Tusen strålande solar

Glömt att skriva om en bok jag läst ut (intressant) Den hette Tusen strålande solar, och är den andra boken på Flyga drake. Dock måste man inte lästa första boken först.

Tusen strålande solar handlar om kvinnorna i Afghanistan medan Flyga drake handlar om männen

Boken i korthet: Mariam är en tjej som lever i fattigdom och är en oäkting. Hennes far besöker henne ofta och berättar om sina rikedomar som hon inte får ta del av. En dag tar hennes mor livet av sig och hon måste flytta till sin far trots att hon inte är välkommen. De gifter nästan genast bort henne till en man som är mycket äldre än henne och behandlar henne som skit.

Laila är 20 år yngre än mariam och blir till under bokens gång. hon lever med sin mor som är deprimerad över sina söner som kämpar i kriget, hennes far är en gammal lärare och hon är pappas flicka. Laila har en bästa vän Tariq, som hon sen blir kär i. Han flyr när kriget blir som värst och när Lailas föräldrar dör så tar hennes grannar hand om henne, Rashid och Mariam. Rashid ber om Lailas hand och hon har inget annat alternativ än att acceptera för att hon redan bär Tariqs barn i sin
mage.

Boken handlar om kriget i Afghanistan och om hur kvinnorna behandlas där och hur kriget påverkar deras sätt att leva. Att alltid behövas bära burka och aldrig kunna gå ut utan sin mans tillåtelse. Att inte ha nån mat på bordet.


Jag tycker: Att det är en bra bok, och att man lär sig otroligt mycket om en annan kultur. Man får en känsla av att man där i sättet de skriver och rädslan kvinnorna känner. Det är inte svårt att komma in i boken och det är inte svårt när det handlar om 2 personer.

läs den och lär er nått!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0