D

Innan starten




Helt slutkörda brudar



Min vackra läpp (jag vet att jag ser svettig ut :P )





Marian Keys- Is anybody out there

I onsdags så fick jag min engelska bok utläst som var på 600 sidor! Det kändes otroligt skönt och den var riktigt bra och lätt engelska..  Men det tråkiga är att alla skämt är på ett slang man inte förstår om de inte är direkt översatta på svenska... men dock måste jag säga att jag läst bättre böcker med Marian Keys men som sagt kan vara språket?

Men jag kan iaf rekommendera att läsa hennes böcker! dom är roliga och man skrattar igenom dom hela tiden =)


fredag- vill hem till lägenheten!

Jag ska berätta om vårruset och allt lite senare om jag hinner när jag kommer hem.. det råkar vara så att jag är så dum och råkar glömma kortlåset i lägenheten så jag kommer inte in förrän klockan 3 när personalen kommer dit. känns surt, plus att biblioteket stänger kl.14.00 så vad ska jag göra tills dess? kanske kan hitta Mia och joina henne..

Kan säga att jag fick en allergisk reaktion efter vårruset igår, bestämde mig för att åka till akuten när det bara blev värre och värre i läppen så efter nån timme stack jag dit.. jag fick träffa 2 sjuksköterskor nästan på en gång och fick lite medicin, sen skulle det lugna sig i 1 timme.. medan så kom Oskar som hade jour på sjukhuset och gjorde mig sällskap.. det kändes som om alla stirra på mig haha .. sen fick jag träffa läkaren lite efter 11 på kvällen.. och då hade svullnaden gått ner..  men ifall jag fortfarande var svullen så skulle jag ta en tablett på morgonen och på kvällen.. och det var svullet idag, så jag slängde ner den, nu är jag helt död.. vill bara lägga mig på golvet och soooova!  men men

när jag kommer hem ska jag försöka hinna lägga in bilderna och berätta lite om vårruset :D men batteriet är visst slut..

Ikväll ska jag på modevisningen som är kl.19.00 och det ska bli riktigt trevligt =) alltid kul när sånt händer! och Anna ska ju gå där så det är kul!

Men annars blir det bara lugnt ikv, ska slänga mig ner i sängen och se på film =)

Efterlyser deltagare till draget för Virginska skolan!



Hade nyss möte, det gick snabbare än tänkt och jag känner mig peppad! bara 1 vecka kvar ;D Det är endel som ska ordnas och det största problemet för mig och Mia är att vi är för få deltagareVirginska.. det måsta vara 8 sammanlagt och jag tror vi bara är 3... och vi behöver fler döva i laget! Så sprid det här nu!!  Det kommer bli en kanon dag och det är faktiskt så att Risbergska har för många personer som vill vara med så de måste lotta.. så det kommer bli jätte mkt folk där, det är visst även nån tävling för döva den här helgen så det kommer folk från hela världen (!) lr Sverige haha kommer inte ihåg =)

Men som sagt, anmäl er hos mig eller Mia Nordström, eller så säger ni bara till nån som känner oss så för de över det till oss =) 

Som jag skrivit tidigare så blir det prisutdelning (fina priser) och sumo brottning och det håller på till 23.00 =)

Hårig som en karl!

Blir lite små galen snart.. Vi ska få prova att vaxa på Iv- valet så jag har sparat ut rejält på mina ben.. dom är håriga som satan i gatan och jag hoppas nästan att det inte blir allt för varmt i helgen så jag måste showa upp mina karl ben ;D



Nu är jag iaf hemma efter en jätte trevlig skoldag =)  Idag på salongen så fick vi göra om ettorna.. Jag fick Baura i mina händer, tjejen med det underbara håret men även det längsta och trullsigt:P (vet inte hur man ska förklara) Lockigt också=)   Jag gjorde iaf folie slingor med 3 % + blekning... vi gjorde inte så jätte mkt slingor som man normalt brukar göra men ändå blev det tre burkar med 45 ml väte och 1 skopa blekning! mkt =)
Kristina från tvåan hjälpte mig också =)
Jag blev iaf super nöjd! (får väl hoppas Baura också är det) )( Och nu är alla ettor helt omgjorda och snygga i håret.. nu saknar bara vi treor..

Så på tisdag ska jag skippa min sovmorgon och kila till skolan där jag ska få mitt hår pyssslat och jag kan lova att jag längtar! Vill göra nått annorlunda NU!!



Nej nu ska jag försöka läsa lite ur min engelska bok. läste 100 sidor igår (kunde inte somna) så nu har jag bara 100 sidor kvar! fan nu ska jag bli klar med den! Kan iaf meddela att den är bra=)

Sen klockan 18.00 Ska jag och Mia på möte på Café 019, det ska bli trevligt, var längesen jag var där så.. Har en känsla av att jag inte kommer känna igen så många där.. men det gör inget..

pusssochheeej

Från norr till söder!

På torsdag smäller det! Det är då vårruset är och vi ska vara med! Vårt lag heter "från norr till söder" Vilket är ett grymt bra namn för vi som är med i gruppen är verkligen från alla möjliga ställen i Sverige, vi har Gällivare, Skellefteå, gullspång (vid mariestad), Göteborg osv.  :)

Så jag håller tummarna för att vädergudarna är på vår sida den dagen så vi får lite solsken och blir peppade för att göra det bästa ifrån oss! Jag kan då genast meddela att jag inte kommer orka springa 5 km, men jag kommer nog köra lite intervall, och det bästa är ju medaljen såklart =) + picknick korgen vi kommer få=)

so wish us god luck ;)


Träning

Nej nu ska jag gå och pumpa muskler och få bort hängmagen ;) Den börjar dallra alldeles för mycket haha
Men jag känner mig helt opepp! Var är all glöd? Det kommer säkert vara proppfullt på gymmet också. kul kul! trängas bland maskinerna med alla biff snubbar ;P

Sen M Å S T E jag plugga


Balen

Berättade tidigare om balen.. har alltså köpt den där svindyra biljetten till Virginskas bal. 600 kr!
då hoppas jag verkligen att det är riktigt god mat och att det blir mycket folk!

Anna berättade för mig i förrgår att hon har bjudit med Janne, och att det gick bra att jag gick med dem, men det känns så dumt, för dom kommer ändå som gå med varann.. lite knepigt. så jag håller på att ragga balkavaljer. Peter kunde inte för han hade praktik men frågade Jocke idag och han verkade lite små sugen. så jag håller tummarna, hade ju vart lite trevligt att gå med nån.. annars känner jag mig faktiskt inte så jätte positiv till balen men varför inte, det är nått som händer en gång i livet! (iaf sin egen bal) Och sen är det ju efterfest på klaras och det kan bli toppen!


Skit tisdag

Jag skulle vara så duktig att tvätta idag kl.07.00, men jag klarade inte av att kliva upp så jag har legat som förlamad i sängen till 10. sminkade mig lite hastigt och drog till skolan, måste säga att det var himla skönt att cykla till skolan i lugn och ro, annars har jag alltid så bråttomt och får trampa som en galning!

Men men dagen har inte börjar bra.. Idag på svenskan börjar Lena svammla om att vi ska på vårdag på Kvinnersta den 28 maj.  (Kvinnersta är bonde skolan.) Och vi kommer hem kl.15.00. Kul för balen börjar kring 19.00, nog för att det är 4 timmar, men då ska man hem, hinna äta nått snabbt, klä på sig, sminka sig och fixa håret. jag har ju ingen direkt lust till att stressa, det ska ju vara en rolig dag ?  Lena tyckte iaf att jag var dum som inte kunde vara med på det och att det är såå onaturligt att sminka sig (!)

Skit samma.. nu ska jag deppa lite, vill ha en snus, dock har jag ingen och det är väl bra.

Nu ska jag och Emy ha möte med Cicci, gymnasierektorn, hon vill prata med några avgångselever från varje linje.

Sen ska vi börja på Emys balfrisyr =)  åh jag skulle också vilja ha nån rolig frilla, men har så kort hår så. det frå bli nått enkelt;d


mina senaste timmar:S

Helt otroligt.. Jag var som sagt och simmade idag, 1 km ( stolt, oh ja) Men det var inte så jävla kul att simma, nå klasser som skulle ha lektioner var där och jävlades dom svänge och skrek och slängde folk i poolen, hoppade i tornet och kom med kommentarer - tjehnna  bruden, kollade upp och ner..   ah bryden jag känner igen dig! wah det var du på cykeln vah heghöh :P

hahahah

När alla väl kom ner i "motionsspåret" så simmade dom inte ens rätt väg, så det kunde helt plötsligt komma någon rakt mot en.. 
Det värsta var att dom var typ lika gamla som mig, jag hade tyckt att det var lite pinsamt att ha sånna i min klass lr att undervisa en klass som inte kan uppföra sig. haha
gasch jag låter som världens tjat tant! jag kanske borde ha döpt min blogg till tjattanten.blogg.se ist? fan att jag inte kom på det, nu ids jag fan inte börja en ny ;D

Nå vad hände mer? Jag cyklade genom stan, hade på känn att det var något jag skulle köpa, men kom aldrig på vad.  det var först vid järntorget jag kom på att jag behövde nya hörlurar och jag orkade inte cyklade tillbaka till clas ohlsons, men då hittade jag expert på kompassen.

Och vet ni VAD! Kompassen är som arkaden. jag tänkte på det jätte mkt idag.. en del affärer, lite här och där men ändå jävligt tomt.. Det är trist att dom inte kan få dit fler affärer, kanske dom har samma problemas som arkaden ;)

However så saknar jag arkaden, man var alltid där och köpte kläder=)


yeye När jag cyklade hem var jag 1 meter från att dö. lr ja bryta benet lr nått dylikt iaf. jag cyklade ut vid vägen och en bil kommer, jag han precis stanna. det hade kunnat gå rikigt illa det där..  Jag säger ju att jag inte borde cykla i traffiken..
Men jag kommit över högfärdheten i att "blinka" i varje korsning.  typ ;P


Nej noog svammlat ;D Nu ska jag äta plättar! Jag vet att det ska bli riktigt gott!


American Psycho

Glömde berätta vilken film jag och Helena såg på... American psycho! Helena hade läst boken och var jätte rädd, som tur var så var visst filmen inte exakt som boken! men sjuk var den kan jag lova!
Den handlade om en väldigt pedantisk kille som ledde en mördarjakt, han bara fortsätta mörda och han gömde det inte vidare bra men ingen fattade nått och tog allt för ett skämt. Svårt att förklara filmen, den hade kunnat vara längre och slutet förstod jag inte riktigt :O

men kolla, och huvudrollsinnehavaren är inte så dåligt snygg heller ;D (hm kanske inte med en motorsåg i handen men i The dark knight som batman är det något bättre ) =)


cuttad

Jag och Mia kom på att hon skulle klippa mig när vi ändå hade håltimme. sagt och gjort! Jag är överlycklig för mitt hår har vart rent ut sagt kaos!!!!! Nu är det lent och mjuk och luggen är borta, har en snelugg som ska växas... så jag är lycklig!

Det negativa med dagen är att arbetsmiljö och säkerheten blev inställd... Vi hade redovisningen idag och jag hade verkligen sett fram emot det! men men vi får väl ta det någon annan gång (nog för att jag inte vet när vi ska hinna med det) 

Men nu har jag kultur och stilhistoria kvar.. och jag är inte klar. typiskt mig va.. alltid i sista minuten.. nej Matilda ett sista ryck nu sen är du fri från skolan!


Nationella Engelska B

Ja nu var sista nationella provet klart! Vi skulle skriva en "uppsats" på engelska om ett visst ämne. ja ni vet!  Hur som helst gick det förvånadsvärt bra, och jag är riktigt nöjd med det jag skrev, så nu återstår det att de hur det gick.. Det kommer säkert finnas massor av fel som man själv inte ser medan man skriver....

men men mer news? Jag såg på mission impossible igår, en riktigt bra film som jag serr flera gånger, men glömt bort allt.. dock somnade jag under filmen, var väl helt utbränd efter min trotsallt lugna helg i götet =)

Just nu sitter jag iaf med Mia i biblioteket, har 2 ½ timme kvar av min "håltimme"

Planer idag är: Köpa nya hörlurar (har egentligen inte råd men måste)
Kolla klockan i affären (datum och dag stämmer inte)
simma i Gustavsvik
städa
plugga

så lite att göra=) nu ska vi väl gå och äta snart =) håller tummarna på nått ätbart! ;)

Yesterday

Vilken toppen helg jag haft! riktigt kul och jag blev bara sur 1 enda gång =) haha  men det fanns en nackdel, resan.. jag brukar aldrig riktigt klaga på tåget men denna gång var det hemskt. 3 timmar från Göteborg - Örebro med ett visst ljud. jag ska inte säga vad för då kommer alla säga att jag är en elak person..

påväg hem fick jag iaf en överraskning.. ignorering lr oigenkännande, jag är iaf glad att jag slapp ett pinsamt hej. =) På ett sätt var det iaf himla konstigt... så längesen. hah



Lördagen

Igår somnade jag framför tv:n i fåtöljen och jag måste erkänna att jag inte har nå ont i ryggen alls idag, vilket är ett mirakel!
Idag hade pappa bokat bord på Lökberget, det låg vid kungälv. och det var riktigt fint där! Ett hotell och konferans anläggning. Vi fick världens lunch! Var buffé och så otroligt gott!  Det fanns 5 olika sillar, rökt lax, gravad lax, sallader med kräftor och räkor, grekisk sallad, kallskuret! Jag åt som en gris och när jag funderade på om jag skulle orka mer så säger pappa att jag måste smaka på varmrätten också! Fick en chock, hur ska jag orka det ? men ni som känner mig vet att jag kan äta allt! så jag fick ner stekt potatis med lövbit.. Efterrätten då? minst 7 olika tårtor, choklad pudding, frukt sallad, och det bästa, ostbricka!!

Jag och pappa var som död efter den lunchen och jag är fortfarande mätt ungefär 5 timmar efter.

Vi drog mot stan och hämtade Helena, såklart så fastnade vi vid ett vägarbete och stod där i 30 minuter..

Sen åkte jag och Helena till Aref och Kristina, fast Kristina arbetade. Det var jätte trevligt och vi fikade lite och snackade på =) Sen när jag och Helena snackade om vad vi skulle göra så berättade hon att hennes tv var sönder och då sa Aref att han hade en tv han skulle slänga imorrn! Så Hille fick den :D

Vi kom hem till henne, sen tog vi en prommis till hennes syrra för att hämta lite saker och sen handlade vi mat. och vi ska väl snart börja tilllaga den, det blir pasta Carbonara =) sen blir det väl att glo på film =)

En toppen dag kan jag lova!


Göteborg

Yes nu sitter jag i Göteborg och jag klagar då inte=) Känns skönt med lite omväxling! Pappa hämtade mig halv 5 från stationen och vi gav oss iväg till Italienska klubben och käkade lite mat =) Det är så kul där och höra all italienska, det är som utomlands hah synd att man inte förstår nått.. men det är iaf trevligt där med mkt liv och rörelse, Sen har vi handlat lite mat och nu sitter vi hos pappa, han har somnat i fåtöljen och jag sitter här och nördar medan jag kollar på CSI, blir att bara sitta och kolla film ikv.. och man har ju några att välja på, en massa bra på tv ikv!!

Imorrn ska jag och pappa gå och äta brak lunch på nån fin restaurang sen blir det slottsskogen (om vädret tillåter) sen ska jag och Helena till Aref och Kristina, och det ska bli grymt kul för dom har jag intr träffat på åratal, det är kompisar till mamma om ni undrar =)

Men nu ska jag slänga mig framför tv:n! peace out!

ps: Folk tyckte nog jag var lite knäpp på stationen idag i gbg, det kom en duva (har fobi för fåglar) Jag satt och stampade, hjärat stod still, jag hade den med blicken hela tiden och såg framför mig hur den skulle attackera mig. en tant och en kille satt i samma länga till bänken som mig, och tanten började snacka om duvan, jag bara nickade och skrattade nervös - Hehe ja jag är rädd för fåglar, lr jag har fobi för dom. 
Jag fick en liten dumstämpel på köpet! Killen kollade konstigt och lite småskrattande för sig själv medan tanten såg helt oförstående (hur kan man vara rädd för fåglar?) 

Jag har mina konstiga saker för mig, jag är faktiskt lite små skraj för rulltrappor också, jag tror alltid att skosnörerna ska fasta och sen fastnar hela jag och dras ner haha men än så länge har det inte hänt. men dock har jag fastnat med en väska i pelaren mot rulltrappan, det bildades en lång pinsam kö, men jag kom ut lite röd om kinderna och låtsades som ingenting.
Dock har dom tagit bort de där pelarna till mig glädje, kanske någon fler hade råkat ut för samma ;) Nått att tänka på!

Nationella

Jag har nyss avslutat nationella i engelska B. Såklart lyckades jag missa bussen imorse, försökte vara optimistisk när jag såg bussen rulla mot phragmensvägen, att jag kanske kunde springa i kapp den till rynninge, men icke icke, så jag fick traska mot bromsplan och önska att jag hade tur med 11:an lr 16, nej dom gick 08.04, alltså 10 minuter innan provet började. men jag kom bara 5 minuter försent och Lena var snäll mot mig =) Det var ju faktiskt inte meningen!

Provet var lite små knepigt, man var tvungen att läsa om texterna hela tiden, och i en text handlade varje fråga om nått ord jag inte hade nån aning om vad det var : queue (?) Är det jag som är kass på engelska, men vad fan betyder det! måste nästan slå upp det nu hah men jag tror iaf att det gick hyffsat. Så nu är det 40 minuter innan vi börjar, idrott men jag har inga kläder, visste inte hur länge jag skulle hålla på med provet..

Sen 13.05 går tåget mot Göteborg, tänkte få lite plugg klart när jag väl sitter där i 3 timmar...


Funktionär på draget

Idag frågade Emy mig om jag ville vara med på draget som funktionär och jag tänkte - visst varför inte.

Kan berätta att Draget är en tävling med RGD & RGH/S (tror jag) Och vi tävlar mot andra skolor, så det är Virginska (min skola) mot Risbergska och Tullängskolan.. sen vet jag inte om kvinnersta ska vara med.
Det kommer vara en massa tävlingar och på slutet den sista avgörande. dragkampen!
Jag har faktiskt aldrig varit på Draget för varje år så har vi haft praktik hela maj, så det blir kul att få se hur det är. Och det roliga är att jag och Mia kommer jobbar ihop, och vi kommer ha en tävling som vi kommer hålla koll på osv.
Äsch vi ser ju =) Jag ser iaf framemot det!
Men nu måste vi hitta folk som vill vara med! Så det är bara att anmäla er, det finns planscher på skolan som Emy har slängt upp idag! Och sen ska jag väl försöka smöra in mig i några på dom andra skolorna att joina,

Kvällen kommer iaf sluta på 019 (vad jag förstod det) och där har dom hyrt sumodräkter :P och popcorn ;D
Och sen tänkte jag försöka få med mig folk på en ölare på stan ;D Vi är ju trotsallt lediga på torsdag :D

Nej nu ska jag in på rummet och duscha, har precis kommit från träningen och svetten rinner!

No doubt you look so fine ;P

Torsdag och det betyder nästan helg!  Jag måste bara härda ut religionen som börjar om 15 minuter, plus nationella provet i engelska B som är imorgon!  Men sen är jag redo för en fullspäckad eller en riktig slapp helg :)

Mina planer då?
Jag tänkte åka till Göteborg och hälsa på lilla pappa. Tänkte även hälsa på Helena som bor där =) Nå helgen är planerad för billiga saker. Är det fint väder skulle jag vilja åka till slottsskogen och tönt mig, äta glass och kolla på djur =) Sen hade även pappa bokat nått bord på nån fin restaurang (?) han är ju galen, men vi ser ju =)

Idag skoldagen inte vart någon vidare succé, jag nickade till på rasten mellan engelskan och svenskan, Sara och Emma tyckte det var skit kul och skrattade och tog kort hela tiden, hah kan tänka mig att jag är en vacker syn ;)

Sen hade vi studentmöte, där vi diskuterade champagnefrukosten, flaket, olika tider osv. Kan meddela att champagnefrukosten blir i parken vid Åbacken! tror det kommer bli kalas för risbergskagänget kommer vara där innan dom drar vidare mot skolan;D

Flaket har vi som mest problem med. vi har inte hittat nått och akut hjälp. så om nån vet nått är de bara att höra av sig.

Nej nu ska jag gå och ha religion i 1 timme och 40 minuter. Can't wait ;D


Blomdahl

Kan berätta en annan rolig grej som hänt i veckan. Blomdahl kom till skolan igår och berättade lite om hur deras produkter fungerade. Hon pratade om varför det kan vara bra att ha det på sin salong och hur det kan gynna en, många tänker nog att man inte får så många kunder på det men hon lyckades övertyga mig iaf! Hon berättade om olika verktyg folk använt förr och som fortfarande används på endel salonger och av privat personer. Jag är inget undantag, jag gjorde mina piercingar i läppen med en vanlig nål och is. hehe.. Sen fick även en i klassen få ta hål i örat, Caisa var såklart först och blev den lycklige :P Efter hand så tycker jag att det är lite synd att jag inte räckte upp handen, hade vart nice med ett till hål, som omväxling =) Hur som helst var det lite trist att vi inte fick gå en kurs men vi fick iaf en värdecheck på 500 kr att använda om vi ska gå kursen någon gång i framtiden :) och sånt gillar vi! =)


Hårförlängingskurs

Som jag sa tidigare så har jag haft nån blogg tidigare. den första var den bästa men kände att jag ville sudda ut allt och börja om på nytt och startade en annan blogg, den hade så komplicerat namn att inte orkade.. så bloggandet har legat på en hylla men jag kan helt enkelt inte hålla mig borta från tangenterna även om jag vill och det är ju kul att berätta om sånt man gjort och sånt man ska få göra!

I måndags så gick jag en hårförläningskurs. Vi hade blivit erbjudna att gå på den från skolan. Tupema Belgal kom och hade lite visning om dom olika teknikerna och sen fick man en förfrågan. och jag ville såklart gå! Jag valde att gå kursen med 3 olika tekniker. Keratinvax, microringar och tape. Vi hade kursen i skolans salong och hon som ledde den var jätte trevlig och duktig. Den höll på från 09.00- 18.00 och tiden gick otroligt fort! Vi hade teori i kanske 3 timmar plus rast, men fick även en pärm där allt stod, det är så mkt att komma ihåg och jag är inte så hajj på att anteckna om jag ska vara ärlig.

Vi började med keratinvaxet och alla hade varsin docka, och låna arbetsverktyg. Det var lite små knepigt måste jag erkänna, men efter tredje omgången kom man in i det och det gick jätte bra=)


Därefter micorringarna, något jag var lite nyfiken på, förstod inte riktigt hur det funkade och hur det skulle kännas att ha sånna och tekniken, ja allt verkade klurigt, men när man väl kom in i det så var det hur enkelt som helst. eller ja fiskelinan ville inte hamna på lillfingret hela tiden ;) haha men det var hur lätt som helst att sätta på och att ta av! Och det som är så bra med microringar är att när man har det i håret så går man bara och flyttar upp den efter 6 veckor så de håller sig fräscha och uppe hela tiden. det är ett stort plus när man jämför med vaxet där håret trasslar in sig hela tiden.


Tape var också roligt att prova på. det var inte så svårt och det blir snyggt resultat och inte lika stripigt, men nackdelen är väl att man helt inte ska vara ute och bada med det och att man ska torka det direkt, så inget man har på sommaren kanske.


Men allt var iaf jätte kul och man lärde sig grymt mkt! Så nu har man ett diplom på det och det är jätte bra att ha i sitt CV. Nog för att kursen kostade en slant men det tjänar man in på!

så nu vet ni att jag lägger i löshår=) bara att ringa! Men nu funderar man på ifall man ska köpa paketet med keratinet. ett riktigt bra erbjudande men det kostar en del men man kommer ju använda det för en tid framöver!




 

Tack och hej;)


Tråkigt

Känns lite smått trist när alla namn är upptagna, jag hade vela ha ett grymt roligt namn och hade flera på förslag, såklart hade någon redan norpat åt sig dem. trist:( Så därför får ni nöja er med matildand. Men det är ju väldigt mycket lättare än mitt förra? =)

Nå måste väl skriva lite snabbt om mig! Jag heter Matilda Andersson. Pluggar till frisör på virginska skolan i Örebro och här har jag nu snart bott i 4 år. Men om 1 månad så flyttar jag till Gällivare! Min gamla hemstad där jag är född och uppvuxen. Jag flyttade från Gällivare när jag var 10 år och har bott i Ramsele i 1 år, Nordmaling i 3 år, Jokkmokk i 3 år. 2 av de åren bodde jag även i Örebro och för 2 år sen så flyttade min familj tillbaka till Gällivare. Komplicerat jag vet. men det är väl min livshistoria och det går inte att lära känna mig utan att veta om det här.

Mer om mig kommer väl eftersom =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0