Greys anatomy

Förstår ni att jag har väntat på denna dag hur länge som helst! Jag höll på att dö av spänning när sista avsnittet gick. Så idag får man veta lite mer och ja, äntligen!! har gått på moln sen förra veckan när jag fick veta att den nya säsongen nu kommer! nog babblat.

Jag har dragit på mig mjukisbyxor, myslinne och en stickad tröja! 1 ½ timme kvar! ;D



Absolut intressant inlägg!

Vilken ångest att bada med Axel, han hoppar från högsta trampolinen och inte nog med de, han tar sats och sen gör han snurrar och ja allt möjligt i luften, det gick inte riktigt koncentrara sig på att simma då,

När jag kom hem la jag mig framför Tyra Banks show, somnade of course! vaknade i mitten av top model av mor som ropade:
Nu är det mat!

Efter maten satte jag mig i sängen för att öppna lite post och sånt, men vem sitter inte framför mig då och räcker ut sin tass, och tittar på mig med sina stora vackra bruna ögon.
Bara att lägga ifrån sig allt, dra på sig varma kläder och ut på en promenad=) Så 45 min var vi ute och det var lika skönt som förra gången!



Jag vet att jag har haft mkt bilder på Molly nu, men kan jag hjälpa att hon är så förbaskat söt? 

duktigt!

Tog en promenad med molly på 1 timme, var riktigt skönt ute och man känner sig genast friskare! mötte ingen på vägen heller, vilket var skönt. Det är så mysigt att se Molly springa omkring, det är som att hon hoppar jämfota hah. Ja den hunden får en verkligen att skratta hahahaha Jag tror nog att när jag lever ett svensson liv så ska det absolut finnas en hund =)


godmorgon

Jag gillar att vakna och sen hörde hur kass jag är. Det är faktiskt skit kul och det är säkert inte menat som kass. Men tro det eller ej, jag gör alltid fel! Jag kommer inte på en enda gång jag gjort nått rätt eller bra.
Ibland blir jag lite fundersam och tänker, men vadå, jag sitter hemma varje dag, jag hjälper till alla morgonar jag ska och alla kvällar, jag går och lägger mig vid 10 tiden på kvällen pang bomb, så ser min dag ut. Men såklart är det katastrof ifall jag sover för länge. Minnsan andra barn, dom sover inte till 10 på morgonen, även fast dom är arbetslösa. nähä

Då får jag väl skärpa mig, ska gå ut och gå med Molly nu och fundera lite på allt, och vad jag kan göra bättre.

En fråga? Hur fan gör man rent ett mackjärn? Jag tror jag ska sluta äta varmamackor, det slutar alltid i gräl.

puss och kram skumbanan, jag håller tummarna för söndag, annars gräver jag ner mig =)

simslim

Knäckte idén om att jag ska åka och simma imorrn, mamma tyckte såklart att Axel ska följa med. ja men visst! Jag kommer väl få ångest lr nått. Jag ser framför mig hur han hoppar ner i vattnet och sjunker ner som en sten på botten och jag simmar på där i lugn ro.. sanningen är att Axel är jätte duktig på att simma. Men jag är en sån person som är orolig hela tiden, det är jätte jobbigt. Även fast han är jobbig som en nöt så är han min älsklingsgulligull=)

Nåja smal imorrn då? vi säger 1 km för det är jävla trist att simma i Gällivare när den bara är 25 m. 40 längder är döds trist.




btw har hittat nått som jag absolut vill göra! 2 flugor i en smäll! så underbart! Har fått broschyrerna nu och jag knappt vänta tills jag får läsa mer ;D

promenix

Jag gick ut helt själv utan nå tjat. Jag och mollan tog en sväng till nunis, riktigt skönt! träffade även på Marita på vägen =)



Molly lika vacker som alltid =)


Vi såg en ekorre som Molly ville äta upp :P



Den mystiska bilen, såg den i sommar när jag var å sprang, av nån anledning så försökte jag memorera reg nummret. Och idag såg jag att dom vart och tagit bort de hahah

sovmorgon

vad skönt! har legat i sängen tills nu. otroligt men sant, jag antar att mamma också var trött =)
nå har proppat i mig varma mackor. Jag vet att jag inte borde äta det nu när jag gått upp i vikt men det är ju sååå gott!!! Kanske jag tar en promenix med Molly snart, ut i solskens vädret och myser =)

I see I see.. Nå jag har faktiskt inte gjort nått annat idag än, sovit, ätit varma mackor och kollar tv. så kul inlägg!!

puss

snöö

Kan snön komma nångång så man får dra på sig långkalsongerna och krypa ner i sin dunjacka.
dra på sig sin skoteroverall och sätta sig på raketskotern!



Jag gör snödansen nu så ni vet.


Första skotern Skidoo formula, ful som stryk men jag saknar den faktiskt =)


Min andra pärla jag hade, en skidoo safari. lite knepig


Och den nyaste. men vi ska köpa en ny =)
I bakgrunden ser ni resten av familjens skoter, widetracken ;D


goo middag

Blev mums mat idag, rostbiff med potatis och sallad och super god sås. jag gillar.

Det roligaste var väl när jag kom in i köket och mamma tar tag i mig och säger: jag ska börja med jujutsu. haha hon gör nått knep grepp på mig och jag ska försöka hjälpa henne att lyckas och vi smäller rakt ner i golvet hahahaha satan vad ont det gjorde fick hela mamma på mig. hennes kommentar?: men du väger ju för mycket!




jaha nu är vinet slut, vad ska jag nu göra? kan hollywood fruarna börja snart???

schlitna bryds

Jag gillar att se konstig ut på bilder, speciellt när snygga Anna är bredvid mig och posar glatt så gör jag så att mina ögon är lite sådär mystiskt halvöppna så det ser ut som om jag festat 8 dagar i sträck och bara vill hem och sova. Jag har tråkig så ni får se mina vackra exempel. me liiike


Låt våra ögon berätta en historia på 10 000 ord. Vi hade en orsak att se ut som vi gör. OK?
Men jag diggar bilden för vi hade så kul :D


haha jag tror jag dog en stund när jag klickade upp den här bilden på förstora!


Jag sover egentligen på den här bilden men Anna vill fortsätta på:
to be continueeed ;) grrrraow


Det går inte hålla dom uppe




haha jag dör! Nej men helt ärligt, även om jag var nykter i 5 år så är mina ögon ändå halvöppna! så ni får inte tro att jag är nån alkis *host* alla vet att jag blundar på mer än varannan bild!

Hjälp

Jag råkade ställa mig på vågen igår 57 kg! gått upp 3-4 kg.
Vem kan stoppa Matilda när hon rullar fram?
Det här är illa, nu måste jag börja jobba på min super trimmade kropp.

Men jag kanske borde ringa fru Anka, hon vill hjälpa svenska tjejer, dom är alldeles för tjocka och ovårdade, det stämmer helt på mig ju! Jag går omkring med mjukisbyxor och utan smink, snus under läppen, bruna tänder och mina fula glasögon som jag köpte när jag var 14 år. Kanske därför jag är singel?


Så Anna Anka om du ser det här så ring mig!




Nej jag får inte heller på mig mina byxor:/

Norrbottensring

Nu har jag äntligen fått min norrbottensring som jag fick av Hanna, Linnea och Mariann i studentpresent. Men jag har så små fingrar att min storlek inte fanns i butiken då och i beställningen dom redan skickat så fanns inte heller min lilla storlek. Men nu ni! Det är lite ovant att ha på sig en ring, är ju inte så van vid det, men snart blir jag väl beroende ;D

                                                                    fin va? :)


Gomorgon verkligheten

När jag vaknade så trodde jag att de var nå fel på väckarklockan, jag somnade ju nyss? Nä de var visst inte så, klockan stod 7 på morgonen och det var bara att kliva upp och väcka en sjukt trött lillebror. Han gormade och hade sig och det slutade med att vi tog bilen till skolan. när jag kom hem tog jag en liten prommis med Molly, Kan säga att det behövdes, var riktigt skönt.

klockan stod på halv 9 när jag kom hem, vad ska man göra nu? såklart kolla på how I meet your mother, efter det la jag mig och läste på min Moberg och somnade i en djupsömn.
När jag sömnigt skulle kolla vad klockan var så dunkade jag läppen i nattduksbordet och jag vaknade!

That's it. Alex ringde mig idag och sa att de blev nån tjosan med biljetterna när ekan skulle hämta dem så jag fick ingen. nåja, jag orkar inte hålla på att gorma med sånt, det kommer fler gånger =) dom får de säkert jätte skoj där i lullan =) Själv ska jag slava för min mor här hemma ;P


nå uppdatering kommer sen jag har kidnappat min dator till mitt eget rum. Jag känner mig stressad



Min fantasi är på topp

Molly är en muntergök, när hon tigger i vårt kök
från morgon till kväll så gör hon allt
hon kan även, även skaka hand..

Nån som har nått bättre rim? Ja det här sånt här vi gör i vår familj, hittar på låtar om vår käraste Molly. jag tycker jag var rätt så kreativ trotsallt ;)


nått nytt

Satt och kollade på "the biggest loser" idag och kom på att fan vad roligt det hade vart att bli personlig tränare! Vilket inspirerande yrke, man får hjälpa någon att förändra sitt liv, även om det är en smal person man jobbar med så finns det en anledning till att de ber om hjälp!
Jag är ju också lite små sugen på att plugga och det är en linje jag verkligen skulle kunna tänka mig. Okej jag är inte super smal och vältränad men allt det där intresserad mig och det finns hur mycket som helst att lära sig!

Nåja imorrn har jag säkert hittat på nått annat att plugga till eller jobba med =)
Jag har ju så mkt ideér men det händer inget!


Men ikväll kan jag planera lite på min framtid som proffs personlig tränare som förvandlar fettisarna till skinnisar.. ;)


gaaow

Axel har somnat och jag kollar på film. Det är snajsigt och Anna har skickat bilderna från helgen som hon tog med sin kamera!

Imorrn ska jag upp tidigt och fixa frukost åt lillkillen och sen gå med han till skolan. rätt så skönt faktiskt när man väl vaknat upp från dvalan =)  på eftermiddagen blir det hockey i Lule och det blir nog roligt =)



Jag gillar att ha på mig stora lurviga mössor kombinerat med häftiga
svarta solglasögon och underställ ;)


cut and scream

Var tvungen att klippa Axel idag, ingen av oss gillar det särskild mycket. Axel vägrar bli klippt och han kammar aldrig håret så det är jätte tovigt och han skriker bara jag rör håret. Nå hans fel! När axel sen vägrade ta av sig hörlurarna så lämnade jag han en stund men när jag kom tillbaka hade han satt sig för att leka med lego. Så jag fick inte fortsätta. nåja vi får fortsätta nån annan dag. jag tror det ser hyffsat nu iaf!!

så här fick han sitta när jag klippte han, bortskämd unge som inte kan gå bort från datorn för att bli klippt hahah :P


GGGGG


På söndagar önskar jag mig tillbaka till Örebro och till min ensamma lägenhet, slippa lyfta ett finger, bara ligga i soffan och äta popcorn till lunch och glo på skittv. Det var tider det. Nu förtiden så måste man lära sig göra potatismos och diska sin egen tallrik direkt..kamma hunden och städa rummet.

 


Jag bara måste

Egentligen vill jag inte skriva i bloggen förrän den är klar, men jag inte låta bli!
Helgen har vart lång, en 3 dagars, ångest eh jo
Men dom 2 första dagarna var roliga, det började med att vara chaffis till Ritsem och när vi var framme fick man börja ta. Vi hann även göra oss kända i porjus och sjöfallet haha :P
på fredag började festen när vi vaknade och det blev en lunch/middag på husmans. trevligt trevligt. Vi bastade på fjällnäs och festen fortsatte hos Brolle (brullan numera) hehe
Vi hann även kroga och det var trevligt med lagom mycket folk. Vi gillar lagom!
på lördagen hann man precis öppna ögonen innan första cidern sprättades upp
men jag blev aldrig berusad, konstigt för festen slutade vid 1 på natten då jag var jävligt less på allt. drog hem och lagade makaroner och korv mitt i natten för att sen inta sängläge.

Vilken helg! tack för alllt gott folk men nu är jag faktiskt less =)


lägger inte in alla bilder, men jag lovar det finns mycket att skratta åt ;P








- Under construction -

Tjena! Isabell här ;) Bara så ni vet så kommer Matilda's blogg att se förjävlig ut. För nu ska jag bygga om den helt så den kommer att se lite rolig ut tillsvidare. Matilda har även gett mig sitt lösenord, vem vet vad jag kan göra :O

tjaråå!


Darius & Finlay - do it all night


about me now

Läser min gamla blogg nu! vad kul, saknar faktiskt den. Vill verkligen ha en ny header, Bella skulle hjälpa mig men det verkar inte bli av, så jag har suttit och läst på "designa din egen blogg" men helt ärligt, jag fattar inget! Jag skulle nog bara förstöra om jag går dit och pillrar:/

Nåja hittade en sån där lista som man fyller i som jag skrivit i min gamla blogg. Behöver nog bara ändra lite:P

Just nu är jag: hemma
Vilka kan få dig att må dåligt: Antar att det är lätt att få mig att må dåligt, så alla?
Hit går jag helst: hem
Vad åt du senast: köttgryta med kantareller och potatismos=)
Vem fick du mail av senast: Säkert nått skit från facebook som vanligt.
Senaste bussresa: Från Jokkmokk nån helg sen
Manchester eller jeans: Jeans

Sover du naken: trollingar
Vad gör du när du inte kan sova: kollar på film eller läser
När du blir gammal, bor du i stan eller på landet: Absolut ingen aning, gillar både och =)
Hur många dagar i veckan går du på fest: olika, kanske 1 eller 2
Bör Stockholm vara Sveriges huvudstad: Absolut, en super fin stad
Vad tycker du om Lunarstorm: haha saknar det faktiskt, men inte så ofta nå mer
Favoritfilm: ingen aning

Klagar du ofta över folk som skriver grammatiska stavfel: Ja fast jag själv gör det.
Är du ett intellektuellt geni: smart oja!
Är du den som avslutar telefonsamtal: hah ja alla klagar på mig för ja slänger luren i örat på dom :P
Vad gör du om tio år: Då är jag kändis frisör och tar 1 miljon för en klippning
Vad gillar du för kakor? Snickerskakor som mamma gör lätt!
Vad äter du helst till middag? Entrecote med klyftpotatis och nån god sås.
Varför är du inte vegan? för att kött är så sjukt gott!

Vad heter ditt husdjur? Molly och Rocko
Vad har du på dig just nu? mjukisbyxor och T shirt
Vad har du för frisyr? gardiner
Hur många timmar brukar du sova per natt? kanske 9 timmar beror på när man börjar.
Vad dricker du helst till maten? vatten!
Vad dricker du helst på fest? vin eller cider. 
Vad åt du till frukost? fil

Vem saknar du? många!
Är du pinsam på fyllan? haha ja :/
Skriver du dagbok? jag skriver ju blogg. men ingen annan "dagbok"
Vad gjorde du sönder senast? kommer inte ihåg
Har du blivit hotad på telefon? nepp
Vad var det senaste du köpte? handskar och en concealer på Lindex

Vad har du dåligt samvete för? mycket.
Vad heter ditt favoritgosedjur? Orvar (HAHAHA) men han finns tyvärr inte mer:/
Vem kramade du senast? Anna
Vad är du beroende av? Snus:/
Har du duschat idag? Nej och jag ids inte heller
Vem vet mest om dig? ingen vet nog så mkt om mig, jag är ett mysterium som håller saker för mig själv, det mest iaf. men annars blir det nog Sarah och Lisa=)

Mysteriet med män som hatar kvinnor


Jag och morsan skulle se på män som hatar kvinnor för nån helg sen men filmen har helt mystiskt borta och fanns ingenstans! Jag sökte fan överallt! Jag började seriöst överväga att nån gick in i lägenheten när jag var ute med hunden och snodde saker av oss.

morsan tyckte jag var töntig
: men ofta dom bara skulle sno en film
jag: men det är ju genialiskt! att sno små saker varje gång man går in, då märker ingen.

Nå mysteriet är löst nu!

Det visade sig att Roger hade lånat ut filmen till Stina när jag var i Piteå utan att meddela det. Först blev jag lite sur, han bor ju inte ens här och bara lånar ut ens grejer utan att säga nått.
Såklart får Stina låna filmen och hon visste ju inget.
haha

nåja jag är glad över att vi inte hade nån gåutmedhundentjuv och nu kan jag se på filmen med mamma, nån gång!


Fitness!!

Nu har äntligen nya fitness kommit :D Ska snart slänga mig i sängen, läsa och bli lite peppad för en tvättbräda och nyckelben(?) hah


haha

Jag har som sagt hittat massor av saker från min skol tid när jag var liten även 2 dikter från 5:an när jag var 11 år.

Vad jag har skrattat åt dem!

Vågen kommer, jag tar ett dopp
men hajen kommer och slukar min kropp
ben och armar slits från mig
blodet sprids från hav till hav
nu är det hajarnas älsklingsdag

vågen kommer jag tar ett dopp
men en stor vit haj kommer
och sliter i min kropp
blodet rinner från mig kropp
jag tänker: Jag skulle ju bara ta ett dopp



haah vilken fantasi? att jag blir uppäten av en haj.

Storstädat

mamma: Nu får du fan kliva upp
jag: men du skulle ju ha väckt mig vid 7 ist! Det är ditt fel att jag fortfarande sover
mamma: men kliv upp då!
jag: nä jag ids inte.

nåja jag låg och drog mig en stund.
hade världens skummaste dröm inatt. absolut inte realistisk denna gång. haha

nåja jag har iaf städat hela mitt rum. Tänkte dammsuga nu även. Men jag har iaf fått Rogers nattduksbord, vilket behövdes. har slängt en massa grejer, som väskor. Har lagt ner massa fula prydnader i en låda och har gjort de lite finare i bokhyllan.
Nå inte mitt dröm rum, saknar mitt rum i Jokkmokk men vad ska man göra?

Jag och mamma har funderat på en ny tv till mig så jag var och kollade igår, men det känns som om jag hellre sparar till en 40 tum ist för att köpa nån billig 30 tum, det lönar sig i längden när jag väl flyttar hemifrån.
Vilka problem.

nå vad händer idag? absolut nada skulle jag gissa på, som vanligt =)


Why?

Varför blir man alltid så knepig på bilder? nog för att jag inte var beredd på dessa posar bilder Anna körde, men ändå!! Hade gärna vart fotogenisk och super snygg med för den delen hah


haha hej alla cp barn!


min haals! såklart ska Anna fota precis då haha

dreams

Jag tyckte ändå drömmar är rätt så intressant, brukar inte riktigt tänka på vad jag drömt egentligen, dom är oftast bra och när jag vaknar ligger jag kvar i sängen så fortsätter jag drömmer precis som jag vill. haha

men kom att tänka på idag att man ofta drömmer sånt som händer i verkligheten.

som i lördags så drömde jag att jag var på raggen i Skellefteå och helt plötsligt så kommer jag på att Sarah är ju där just denna helg, så jag ringer henne och hon säger vilken väg som Sanna bor på. ingen aning om vägarna där men då kommer jag på att mamma skaffat GPS i bilen.

Alltså det är ju väldigt aktuellt, första gången Sarah var där och vi har precis skaffat gps som jag lärt mig använda, dock har jag aldrig varit i skellefteå så alltså måste man förvandla staden till vad man tror det ser ut som?

Inatt så drömde jag att jag var i jokkmokk på snabb resa och då kom jag på att jag skulle till Lisa och kolla på hennes och Kennys nya lägenhet.

Och dom har precis flyttat dit och jag ska ju faktiskt kanske till Jokkmokk på fredag!

Lite små sjukt. Undra vad man drömmer om i natt då?



yes box

Nu sitter man här igen framför datorn. helt okejis. Väntar på att Svenska hollywood fruar ska börja. Ska bli ännu mer intressant =)

Idag hämtade jag upp Anna och vi drog till åhults och drog en cafe latte och en choklad boll, sen förbi lindex för nya handskar och concealer. Sen drog vi bara hem till mig och kollade tv och tråkade på. =)

Finns inget mer att säga för tillfället.

jo var förbi biblioteket och förlängde lånet av min bok, utvandrarna av Moberg. Vad jag är envis som börjar på en sån bok. så jag lär väl öppna den ikv och komma igång, men än så länge verkar den helt okej. Lite jobbigt med gammelsvenska.

nåja Strindberg lär jag inte försöka läsa (fast ska väl inte säga nått, som sån bokmal jag är haha)

Basshunter- Every morning


ny vecka, nya möjligheter




En till måndag. vad deprimerande det känns. Jag börjar sakna skolan haha Man känner sig så tråkig hela tiden 24/7.

nåja, gårdagen? Anna kom förbi, hon kollade på när jag dammsög bilen sen for vi och kolla på hus. jag och hon, stora planer! haha nej men huset var jätte fint och det är mamma som kollade på det och jag hoppas hon ska buda =)

Sen har vi mest skrattat åt youtube. Bästa var mic swallow som jag la in igår på bloggischen =D

Sen ensam mamma söker. hahahahaha

Nå nu tar jag det lugnt, väntar på att Anna ska bli klar, sen ska vi göra, ja vad? ingen aning. vad finns det egentligen att göra i gve förutom att vandra på dundret?



mic swallow

HAHAHAHA


igaar

Hittade precis min korthållare, den var på toan =) vilken tur!!  

nåja, gårdagen?
blev tjej fest hos Izza där vi drack en för drink och en cider, men det gick otroligt segt. Var inte alls hungrig men visste att jag behövde äta. Sagt och gjort vi stack till olles och jag beställde en grillad biff med vitlöksstekta champinjoner, vitlökssmör och potatisgratäng. gott!! Då var jag absolut jätte hungrig =)

Vi drog mit krogen runt 11 tiden och det droppade in folk då och då och på slutet var det riktigt mycket folk, ja för att vara helgen före löning, jag är
förvånad!!

Efter krogen drog jag och Anna till Manuella för att se om vi kände nån där som skulle vi på efterskiva, riktigt taggade, men inget napp så det blev att ringa taxi och sen slänga sig i sängen. När jag kom hem såg jag att jag hade hårigt sällskap i sängen. Så jag och Mollan har legat och myst framför house of wax, men såklart somnade man på engång =)

Bilder från båda kvällarna. tog inte så mkt bilder så you know


eeekan

tommy

anna. nu ska vi sitta i knä!

F: Nja alltså jag vet inte. A: men kom igen, ska bara känna

And they are for you!

Liga, Jessica, Anna och Sandra=)

snoppöppnaren=)

i vrål åket =)



Födelsedags brudarna =)



Denna håriga typ hittade jag i sängen

I fyllan hittar man på saker som att fota sig själv och
sin hund hahahaha det enda jag får i sängen:P

l

jag: hej jag åkte taxi igår och jag kan ha tappat min korthållare
taxi: okej vem åkte du med?
jag: ööh det vet jag inte
taxi: Vad var de för bil?
jag: ehm nä jag vet inte
taxi: men vet du inte vad de var för bil?
jag: nä jag kollade inte riktigt
taxi: men var det en cadillac eller saab
jag: haha men inte vet jag hahaha
taxi: men vad heter du då?
jag: Matilda Andersson
taxi: och du bor på rallarrosen, nå vet jag vem du är, det är ju jalle!
jag: haha jag förstod nästan de!!
taxi: men herregud och du har tappat din korthållare i taxin, hur lyckas du!
jag: men byxorna var lösa
taxi: och du tappade byxorna?
jag: haha men näää den for ut
taxi: jaha byxorna for ut. ja då vet jag.
jag: haha vad knäpp du är!
taxi: Ja och du tappade byxorna.
jag: hah vi säger så, skriv upp de!
taxi: det ska jag göra, alla i taxi vet ju vem du är! Nu får du ta de lugnt!
jag: hahahahahahaha ja vad hemskt!
taxi: Men de lugnt jag har tystnadsplikt, men inte mot dig!
jag: HAHAHAHA sluta nu! men jag ringer på måndag :P

 
haha Jalle måste ju vara den roligaste person som existerat hah

frågan är: Var är min korthållare?

lördag

jag tycker att andra kvällar har varit knäppa, men jag tror gårdagen slog allt. herregud nåja jag hade kul och det var bra att vi inte drog på krogen så slapp man slösa pengar och det var visst ändå dåligt med folk där.
Nå kan säga att absint är farligt!

Jag ska iaf snart stänga skit datorn och sen hoppa in i duschen och bli en ny människa! Det lär behövas, känner mig som skit just nu haha

blev plättar iaf till lunch mumma! riktig bakis mat =)

blahabla vad knäppa vi är!!

jo köpte en jacka idag, för 75 kr!! den kostade egentligen 300 kr tror jag! helt okej snygg, för 75 kr så kvittar det! :D

ååh

alla bilder kommer imorrn. ses

göakfk ls

uppdatering av dagen. hunnit med en fika hos Ida och snackat skit om allt möjligt =) Sen hämtade jag upp Anna och drog en snabbis på stan, har äntligen köpt presenten till Izza! =)

Nu sitter vi här hos mig och Anna målar naglarna, vi ska väl snart ta i oss nått att äta =)

Känns som om det kommer bli bra kväll det här! :D




gällivare nörd med buffel haha :P


aloha fredag

Men äntligen fredag! Vad skönt:P jag klev faktiskt upp 07.00 för att kolla in Kissie på Vakna med the voice. Var bara tvungen att se hur hon är i verkligheten. Och det var precis som jag trodde. hennes blogg är ett spel och en kategori och hon verkar jätte trevlig. Medan hennes "stalker" bloggare som paow och Dessie är lika korkade som de verkar vara. =)

Vad ska jag göra nu? hade vart skönt att somna om men det är nog omöjligt :/ uttråkad. men så här: ligger och slappar, duschar och sen stan för present shopping.

får se om jag orkar med nån krog ikv, halsen mår inte bra:/


...................



Tusen strålande solar

Glömt att skriva om en bok jag läst ut (intressant) Den hette Tusen strålande solar, och är den andra boken på Flyga drake. Dock måste man inte lästa första boken först.

Tusen strålande solar handlar om kvinnorna i Afghanistan medan Flyga drake handlar om männen

Boken i korthet: Mariam är en tjej som lever i fattigdom och är en oäkting. Hennes far besöker henne ofta och berättar om sina rikedomar som hon inte får ta del av. En dag tar hennes mor livet av sig och hon måste flytta till sin far trots att hon inte är välkommen. De gifter nästan genast bort henne till en man som är mycket äldre än henne och behandlar henne som skit.

Laila är 20 år yngre än mariam och blir till under bokens gång. hon lever med sin mor som är deprimerad över sina söner som kämpar i kriget, hennes far är en gammal lärare och hon är pappas flicka. Laila har en bästa vän Tariq, som hon sen blir kär i. Han flyr när kriget blir som värst och när Lailas föräldrar dör så tar hennes grannar hand om henne, Rashid och Mariam. Rashid ber om Lailas hand och hon har inget annat alternativ än att acceptera för att hon redan bär Tariqs barn i sin
mage.

Boken handlar om kriget i Afghanistan och om hur kvinnorna behandlas där och hur kriget påverkar deras sätt att leva. Att alltid behövas bära burka och aldrig kunna gå ut utan sin mans tillåtelse. Att inte ha nån mat på bordet.


Jag tycker: Att det är en bra bok, och att man lär sig otroligt mycket om en annan kultur. Man får en känsla av att man där i sättet de skriver och rädslan kvinnorna känner. Det är inte svårt att komma in i boken och det är inte svårt när det handlar om 2 personer.

läs den och lär er nått!




Att göra stan

Anna och Sandra ringde och vi drog en sväng på stan i jakt på present till födelsedagsbruden Izza ;P Vilket var otroligt svårare än vad jag trodde! Jag tror jag vet vad jag ska köpa men affären stängde tidigare idag. så det blir en sväng på stan imorrn med.

Kan verkligen säga att jag ser framemot helgen. Bio och sen ska jag följa med Anna till krogen. Mena hur ofta är hon här ?=) och good middag på Olles på lördag :) kan nog icke bli fel ;)




är med i tävling?

Såg att Linda H har en tävling där man kan vinna ett fabergé ägg med läppglans =) Tänkte varför inte vara med, nog för att jag aldrig vinner nått men jag håller tummar och tår. Men vet inte riktigt om jag gör rätt.
för övrigt är hennes blogg otroligt rolig! Hon visar olika sminkningar och jag förstår inte hur man kan vara så duktig? När jag själv ska sminka mig blir det bara en massa klet och det slutar med att jag gömmer mig hela kvällen haha

så kolla in bloggen!: http://micromiss.se/

Svar: 2 ggr i veckan.

Länk till tävlingen: http://micromiss.se/2009/september/nu-ar-det-dags-for-tavling-igen-10-faberge-a.html




Fin va? =)

God morgon sverige

kravlade mig upp från sängen vid halv 9, snabb åt frukost och sen drog vi till dundret för en morgon promenad, jag, mamma och Ann med hunderna Molly och Chili.
Jag kan då säga att de hundarna gillar inte varandra, dom rök ihop flera gånger och tanterna skrek, mamma drog i Mollys ben och Ann drog i Chilis ben, och jag kände mig som en domare, tog tag i båda hundarna koppel och drog isär dom medan mamma låg på backen och skrek hah

Jävla envisa terrier!

nå det blåste som bara den och var rätt så kallt, men när man väl fått upp pulsen så var det skönt =)












jag dör

Vill ha snus, jag lovar, jag försöker sluta snusa varje dag men det går inte, blir tokig, vill slå, skrika och äta upp allt. Varför var man så korkad när man var liten att man provade på att snusa, röka och dricka. Jag borde ha blivit ett religiöst barn. Tyvärr så visste jag att Gud var bullshit redan när jag var 4 år och mamma skulle förklara om jesus, gud och blahabla. Jag var alltså ett klokt barn. Borde finnas nått annat för barn så de inte blir beroende, behöver inte bara finnas kyrkan.

Kanske starta nått ABB. Anonyma beroende barn, dit går man direkt när man känner ett beroende. Smart, ålder 11- 20. jag skickar ut en annons i kometen nästa vecka.

Nu vill jag ha bullar vilket betyder att jag måste gå till OK och främja mitt beroende (för att jag inte fick hjälp i tid) Jag köper nog en white och en vanlig. mumma vad gott!!


Beyonce- Single ladies



Enkel, klassisk, stilren. Förstår varför hon vann, det behöver inte alltid vara komplicerat.
(dålig kvalla)

Nära vart då?

En konversation mellan Roger och mamma och jag som lägger mig i.

mamma: men det är ju nått hus till salu på väg (kommer inte ihåg, vid norska vägen iaf, typ mittemot korsningen till sandviken)
Roger: Okej
mamma: Men det blir så långt då...
jag: meh det är de väl inte? Det är ju skit nära
mamma: Det är de väl inte? Det är ju jätte långt till jobbet och Axels skola
jag: ahh ehm jo det är sant
mamma: haha är det som jag tror, du mena att det är nära till krogen!!!??
jag: haha amen, nja eller jo det var ju det första som dök upp hehe men de nära till stan med
mamma: men hur ofta är man på stan?
jag: jaa jag vet inte, aldrig?

Vilken fylle varning när det första som dyker upp i skallen när man söker efter hus är hur nära det ligger krogen. haah


Naw =)

Axel är alltid sur på mig, och det känns som om man aldrig gör rätt, nånsin!
Men innerst inne tycker han nog att jag är rätt så OK.
Idag när jag hämtade han från skolan så frågade han med gullig röst om jag ville följa med när hans klass skulle sova överskolan. Det skulle visst vara 3 föräldrar/syskon och han frågade mig! hur sött är inte det?

Så jag kanske är en rätt så bra stora syster trotsallt =)


Onsdag

Oj vad tiden går fort, nu känns det som helg :D

Denna dag har vart helt okej. klev upp kl.7 och fixade frukost åt lill ungen. Efter jag skjutsat han till skolan så drog jag ut på en prommis med Mollan i 1 timme. Riktigt skönt men lite små kyligt faktiskt.

Hör och häpna, när jag kom hem så drog jag inte täcket över huvudet, utan jag tog genast fram spanska boken och börja plugga. =) Så från 9- 11 låg jag med näsan framför boken och gjorde olika spanska övningar, översatte texter osv. Guldstjärna åt åt mig =) 
 
Hämtade bror 13.00 och sen bar det iväg mot stan med Izza, hon premiärade systemet, jag köpte förköp för bion, och vi tog en fikaÅhults =) Kanon dag med andra ord!

Nu ska jag gå och säga hej till mamma som nyss kom hem, Roger är även här! känns lite konstigt nu när han inte bor här nå mer men det är ju trevligt och middag blir det snart ;D





Försöker lära mig Photoshop, och då måste man väl experimentera? ful bild men so what =)

Pinsam brud

Jag är en flitig läsare på aftonbladet och just nu är det mycket skriverier om Svenska Hollywoodfruarna. Alltså programmet som visades på måndagar klockan 21.00..

Nu har hon visst även uttryckt sig att hon tycker synd om de svenska männen. Det är visst alldeles för jämställd i Sverige och att männen INTE ska ta hand om barnen och hemmet utan de ska enbart sköta ekonomin.
I Sverige gifter sig männen med attraktiva kvinnor som sedan blir fula och går i sunkiga kläder
Och kvinnan är skyldig att tillfredställa mannen sexuellt annars får man skylla sig själv iaf han är otrogen

Men egentligen, vad för hemmafru är hon egentligen? Hon har en barnflicka, hembiträde, hundskötare, massör osv. Hon gör ju fan inget? En riktig hemma fru är ju hemma för att ta hand om barnen och städa. eller?

nåja hon anser iaf att hon är en förebild för svenska kvinnor. Men fru Anka, vissa kanske vill gifta sig med en karl som ser bra ut och fortfarande får upp den, och inte för pengarna? Och medan du slösar 17 miljoner på en kväll för en outfit så lever mer än halva dit "land" i fattigdom och inte ens har möjlighet att gå till sjukhuset för att din Anka och alla andra miljonärer ska kunna ha kvar sin pengar på kontot.

Nåja sammanfattning, hon ser inte bara ut som en anka utan även beter dig som en ;)


Pink - Please don't leave me

Härlig låt! =)


Han har sina ideér

Tog bort flätorna på Axel idag, för han har haft dem i nästan 1 månad nu och det är liiite små äckligt, men då såg han sitt afro krull och ville absolut ha det i skolan imorrn bara för att de såg så lustigt ut :P
Jag finner inga ord för han frisyr nu, bröderna fluff? åh herregud, vilken tur att skolfotot är först på torsdag!



yippiehippey

Nu har jag sparat ihop till tatueringen =D Nu väntar jag bara på att det ska bli den 12 november, kan inte tiden gå fortare? Är nervös över smärta och att jag inte kommer klara det, kanske borde ta med nån som jag hålla i handen som sist :D

Nu ska jag iaf lägga tattoo pengarna i ett kuvert och gömma det riktigt bra och sen börja spara på andra saker som mammas present =)

Hörda av Marri att flickan som lekte med elden har premiär i Gällivare nu i helgen! alltså samma dag som på de andra ställen (om jag fattade det rätt) Måste köpa förköp imorrn!! Nu ska jag bara hitta nån att gå med =) Hade helst velat se den på fredag..

Kanske ska göra nått sånt här?
Undra om jag fortfarande får bo hemma då?





feelthefeeling

Nu blir jag stressad, både Anna och Janne har fått jobb, varför kan dom inte ringa mig och säga GRATTIS Matilda du har fått jobb hos oss! suck, men 5 av mina ansökningar ligger inne som intressanta för annars hade jag redan fått nej som jag fick på de andra. åh det skulle ju vara så kul att komma bort och träffa nya människor men samtidigt umgås med Anna och Janne =) jag håller tummar och tår! börjar bli små stressad nu, när får man veta? Och vet ni, jag skiter i om jag måste jobba som lokalvårdare, det spelar ingen roll. jag tror ändå det blir kul!

Ett annat dilemma. Har hittat en brädablocket, har väntat lite för länge nu, den kanske är såld, men ska jag köpa? 1000 kr är inget men ändå mkt när man är arbetslös. beslutångest, kanske jag ringer idag?


god morgon

Sov morgon till 08.00, inte illa pinkat! Och lillebror hade stigit upp tidigare än mig, gjort frukost helt själv, klätt på sig och borstat tänderna innan min klocka ens ringde. haha nå han är ju  faktiskt 10 år och klarar sånt. Men ibland får man gorma med mindre barn (även äldre hmm)
Så det enda jag gjorde var att skjutsa han till skolan och nu ligger jag här och myser i sängen.

Ska nog snart kliva upp, tror jag. Vill städa lite i rummet så mamma bli stolt över mig, måste börja på ett nytt kapitel i spanskan. Sen ska jag laga mat. guess what, det bli bakad potatis :D har inte ätit det sen Örebro och jag börjar få abstinens. Men det går aldrig bli godare än La baguett, men jag ska försöka! tro mig ;)



Svenska Hollywood fruar

Äntligen! har väntat hur länge som helst på det där programmet! Man ser bara på trailern vad knäppt och skruvat allt är haha få se om det blir som man förväntat sig:P

hittade ingen rolig bild på google :/ nå det är bara glo på 3:an om 11 minuter ;D

Efterfesten

Tog bort mitt konto från efterfesten nyss. Kändes som meningslöst att ha den, den har ändå aldrig vart rolig. Är inne på min lunar nu vilket var evigheter sen! Men jag vill som inte riktigt ta bort den, den betydde ju trotsallt så mkt för en för ungefär 100 år sen =) Den är kul att titta tillbaka på! Men vad hemskt vilka fjortisbilder man har!!

Så jag slänger upp de givna fjortisbilderna.
puta ut med läpparna, gör knäppa minen och se så het ut som möjligt haha





tralala

Skulle hämta Axel från skolan idag, när jag stått där i över 10 min så ringer han och säger att han inte ska ha nån skjuts. typiskt. Men han fick bara vara med Linus i 1 timme. för han har träning ikv. Så jag ska snart börja göra middag åt honom. Men har en känsla av att han kommer ha mobilen avstängd och jag måste ringa runt till Linus mamma och pappa för att få tag i han, och sen blir det tjaffs. Nå en vardag för mig antar jag.

Sen ska jag försöka plugga lite på spanskan, för pappa skulle kolla med sin moster i spanien om hon kunde kolla nått jobb åt mig i Madrid. Ett väldigt stort plus ifall man kan spanska för dom är kass på engelska.


ingen ork?

Jag satt faktiskt vid datorn igår, men av nån anledning så orkade jag aldrig skriva nått blogg inlägg. var nog på så dåligt humör. Var de nästan hela dagen av nån konstig anledning.

Men men gjorde några roliga saker igår, var nämligen i stugan som ligger i Vettasjärvi.
Jag och mamma gick igenom alla mina saker från när jag var liten. Det var världens sötaste kläder, sparande endel :P (hoppas jag får en liten flicka) Sen var det en massa böcker. såklart Kitty! Jag har nog haft uppemot 30 Kitty böcker, och jag älskar att läsa när jag var liten! läste även sweet valley high som också var mina favoriter =) Jag sparade bara några kittyböcker. Och har även en massa av dem i Östansjö som ska slängas.
Det fanns även Frida och Julia tidningar, läxböcker. osv

Skit kul verkligen! hade man haft tid så hade man gärna suttit där i flera timmar och läst =)
Hittade även en skolkatalog som jag har garvat till ;D hah och mina spicegirls kort!


Hittade även en berättelsebok som vi hade i 5:an där vi skrev ja olika berättelser och där fanns en historia som jag och Zabina skrivit tillsammans som hetter "mysterierna i Ramsele". Den handlade om att det försvann sudd och pennor osv. haha höll på att dö av skratt när jag läste den. speciellt när alla namn som är med verkligen finns =)


hoho nu ska jag göra nått vettigt. eller inte. ska hämta lillebror om 1 timme, gäller att slappa nu till man ska hinna med allt. som ge mat, ta han till träningen, natta han =)


Husmor Matilda








Idag har JAG stått för middagen. Blev raklett. ni vet en grej på bordet, man steker köttet medan man äter annat. potatis kan variera. Sen har man små formar man sticker in som en ugn i raklett järnet. Nej jag kan inte förklara!




however jag har drabbats av helgabstinens. Håller på att bli galen, snackade nyss med Amanda iaf och kanske jag drar med hon en sväng, eller lite fest, men jag är ju nykterist :O åh
nu sticker jag. ses

Stora sjöfallet

Vi tog en tripp till stora sjöfallet idag för att se hur det ser ut på sommaren/hösten =) Vi hade egentligen tänkt åka till Ritsem och grilla korv men vi hade en grinig jävel som ville hem så fort han satte sig i bilen. Vi for runt och stannade lite här och där för att ta kort. Min kamera måste vara den sämsta i historien men med lite photoshop blev endel hyffsade :O Nåja, vi åkte in till Stora sjöfallets camping, och där var det fullt med tanter, nån sorts spa helg :O med massage, manikyr, frisering osv. Så det var trevligt med lite liv och rörelse =) Vi tog en lunch där som bestod av köttfärssoppa. riktigt god! Hade faktiskt inte förväntat mig det men
topp poäng på den=)



Vi såg får i abborträsk. =)


Vi såg en ren, och jag var sån turist och fick för mig att fota haha


Vid bryggan mot Salto


Nån bild jag tog från bilen. SNÖ!


Våghalsen Axel :P


Vid Vaisa


En schvamp:P


Mami :P

less

Usch vad less jag är på allt. går det bli såhär less? bara dra täcker över ansiktet och sakna kompisarna.
Nu ska jag iaf se på mamma mia med mamma brillo. Blir super kul för hon vill inte ens se film. att man måste tvinga nån med dåligt samvete, då är det illa.


En rolig grej idag var iaf när vi hälsa på moster i raketfart, vi var såklart tvungna att pussa lite på Lalei (hur det nu stavas)  Deras otroligt söta hund! dom skaffade den i april tror jag? eller så var det när jag tog studenten.
nå den är så söt att man bokstavligen smälter!
Har en gammal bild på henne, men hon är fortfarande lika underbar :P


Pitbull- hotel room service

Grym låt, när jag slog den på youtube så kom det upp en film bakom musikvideon. Ganska kul att se ändå. Musikvideor är ju alltid så häftiga men när man ser backstage så ser de lite töntigt ut att stå och sjunga framför ett kamera team.

Så båda versionerna kommer ;D




haha jag dör!

Var nyss inne på kenzas blogg och kollade och hon hade lagt in ett klipp från idol, vet inte från vilken dag det är, för jag kollar ju inte på idol. haha så jävla bra!!


back on track

Lyckades lägga mig i sängen där vid halv 9. vad skönt att bara ligga och glo, utan nån som ska stressa en. Efter vakna med the voice så stängde jag av burken och slog upp min bok och myste på i sängen med Molly som joinade mig =) ställde klockan på 11.00 för att hinna kirra lunch och såklart somnade jag runt halv 11 så jag var jätte trött när klockan ringde. nåja

Blev korv och makaroner, godars=) , duscha,, sminka sen hämta lillebror från skolan. Sen tog vi en fikavetehatten, han och jag :) Axel tyckte jag var som en unge när jag drack festis till min chokladboll, hahah :P

Axel skulle sen köpa en film, rottatouille (?) Ni vet, nån tecknad film med nån råtta. Så vi stack på COOP och letade i 45 minuter! tro jag vart less. Den fanns inte, så han köpte nån annan, nått kasst. Jag kom även därifrån med 2 filmer (oväntat) Thelma och louise (klassiker) & Kalle och chokladfabriken :P hehe


Nå nu väntar vi på att mamma ska komma hem och sen bär det av mot Jokkmokk på en kort visit =)


Min kära lillebror när han var liten, nu när man tar kort
på han så ska han alltid göra nån konstig grimars.
Det här är iaf min favorit bild :P
sööötunge!


Trött kille = trött tjej

Väckte lillebror för en stund sen, han är rätt så duktig på att kliva upp. men sen blir han dryg och morgontrött.
Mamma har sagt att jag inte får bli sur, utan bara bita ihop och få han till skolan.
Han vill även inte cykla, så jag ska dra på mig byxor och varma kläder, för det är 5 grader ute!! katajävlastrof.

Så nu ska jag släppa av han sen ut med hunden i kylan.

jag tror nog jag hoppar ner i sängen sen ;D jag är värd det!


HAHAHA

Har ni sett de här klippet när en kille ska äta frukost samtidigt som han får ström i kroppen? Galet kul :P kolla!!


tjuvlyssnat

haha klockrent från tjuvlyssnat!

Ica Speceritjänst, Katrineholm

En ung mamma och hennes son ~7 går förbi godishyllan och sonen tittar längtansfullt mot sötsakerna.
Sonen: Mamma, kan inte jag få lördagsgodis?
Mamman: Nehedu! Glöm det, jag blir ruinerad och du blir skitfet!


snart helg

Helt sjukt vad fort tiden går! helt plötsligt är det torsdag och imorgon är det fredag!
Imorrn blir det samma som igår. kliva upp med tuppen för att väcka lillebror, få i han frukost och sen dra han mot skolan och sen en prommis med hunden, men det blir nog inte en lika lång promenad som idag =)

När mamma har slutat jobbet så åker vi till Jokkmokk för att käka tårta hos farmor Signe som fyller 80 år! höjdar ålder.
Efter jokkis bär det hem igen där vi ska fredags mys :D
Får se om det blir stugan eller Ritsem de andra dagarna, vi har inte bestämt än, vi låter vädret avgöra!


Idag berättade Ida att hon läst i tidningen om misshandeln som ägde rum för 1 månad sen, nu stod det detaljerat om vad som hänt. Man tycker så synd om henne och förstår inte hur någon kan göra nått sånt! Helt obegripligt i mina ögon! Han hade tagit strypgrepp tills hon blev medvetslös, slagit sten i huvudet på henne, lagt moped stödet i munnen på henne och släpat henne 20 meter längs vägen! Och han blir åtal för grov misshandel, det är fan mordförsök. helt sjuk att det finns sådan människor.

som en död gris

Jag är helt slut! Klev upp 07.00 och gjorde frukost till lillebror, sen glömde han sin ryggsäck när han skulle cykla till skolan så jag fick åka dit och lämna den. Direkt när jag kom hem så gick jag ut med hunden, blev en promenad på över 2 ½ timme! Det blåste som fan och benen ville vika sig av utmattning på slutet. Men nu har man fått grymt bra träning, synd bara att jag glömde stegräknaren:(

Ida och jag ska iaf på stan en snabbis sen när hon slutat skolan vilket borde vara om kanske 30 minuter. Jag borde egentligen duscha men jag orkar inte! Är jag äcklig som går med träningskläder? är trotsallt inte svettig.

På tal om träningskläder, jag premiärade mina nya byxor idag. Jag köpte dom på en affär här i Gällivare som heter On the edge. Dom är super sköna och sitter perfekt. dock får man punga ut med lite pengar, närmare 1500:- men det är det värt för att få bra kvalite =) favorit byxorna nu iaf!




happpy

Min kund gick precis, måste vara den gulligaste jag klippt någonsin! hur trevlig som helst och vi pratade hela tiden! Och hon vart skit nöjd! och super fin :D Nej nu kan jag lägga mig med gott samvete =)

Men först ut med hunden. känns dock inte så lockande men även hon måste få tömma tarmarna nån gång hehe

längtar tills imorrn då jag får fixa i mitt rum ännu mer och plugga på som satan! känns super duper!



Det finaste någon kan få

Det finns en låt som jag tror fan är den finaste låten som finns. Det är såklart Det finaste någon kan få av Molly Sanden. hon har den absolut vackraste rösten jag hört!

Texten i låten är jätte fin och har ett budskap som gör att man mår så jävla bra när man hört den låten. Jag håller tummarna för Molly i framtiden och väntar på andra succeer.

Dock tycker jag att Molly är ett litet knäppt namn att döpa sitt barn till men men. Jag har ju också en Molly, men hon kan inte sjunga, men tigga kan hon!!  ;)



Här får ni den super fina låten som alla antagligen har hört=)


blåsigt värre

Det blåser som attan här men solen skiner. Jag har suttit och pluggat spanska i över 1 timme, var riktigt kul och  hade kunnat fortsätta ett tag till men var tvungen att avbryta för att börja dona i köket, dags för middagstid och jag bjuder på pommes frites, kotletter och pepparsås. En otroligt enkel rätt med tanke på att kotletterna är kvar sen igår och såsen är en kall variant och ligger i kylen. mumma!

Måste säga att dagen har vart bra. har hunnit slänga massor av kläder och vika de andra. Ska fortsätta städeriet på rummet. Håller på att flytta alla hårprodukter,smink, krämer osv till Rogers badrum som nu visst är mitt. Alltså kommer det bli mycket mindre stökigt på mitt rum när jag kommer sminka mig och fixa håret på toan. Det ska bli sååå fint =) just wait!

Lite tråkiga bilder, har vart så dåligt på sistonde med sånt.


Min vackra samling =)



Min tomma garderob, mamma tycker jag har hur
mkt kläder som helst, jag kontrar med:
Åk till nån annans unge så ska du få se på kläder.



mina nya jeans legging, inte bästa bilden.
(borde kanske ha vänt på den?)

hihihihih

Ska snart hoppa in i badkaret tror jag, mina fötter är helt förstörda och dom behöver få vila. lite skrubb och knubb. Nej dags att börja ta hand om sig själv?

Sen ska jag mot banken för att lägga in lite pengar på mitt konto från praktiken och sen ska jag köpa ett häfte som jag kan skriva allt om spanskan i. Mamma har suttit och förhört mig men blev så sur när jag inte kunde nått haha

Bäst att träna nu då? Nåja, måste väl rappa på nu. känner jag banken väl så lär jag få sitta där i 1 timme, kul!!



kvällnytt

Har precis var hos Petra och Johannes, alltid lika trevligt att träffa dem =)

känner hur trött jag verkligen är nu, blir nog att slänga sig i sängen snart. Ska se om det är nått lite värt att titta på. Annars pluggar jag väl på spanskan. Har faktiskt kommit en liiiten bit. Ska skriva upp de sen! Underligt nog så är jag i fullfart hela tiden (känns det som)
Men har hunnit med att översätta nästan en hel text. Är det nått jag undrar över så ringer jag bara pappa ;D

Imorgon ska jag försöka med en riklig promenad och mina situps. nu jävlar ;)

men nu ska inta ligg läge och vänta på sömnen, mja om nått timme iaf ;)


ska bli bättre på bloggen, den är dö trist I know. den ska bli kul!

Tisdag

Visst är det tisdag? Det är som att dagarna flyter ihop. Mamma tvingade upp mig halv 10. Hon sa: Nu har du fått sovmorgon upp!!

Nåja, snabb åt min frukost och sen drog vi på en promenad på dundret, blev en runda till åke på toppen =) Har faktiskt aldrig vart där så det var kul! Dock var det jätte dimmigt, man såg bara från en stolpe till den andra.
Men satan så vackert det har blivit nu när hösten närmar sig! Färgerna uppe på dundret skiftade i rött, orange, gult, grönt i alla olika nyanser. Vilken synd att kameran stannade hemma :(
Men vi ska kanske göra en tripp till vägen västerut i helgen och där lär det vara ännu mer fantastiskt =)

Nå nu städar jag rummet, så där skit tråkigt som vanligt.

Men har även lånat en box på bibblan idag med spanska lexikon och nu ska jag verkligen börja! Jag ska bli bäst på spanska ;D Tror ni jag lyckas? Det återstår att se! Nu ska man tamefan ta itu med det!

Skriver mer sen, hinner inte nu =)

work it

Dagen blev inte så sysslo lös som jag trodde, jag och mamma har gjort lite ärenden på stan och sen har jag hjälpt till att städa här hemma. Ska fortsätta med rummet snart. vilken katastrof ;D

Har även kommit på bäst födelsedagspresenten till mamma! Vet inte om jag vågar skriva här men jag kan säga avkoppling (massage), snö och vin med kompis/kompisar. låter fint? =)  Så jag har ringt massor av folk och hört ifall de vill hjälpa till och vara med på presenten. Det kommer kosta en hel del. Men när jag fått ihop pengarna till tatueringen så kommer jag lägga undan de andra klipp pengarna till hennes present. Har suttit och små räknat ihop allt som allt och ja kanske en kostnad på 4000 kr. Men vill verkligen ge henne det!


nåja allt rullar väl på här hemma som vanligt. Ja förutom en sak då. nåja. Jag ska uppdatera mer roligt sen =) Mamma är nog inte så glad över att jag är en internet nörd =)

måndag

Jag ska gå och gömma mig under täcker och aldrig mer visa mig, nej då blir man tokig. Jag ska dra ett stort jävla fet streck, låter bra ? =)

Lördagen var jätte trevlig, jag åkte till Lule och sov över hos Ingela, hon bjöd på plankstek, mumma :D sen lite efterrätt. Men jag var så trött och seg, kände mig jätte sjuk så jag orkar inte vara så social. Gjorde mitt bästa. Var iaf trevligt =) Lite omväxling behövde jag!

Nu är jag tillbaka till Gällivare och det känns grått. så trist väder att man lika kan ligga i sängen och inte göra ett skit.

Men men jag ska uppdatera lite mer snart för nu ska jag äta frukost =)

Hade som tänkte lägga upp bild på kläderna jag köpte i helgen men det går inte :s Är det bara min dator som är knäpp eller går det helt enkelt inte att kopiera från Ginatricot.com ?

länkar:https://www.ginatricot.com/#/product/27052801

https://www.ginatricot.com/#/product/26967737

https://www.ginatricot.com/#/product/26055900

https://www.ginatricot.com/#/product/26055900


Så köpte även ett par slitna jeans leggings =) jätte snygga! hittade ingen bild/länk på den, köptes på Vero moda =)


Så fukosten ropar på mig!

I bring sunshine to piiiiteåå

Bam när jag klev av bussen till pite blev det fin väder, vilket är otroligt ovanligt när det gäller mig, jag brukar alltid föra med mig regn och rusk ;D

Peter slutade iaf tidigare så vi drog till han och lämnnade mina saker och drog sen till stan där jag shoppade allt på Gina, notan slutade på 567 kr ungefär. inte så farligt. blev 2 bas linnen, ett svart och ett grått. Sen en kofta med skärp som man bara drar på sig när man fryser ;D Och sen som en "kofta" till som är kort i magen. skit snisigt ;D
Sen tog vi en fika på Waynes.. 

Nu är vi iaf hos Peter, han står i duschen, och vi ska väl se på film snart, det blir Baksmälla :D ska bli kul, har inte sett den men har hört att den är bra!

Får se hur det blir med fest ikv, alla skulle visst komma imorrn. men vi tar väl och förser oss med lite alkohol och sen kanske går på krogen om vi orkar =)

kom och tänka idag när jag passerade Öjebyn idag att oj vad nära att jag skulle flytta dit och gå i samma klass som Linus och Peter, men att det inte blev så utan istället fick vi gå i samma klass på gymnasiet istället haha. helt sjuk.. Några få man känt sen man var liten och ett sånt sammanträffande =)

Pitefise

Tjo nu åker jag snart till pite, om 10 minuter åker jag och moffi mot järnvägsstationen där jag hoppar på bussen. 

Jag är lite knäpp men finns det nått bättre än att åka buss? Jag tycker det är jätte mysigt, ligga och läsa en bok eller vecko tidning, lyssna på musik och lösa kordord, käka en macka som man gjort dagen innan. Och ja bara koppla av. För det finns absolut inget att stressa sig över i en buss.

Så nu ska jag slappa :D 

morfar sitter och säger att jag ska bomma bussen. men jag säger: nej det är 25 minuter kvar, tar 5 min till bussen.. Nog för att han kör som en igelkott men ändå ;D


Kul kväll ikvväll:P btw så kommer apan med massa andra skellefteå bor =) Riktigt nice

Junior Natural

För en gångs skull så sitter jag och kollar på youtube, vilket jag nästan aldrig gör. Nå kom på den här killen jag såg förra året på vakna med the Voice. En kille som kör, är de reagge? Han är grym som fan!! och svensk, i ett av klippet freestylar han med Shaggy =)


oh sunshine

Ska snart bege mig ut i solen men har en känsla av att jag kommer frysa. eller inte 17.7 grader ute men jag är frusen som tusan. ska åka på en fika med Mallan, och det blir riktigt trevligt =) Längesen man träffade henne, eller ja längesen och längesen men ändå =)

Sen ikv har jag 3 ev 4 klippningar. Hade kunnat ta dem igår men Anton skulle ju komma och cutta sig men han dök aldrig upp. tröttarbetare I guess... =)

Nåja kanske man tar en varm kofta istället för skinnjackan? Bara krypa ihop och gömma sig :P





Filmen som skrämmer unga bilister

Läste precis aftonbladet i vanlig ordning och hittade en artikel om en film som ska skrämma folk från att sms:a när de kör bil. Eller ja det var mer ett film repotage och den var fan hemsk. Det är så lätt att man kommer 1 meter från körbanan och sen är allt förstörd, men såklart är det där samtalet eller sms:et viktigare! (ironi) Du kanske överlever men hur gick de för dem du körde på?

Så kolla på länken och bli lite smartare

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5733188.ab

Jag tror det blev rätt nu, annars finns den på aftonbladet.

Pitbull - I know you want me ;)


Torsdag

Har sovit jätte dåligt inatt. Har vaknat en gång i timmen känns det som och känt mig pigg varje gång.
Men jag klev iaf upp ur sängen kl. 09.00, Solen sken och det fanns ingen anledning att ligga kvar i sängen för mamma skulle ändå dra mig upp.


Så nu sitter jag här i onsdags solen. Har glömt berätta att jag har blivit sjuk. Det rinner från näsan, och jag nyser hela tiden. har liite ont i halsen. Känns ju skapligt kul när man ska till Pite imorgon.



Nåja jag hoppas iaf på en ny header idag, Bella har börjat fixa en åt mig, en riktig ängel :D då kanske det blir roligare att skriva blogg :P Nå jag tror den kommer bli super fin, men vi ser när Bella hinner för jag har ingen brådska =) men spännande ska de bli!

Sommaren med Göran

Glömt bort att berätta att jag såg Sommaren med Göran på bio i söndag, jag och lillebror =) Filmen var jätte rolig men jag blev lite smått besviken. Men absolut en rolig film. Lite typisk svenska humor när den är som bäst =) Alltså en film man ska ha sett men inte den bästa filmen man nånsin sett . hajjar ni ? ;P

Har glömt bort att klaga över min onda fot! Nån trampade ju mig i foten på öltältet, inte med mening såklart.
Hur som helst blev tån helt blå och uppsvullen, vilket jag märkte i söndags. Hade egentligen tänkt trycka igenom ett gem genom nageln men mamma tyckte inte den var nog blå, men då började nagelbanden svälla upp. Så jag tog en nål igår och tryckte jätte lite och det bara rann ut blod. haha äckligt va! Nå nu vet att jag inte är nån hypondriker och hade faktiskt ont. nåja tån är fortfarande blå och den kommer nog lossna. men det gör inte lika ont när jag går =)



.....


mio min mio

Axel har fått i läxa att läsa högt ut en bok för en vuxen, 15 minuter varje dag. Vi försökte få han att läsa mio min mio men han vägrade! Så det slutade med Berts dagbok.

personligen är ju mio min mio den bästa boken i hela världen! Vem har inte läst den när dom var små?

Ett minne av den boken är när jag skulle åka flygplan för första gången helt själv. Jag flög från Göteborg till Kiruna. Jag var kanske 8 år. Jag satt längst fram i flyget, 2 killar i 13 års åldern satt bredvid mig, de snackade finska och hade krigsmålningar i ansiktet, Han som var stewart och skulle hjälpa mig snackade danska.
Hur hemskt som helst! Men jag kommer ihåg att jag hade min Mio min mio och spenderade resan med att läsa =)



TATUERING BOKAD ;)

Den 12 november smäller det! Då ska jag göra min andra tatuering :D Jag har tänkt boka tid hela sommaren men det var först nu jag tog tag i det, så jag får vänta lite längre, men 3 månader är inget. då hinner jag gå ner i vikt och spara pengar! Men pengarna rullar inte snabbt, den kommer kosta ungefär 3000 kr och det är inte så jätte mkt. Något jag däremot blev jätte nervös över var att han bokade in en hel dag åt mig, herregud sitta en hel dag och bli tatuerad på magen (sidan) Kommer kännas. Men ser verkligen fram emot det ;D

Äntligen!!!!

Kan berätta vad jag ska göra, har ju en ödla på magen som känns så tråkig, så jag ska göra växter som ödlan klättrar på, kommer gå både under och över ödlan ganska högt upp. Jag visste inte vad jag ville ha för växter så han har fria händer att göra en skiss och den får jag se först nån vecka innan tatuering (lite små nervöst) Men jag får väl säga till då om jag vill ha bort nått eller lägga till. Tatueringen ska ligga på sidan av magen, men med tanke på att ödlan är mer mitt på magen antar jag att den går åt sidan. Nån som fattar? Nåja ni får se nån gammal bild på min nuvarande tatuering och ni får nog bättre grepp om de då =)

 
Ni ser tråkig..

film nu

Sitter och små glor på en film men vet inte om det känns så värt. Hade nog helst velat sudda bort allt från hjärnan och slänga mig i sängen. Men då kommer bara alla tankar. usch och fy. Nu är man less på allt. Varför blir jag alltid så när jag blir arbetslös? haha

nå sitter och klappar på Molly nu. Axel har ätit kvällsfika och han har kommit i säng, jag tror (hoppas) att han sover. Snart kommer mamma hem och det blir väl nice.

min semester börjar med att jag troligen kommer skjutsa Axel till skolan. Nå sånt är inte så jobbigt. Bara dra på mjukiskläderna och sätta sig bakom den pinsamma ratten.

Jasmine höll på att garva ihjäl sig idag när vi var på stan och jag skulle backa, bilen låter rent ut sagt förjävligt och det hört flera km, garanterat! hojja. Nu ska jag börja gå mer istället för att skämmas bakom golfen

Har förresten fått photoshop idag, Martin har gått in i min dator via fjärrhjälp och fixat det åt mig. Tusen tack! höll på hur länge som helst. men äntligen kan man iaf göra lite som klippa, kontrasterna och lite sånt :P Är ju inte hajjare på photoshoppa men jag besegrar det =) så för tråkighetens skull får ni ego bilder i black&white =)


Top model

Satt och kollade på topmodel för ovanlighetens skull idag vid 4 tiden. Hur många gånger har de egentligen kört på repris? 5 gånger? nåja gillar den här omgången. Den coolaste vinnaren och mest ödmjukaste av alla vinnare. Undra hur många som verkligen slår igenom som super modeller?


14 barn

Ser ni programmet på 5:an nu? Helt sjukt, handlar om kvinnan som hade 6 barn sen tidigare och sen ville hon ha ett till barn och det slutade med åttlingar! 14 barn är sjukt!
Visste ni att på dagis måste det vara 1 vuxen per 5 barn. Och hon är helt själv.

Bara att amma åtta barn borde ta hur länge som helst och när sista ungen är mätt så är den första ungen hungrig igen haha

Personligen så tycker jag att det är egoistiskt, för det första hade hon redan 6 barn, vad ska hon då med en till? Nämnde jag att hon insiminerade sig (heter de så?)
Hon säger att hon älskar sin barn (vilket jag tror på) Men det går inte att ta hand om 14 barn även om man älskar dem. Ett barn behöver ens mors uppmärksamhet och bekräftelse och hon kommer aldrig hinna med det..


Vad tycker ni?


Tisdag

Tokförlugnt på salongen idag. Hur som helst ska jag icke vara där i veckan men hon ska ringa i helgen. Har massor att fundera över och jag vet varken ut eller in vad jag vill. Eller jo en paraplydrink på stranden vill jag..

Vädret blev dystert och samma med mig. Har gjort plättar idag till lillebror, hann även äta upp en hel drös själv. Känner mig så mätt att magen ska spricka. Har nog inte ätit så mkt på väldigt länge!

nåja. måste fixa Axels flätor idag, känner mig inte alls så taggad. Ska även diska, städa, ut med hunden. Nej usch vad jag känner mig lat, lat, lat! Men imorgon har jag semester igen och det är lite skönt.

I helgen blir det kul!! Peter har även bokat Go kart till lördagen så vi blir ett helt gäng som åka :D
Tänkte även hinna med lite shopping ;D På tal om köpa. Köpte ett par byxor idag på Jive, rätt så snygga faktiskt. Men äter jag fler plättar lär dom aldrig komma på benen haha

Så för att slippa all packning så till pite drar jag på mig jeansen, kavajen och nån tröja. Och lägger i lite saker i handväskan som smink plus tröja och trosor. Sen lånar jag kläder av Peter för Go karten, perfekt för han jobbar på fredag så jag passar på och shoppar då.  Nej taggad brud nu ;D


Skriver mer snart. Martin hjälper mig med photoshop att ladda ner alltså. får nog en trögstämpel just nu!

RSS 2.0