Måndag

Skriver lite snabbt här för magen börjar kurra och jag har inte intagit nått i munnen på 8 timmar.. Idag har jag kört hjullaster, första gången helt själv, skapligt nervöst när jag satte mig där.. tittade på min 130 och ville helst sätta mig bakom spakarna och gräva grus, men det var bara att köra och göra så mkt fel som möjligt :D
Dock gick det helt okej för att vara första gången, hade lite problem då och då med att få in material i skopan för jag tiltadei nte ner den nog, men jag lär mig för varje varv.. Fick igång körningen riktigt bra så det kändes hyffsat självsäkert att backa, dock skumpade det som tusan.. hade på mig stegräknare och den visade på 5000 steg och då har jag knappt rört på rumpan, så då kan ni förstå ;)
Dock fick jag inte lättaste uppgiften för där vi skulle lämna materialet så var det lerigt som fan och traktorn höll knappt på att upp från hjulspåren för man sjönk som fan, provade på att planera men gick inte så bra, som tur var så gjorde jag och Emil samma jobb så han fixade vägen då och då, en bra träningen som var svår var just det att köra jämse med Emil, så arbetet blir effektivt, Blev lite små stressad men som sagt, bra träning..

nu ska jag sluta babbla om maskiner för absolut ingen är intresserad haha nu ska jag mysa i mitt minirum och invänta top model ;)  Ni ser, lite tjej är nog trotsallt

ps: Har vart på gymmet! Ville bara berätta hur duktig jag är ;)


jaja

Trött man är och rummet är som en bastu, har ännu inte städat men ska snart börja.. Har suttit och försökt få folk att rösta på mina bilder på norrmejeriet, men jag börjar ge upp nu, finns inte nån chans i världen att jag kommer vinna men men man ska inte tappa hoppet eller? Ni kan tänka såhär att jag har inte fått nån lön sen i augusti förutom aktivitets ersättning 200 kr per dag i oktober, november och december, så det är synd om mig och jag förtjänar den där kameran.. Ni får tycka hur synd om mig som helst :)  så rösta för att det är synd om mig och jag lovar att kort på er med ny kameran ;D
http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/sok-resultat?search=matilda+andersson&t=matilda+andersson&b=matilda+andersson&n=matilda+andersson&post_search=S%C3%B6k

nåå nu ska jag fixa lite mat i magen och kolla på tv innan jag slår på musik på max och städar:P

mätt

Skulle göra mig en liten lunch, dock blev jag proppmätt på den bakade potatisen, lite för stor, säga bara tack gode gud för grillkryddan! hade inget att blanda i potatisen och grillkrydda gjorde susen=) tips!

Nu borde jag städa lite i mitt rum, känns dock inte så lockande..
Idag så ringde jag han som jag ska ha praktik hos, och han skulle förbi vitåfors och lämna nå grejer så jag fick följa med och kika hur det såg ut där, skit kul verkligen! har aldrig varit där förr och det var verkligen stort, det kan man inte tro när man står där vi grindarna! Så vi kan säga att jag har haft ett litet studiebesök =)
har även vart förbi på arbetsförmedlingen och skrivit på nå papper

Tänkte även säga att om jag dör, kan hända idag, imorgon, om 20 år om 70 år, ja ni förstår, så ska denna låt spelas på min begravning =)

hittade dock bara den här videon som var okej, dom andra verkade vara covers? Nåja njut av låten =)


hej hemskt mycket hej

Nu är jag hemma i Gällivare och det känns sådär, tycker mest att det ska bli fredag så jag får träffa Jacob =)
Idag så har vi gjort om grupperna, de i grupp fyra har splittrats och delats upp i dom andra grupperna, jag är glad att jag får vara kvar med dom i min grupp, trivs bra med dom, än så länge =)
Vi fick börja idag så jag fick fortsätta på min limpa, kändes skönt, dock var jag lite fundersam på det där med att flytta massorna bakom maskinen och det har tjatats om det hela tiden men idag förstod jag äntligen hur man gör! Man lär sig otroligt mycket av att bara titta och jag ska bli bättre på att planera, det är först sen som jag ser att, oj det där hade jag kunnat göra bättre. Nåja vi är där för att lära oss och det gör vi!
Annars har jag suttit och täljt på min "Emilgubbe" dock blev det en Emilia haha, hon fick bröst, rumpa och allt, alla skojade igår när dom såg den att det var en dildo, och håkan var lite sugen haha ;P men jag har hittat en perfekt trästock till han till nästa projekt, kanske inte en dildo men nått liknande ;)
Nej nu ska jag läsa lite bloggar, ids aldrig göra det på receptions datorn =)

ha en bra kväll alla

onsdag

Hur ska man sammanfatta den här dagen då? vår grupp fick först börja köra 14.30 så  mellan det så pluggade man lite, satt utanför brasan och surrade, grillade lite korv, lekte med Rickards hund som han hade med sig, försökte tälja en gaffel (gick inte så bra) Började tälja på en (Emilgubbe) Kommer ha en stor samling när dom här veckorna är över haha
Drog även en ragg till Pajala med Risto för att köpa nikotin, men kassörskan tyckte jag såg för ung ut, och inget leg med.. Men hur som helst, det här går inte, på fredag åker jag och köper nikotin tabletter, jag lovar!!

Började grävingen halv 2, skulle fixa limpan, skapligt nervös när jag skulle köra ner men det gick hur bra som helst och maskinen välte inte, nå sen skulle jag upp och ångesten var nära men jag klarade det med! haha sen börja om och göra limpan mindre, dock hann jag knappt börja förrän det var kväll.. Så idag fick jag smörja maskinen, vilken inte gick så bra för fettet var slut plus att jag är så jävla kort så jag når inte nippeln som är högst upp.. fick iaf hjälp av läraren så medan han smörjde så skottade jag ur larverna, hyffsat flås man har, inte bra!

Nu ska jag fixa lite mat, får se om jag lyckas få min naturliga färg på händerna tillbaka, jävlart svarta är dom!!

lalaa

Nå vad gjorde jag under min ledig tid? Jo jag lånade arn filmerna och låg i sängen och myste för mig själv.. höll nästan på att somna haha Måste säga att dom var bättre än jag mindes att dom var.. Joel Kinneman är förresten med i den andra filmen, tror ingen tänkte på det då för att han ännu inte hunnit bli så känd, dock var han inte lika snygg där som i dom andra muuums :P

Sen har jag kollat lite på tv, fixat mat, duschat och nu sitter jag här igen, skulle ta ut pengar för att banken inte funkar i Pajala..

Kom på att det här har blivit en dyr vecka.. om vi sammanfattar söndag till söndagen som kommer.
266 kr buss
200 kr mat
200 kr kläder
800 kr boende
 30 kr gym
 40 kr frasses
summa:
1536 kr om jag räknade rätt hmm mattegeniet inte på topp..

Som ni läste så ska vi änligen få våra kläder, har vart jätte struligt med allt, egentligen ska vi ha overaller men vem vill ha det? speciellt när det är sommar kläder..
Så vår lärare ska fixa så att vi får varsel byxor plus en fleecejacka.. Vi fick välja mellan varseljacka eller fleece men ja det andra alternativet fick vinna och det känns bra!

Imorrn är det min grupp som går sista skiftet, tungt, oj vilken lång dag det kommer bli nåja jag ska inte klaga! känner mig mer peppad nu när jag ev har en praktikplats till sommaren :D

Skillnad

Skriver väl ett litet inlägg, hann aldrig skriva igår för vi slutade rätt så sent, sen handla, gymmet en liten stund, gå hem äta middag, sova..

Idag så fick grupp 2 börja köra kan säga att det är stor skillnad för tjälen.. trodde aldrig det skulle gå haha..
Rosie höll på att fylla igen ett dike som Karii gjort lite hmm brett och djup haha men så går, ja vade ska jag säga? cylindern? äsch hur ska jag säga? haha men tänk ett stort rör som sitter från maskinen till aggregatet som gör att man kan styra och lyfta den med, den ramla bara av.. haha jag glömde ju kameran i Gällivare såklart, för det hade verkligen vart nått att fota och ja Rosies anrop till Mattias: Nu har cylindern ramlat och det är INTE bra!!!

Själv fick jag flytta på en hög som någon fixat så fint igår efter att jag var där och tagit bort den.. känns som att sammarbete nästan är det roligaste när man hjälps åt.... kände även att jag tränat jävligt mkt på uppsikt idag när hennes maskin gick sönder, för då skulle alla komma bakom min maskin och kolla på hennes..

Igår fick jag träna på byta skopa.. tränade lite på kabelskopan, ja det gick ju hyffsat, sen kom Emil I med en släntskopa för att jag skulle planera vägen och stolt var man när man lyckades vända den, men att få dit den, omöjligt!

Annars då? gjorde provet idag, fick 1 ½ poäng fel..kan inte klaga, dock blev jag jävligt irriterad på den jag fick 1 fel på för jag vet ju svaret!!

Nå jag förlorade iaf inte i min, rickards och Emils tävling =) haha

Idag blev det lunch på frasses med Daniel, Urpo, Jörgen och Kristoffer, treevligt och mättande.. klockan är 12.00 vad ska jag göra resten av dagen?

Snart Pajala

Har haft en jätte trevlig helg med kanske lite för mycket party haha på fredagen så blev det lite grillat med pojkarna malm =) Fick hörlurar av jakke ( precis vad jag ville ha) ;P plus en flaska bubbel =)
Lördagen blev det fest och på kvällen drog vi mot kåbban där det var helt okej men jag ska erkänna att jag ser framemot nästa helg då det bara blir mys och lugnt =)

Nu ska jag packa klart allt och sen åka till Pajala, känns riktigt bra att åka idag dock kommer jag fram halv 10 ikv, lite segt..

nå snabbt inlägg nu, glömde kameran i Jokkmokk så inga bilder, men ska ta med mig andra kameran till Pajala i veckan =)

pusspuss

Owl city- fireflies

Bara jag som tycker att låten låter som en disney låt? typ lilla sjöjungfrun haha


;)

wow nu är jag klar med allt! Har premiärat mina björn borg stövlar för denna korta vår, mina absolut favorit skor som jag fick för mindre än halva priset och sköna :)

Har iaf mest suttit i bilen känns det som förutom när jag var på stan och kånkade på påsar.
Har sökt lite praktik platser, kändes lite dumt att komma på klackeskor och söka jobb för grävmaskinförare haha men vafan :)

köpte ett par legging som var beige, rätt så snygga och perfekt till sommaren, de kostade 199 kr, helt okej pris. Sen ett halsband och 2 nagellack, ett som var orange och som var rosa, skulle köpa ett grönt men det fanns inte! grrr Nu ska jag väl snabbstäda lite i rummet innan jag åker..:D

Testade förresten min nya mascara idag, den var riktigt bra och borsten var böjd så det var lätt att komma åt överallt! rekommenderas! :)


grelbvwmvsv

helt ärligt, jag tycker det är skit jobbigt att jag blir så arg och ledsen för absolut ingenting och för att få bort det så brukar jag tänka om i andra tankar, men jag är ändå sur som citron.. det sjuka är att min reservplan verkligen är "ett" reservplan. haha

för övrigt så fyller jag 21 år idag, det är ju trevligt, snart är man väl 58 år innan man ens har hunnit blinka! men jag ser det här som nått bra, jag är hemsk..

Visst var jag rätt så söt när jag var liten=) Ja inte för att skryta
men jag var nog världens sötaste unge, frågan är: va hände? haha

tralal

Ska se på criminal minds nu, hoppa ner i sängen känns kanon, sovmorgon till typ halv 8, gäsp, inte nått att skryta över direkt =)

Fick förresten mina presenter idag, pengar av mormor och morfar och en jätte fin blomma=)
mascara och ögonskugga, bok + pengar av mamma :)
sen ska jag få presentkort av Ida och Alex =) nööjd tjej :) fylla år är nog inte så dumt trotsallt ;D


Torsdag

heeeeemmma! solen har lyst med sin närvaro hela dagen i Pajala så vi gjorde som vanligt upp en eld, lyckades tigga till mig en korv :P Har hjälp till att "skruva" upp nå hyllor, var nå plåthyllor dom köpt som man skulle trycka i, kan inte säga att det var så lätt, vi var minst 3 st, ibland 4 stycken som höll på med en hylla.. men vi lyckades iaf få dom i bra höjd, till skillnad från Kent och Seppo som lyckades göra den sne haha lite skadeglädje, fast jag inte gjorde så mkt mer än höll i pinnarna haha :P

När dom andra gjorde provet så skulle jag köra lite maskin men vart lite strul för Risto skulle göra min, men vi delade på den och han visade hur man grävde diken, stor skillnad från att lyfta grus hit och dit! Måste väl skryta att jag klarade stubben och stenarna galant? fick beröm som proffs haha :P

Sen hjälpte jag lite med att städa baracken, som ser förjävlig ut.. sen slutade vi tidigt :) Synd att jag inte tog med kameran hade fått fina bilder den här veckan men glömde den :( men har bilder på rummet jag bor i iaf =)



Men 2 sängar! kom på besök om ni vill :P hahah

fin micron:)

Nackspärrstv:n ;P

Fin köket:P


onsdag

lalala samma visa idag, kört lite grävis men denna gång doosan, dock började den pipa hysteriskt så fick lite hjälp i samma veva som mamma kom, så hon såg mig inte stila med dosan haha visade henne runt, kan inte säga att klackeskorna gjorde någon så stor succe hahah, Kent tog kort på oss när vi satt ute och när jag kom in igen så satt vi klistrade på väggen! snyggt :P  Haft genomgång på provet, ska göra det nästa vecka ist för imorrn, var för mkt jag inte kunde.. Har även fått prova smörja maskinen idag, var inte så svårt men kladdigt, så behöver nya handskar, fick förresten nya arbetsbyxor idag av mamma, hon var inte så imponerad när hon såg mina märkes byxor fulla med lera hah, gummistövlar behövde jag visst också.. men tycker mest att vi ska få våra nya kläder nu...

När jag skulle hem så skjutsade Urpo mig, men vi bestämde oss för en sväng till Konsum och sen blev det helragg i Pajala, inte är det så värst litet måste jag erkänna och fina hus, med jätte fint läge vid vattnet.. :) Nu väntar jag mest på att NCIS ska börja, mitt nya nöje =)

Imorrn åker man hem och jag får åka med Kjell så slipper bussen och 133 kr, fint i kassan! plus att jag kommer hem rätt så tidigt!

allt för mig idag! ha det så bra!

Tisdag

Vette om de vart nån så bra dag idag.. var som mest irriterad när jag körde idag och inte fick veta vad vi skulle göra.. orkade inte sitta och tjata så jag tränade på planering med skopan.. sen har vi mest suttit ute och pratat även fast det var kallt som tusan, imorrn ska jag ha med mig riktigt med kläder.. Idag skulle jag gå till grustaget men gav upp när krille, håkan och Kent kom, jag tänkte jajaj jag åker väl då haha men får se hur man gör framöver, blir så knepigt med kläder för man vill ju inte ha för varma kläder när man går.. Annars? Rickard har knäppt en massa kort och lagt upp i datorn och vi sedan kollade på projektorn haha zoooom jaha vad gör Matilda då? Ja hon fryser med händerna i jackärmarna haha sen har dom skrivit ut alla bilderna och häftat upp dem på väggen i baracken..:P förutom dom bilderna så har vi porträttbilder på alla med namn som kära Matilda fick i uppgift...  Annars jävlart inte nått som hänt..

Nu måste jag plugga men det tar verkligen emot, E4:an verkar jätte knepig med vägbynnad, husgrunder, ledningsgravar, rörschakt blablabla och en massa ritningar.. som tur är så är provet först om 1 vecka..

Måste städa rummet nu med, kära mor kommer till Pajala imorrn för att jobba, för hon har Pajala som ett av hennes distrikt.. kan hända att hon ska kolla på mitt rum haha

dööd

Känner mig skapligt trött i hela kroppen efter promenaden till Pajala för att handla, men jag hann med allt på 45 minuter, och det är inte dåligt för jag hann både kolla kontoutdraget, handla och gå fram och tillbaka.. går man i sakta takt så tar det kanske 20 minuter att gå dit, kanske lite mer.. så ni förstår tempot? ;)  Kan säga att jag blev inte imponerad av mitt kontoutdrag, 100 kr, jahapp skulle jag inte få pengar?

Förövrigt så kurrar min mage som besatt och det hjälper inte av att man sitter bredvid buffén.. tycker dom ska säga till mig: Stackars Matilda som måste laga mat hela tiden och vi har ju jätte mkt mat men ingen äter upp det, så sätt dig du och ät!

men icke..

Annars? Hade ADR utbildningen idag 08.00 - 16.00.. Helt okej, läraren var bra och hade energi så man lyckades hålla ögonen öppna, nästan hela tiden haha men det var intressant men det är jävla mycket att kunna med siffor bokstäver ja allt... nått vi pratade var om livsmedel som fraktas, kan även fraktas med giftiga ämen och annat farligt gods, och då behövs bara en skiljevägg, men i Sverige så lär det inte ske för andra lagar men enligt ADR så får det vara så och det gäller för dom flesta länderna.. kanske inte så kul att veta om tomaterna från spanien fraktas tillsammans med gifta ämnen ? nått att tänka på.

äsch laga mat.. är sugen på ris och köttgryta, men köpte precis pyttipanna, lever den i kylskåpet? vette fan om jag kan pressa in den i frysen haha


mjau

Skulle skriva tidigare men då ville jakke tjuvläsa och jag tycker det är skit jobbigt när folk läser det jag skriver när jag skriver! haha

Denna helg ids jag inte riktigt förklara så ingående, skulle vara nykter slutade med att vi satt uppe till 4 och drack..nästa dag så var det ju fin väder, så vi satte oss ute i snöhögen och solade.. tyvärr blev det ingen grillning :( Vi somnade kanske vid 7 tiden och sen sov man mest i soffan till halv 2 på natten. tusan att min favoritfilm var på tv då: deep impact, jag gjorde mitt bästa att se den, men ögonen ville inte hållas uppe.. vilken tur att jag kan den utantill :)

Idag har jag tjänat lite pengar, 500 kr, känns för jäkla bra i plånboken, jag behöver dom verkligen! Kanske även får nån klippning nästa helg :) Har funderat på om jag ska kika in på Jive på fredag och unna mig nått klädesplagg, det var jätte längesen jag shoppade kläder, ja förutom mina lacklegging som börjar sitta dåligt på mig, och dålig kvalite var det också:( En snygg klänning hade vart kul också, men kanske ska vänta med det och införskaffa mig nån sommar klänning när temperaturen stiger till åtminstonde 15 plus grader ;) och ja en skinnjacka behövs med! nå tips på billiga skinnjackor som är av ÄKTA skinn och snygga mottages! Den som Kenza gjorde var riktigt fin faktiskt.. nått sånt iaf,

Nu ska jag sluta svamla, mamma har lagt in en blåbärspaj i ugnen, muums, imorrn har vi ADF (tror jag?) utbildning. kuul=) hoppas jag!

Sjukhusmorden i Malmö

Ja sjukhus morden i Malmö var min dokumentär när jag gick till stan idag..

Det handlade om en 18 årig man som anställdes som beredskapsarbetare på långtidsvården i Malmö 1978. alltså rätt så längesen. Han blandade saft med Gevisol och Irisol som är ett frätande rengöringsmedeln.. Han dödade 24 stycker och flera överlevde. Detta anses som det värsta seriemorden i svensk historia.. Tog informationen från Wikipedia. Man kommer ju inte ihåg allt.
Men det var riktigt intressant och de anställda berättade om killen och om hur dom uppfattade situationen och killen. Ingen förstod ju att de här patienterna blev mördade. Visst det var väldigt konstigt att patienterna dog som flugor (citerat) men de hade ju naturliga dödsorsaker! Det var först när en kvinna skrek och spottade ut saften som personalen hann springa dit och se killen stå där, han skyllde först på en patient men tillslut erkände han.
Kan tänka att det måste ha vart otroligt jobbigt som anställd på avdelningen, man blev beskylld för att inte ha förstått att något var fel!


Det enda jobbiga med dokumentären var att de som blev intervjuade såklart pratade skånska.. Visst jag förstår skånska rätt så bra men en kvinna lät som om hon tävlade om att prata så fort och oförståeligt som möjligt!! En annan kvinna lät precis som Anna Anka! Kan hon ha jobbat där? hahaha nämen identiskt!

tralala

Jag förstår inte hur humöret kan växlas så fort man fått lite mascara på ögonfransarna... Ett tips för en riktigt mössfrilla är att blöta det, och sen slänga i lite beachspray och sen föna.. vilken skillnad.. Nu ska jag dra av mitt underställ och vänta på Roger.. Det blir en lång resa till Jokkmokk på 30 mil... ja ni hörde rätt.. Vi ska först åka till sjöfallet och hämta Axel.. långt, långt.. men jag kommer iaf fram =)

Fick pengar iaf! känns otroligt skönt men dom ska till mamma för hon har lagt ut med så mkt pengar för mig!


ååh

vilket humör jag blev på, vill banka skallen i väggen och slå bort ångesten.. det är så intressant på ett jobbigt sätt att upptäcka nya saker om sig själv haha
Ska till Jokkmokk i helgen, hade tänkt att klippa men det blir typ inget, bara på söndag, och jakke ska köra skoter hela helgen, lisa ska till lule och Evo till årrenjarka.. finns det nån kvar? Och det kommer säkert inte heller bli nån fest nästa helg, jag som sett framemot det, men det känns som om alla ska vara borta.. livet är tråkigt
Ska börja smörja in mig snart är torr med en jag vet inte vad..Sen ska jag gå till stan och göra massa ärenden. Känns underbart att ta en promenad på 30 minuter i snöovädret där ute.. men jag bli smal? smal är ju det absolut viktigaste i världen att bli... på tal om smal så åt jag 2 varma mackor till frukost, gott :)

Visst ja måste ladda ner nya dokumentärer! iaf på mp3:n oj vad stressigt.. undra om man ska köpa nya hörlurar idag med?


hemma i Gällivare

Yes nu är man hemma i Gällivare i en tom lägenhet, skönt måste jag erkänna! Har tagit fram lite souvas och väntar på att det ska tina så att man får mätta magen...

Idag skulle jag ta en promenad på morgonen till grustaget men kom iväg lite sent, som tur var så stannade Urpo och frågade om jag skulle ha skjuts :P  Men jag fick promenaden sen när jag gick dit igen vid lunch, det roliga var att 2 gånger stannar folk och frågar om jag ska åka med upp haha :P men jag bränner ju fett :)

hade prov idag och det gick skit bra, alla rätt igen! ;) Så ska snart börja på den tredje boken för jag tror nästa prov är nästa vecka, jag är nämligen med i den snabba gruppen för att få teorin färdig så man kan satsa helt på praktiken.
Hann även gräva lite i 1 ½ timme, otroligt vad tiden går fort! Nu kommer även lite bilder jag tog igår =)


Daewoon och doosan.. Daewoon har jag kört än så länge men vi ska nog byta maskin snart..  doosan kör Ros marie i min grupp.



här nedanför är gropen, men vi vet inte riktigt hur det ser ut under snön så vi väntar med jobbet där, volvon i fjärran som Risto kör i vår grupp=)

den hjulburna grävaren, D3 som kör, ska fixa dike som man kan lägga rör i så det inte är så mkt vatten.

Ja ni ser ju hur det ser ut utanför baracken :P

Baracken, har precis vart och kissat, har ingen toa så man får hitta sin ställen.. haha

håkan fixar lite medan vi sitter och solar =)

steeeka :P

happhapp

Datorn verkar leva sitt eget lilla liv idag så jag ger upp snart! Denna dag har inte mycket hänt, vi har suttit och pluggat, gått igenom provet.. tror det kommer gå riktigt bra! vid lunch tid så drog vi på en film, håkan hade med sig datorn så vi drog i gång projektorn och allt.. som ett rum fullt med kablar, krypa och hoppa för att nå kaffe automaten haha Vi drog först på Saw 6, men efter 10 minuter så stängde vi av, den var jävligt äcklig om man säger så haha så vi slog på road trip beer pong, helt okej film och nått att fördriva tiden på.. sen har vi suttit ute vid baracken och solat och kollat på när grapparna har försökt fixa till ett dike där vi ska lägga rör så allt vatten försvinner.. grustaget är praktiskt taget ett lertag där man knappt kan gåååå.. Tog även lite bilder som jag ska försöka slänga upp i helgen =) sen fick vi sluta.. har funderat på att ta en promenad till Pajala för lite motion men jag blev helt plötsligt lat.. nå ska iaf lägga in en ny dokumentär på mp3:n.. lyssnade på stureplansmorden igår och idag.. får se vad som väntar idag :) Måste bara skaffa nya hörlurar, mina har gått helt paj nu, som tur var så hade jag ett extra par i väskan men dom är så korta så jag måste lägga den i Bh:n för att ens kunna lyssna och dåligt ljud.. men det kommer ny tills pengarna kommer ;D

tjing

About my day

Det kändes som att jag precis hade vaknat när väckar klockan ringde 05.15. Men jag hoppade upp som ett spjut och drog på mig mjukisarna. allt var praktiskt taget klart, det enda jag behövde göra var att borsta tänderna.

Skoldagen har vart kul efter lunch, fick köra 3 timmar och man känner verkligen hur man lär sig mer och mer hela tiden. Kan även tillägga att vi har en jävligt bra lärare i praktiken.. han i teorin vet jag inte, han skriver mest sms.. För när vi har teori så läser vi bara böcker. Har inte förstått det där än, då kan man lika slippa en lärare.. om jag undrar nått så frågar jag ändå dom jag läser kursen med. Nåja hade iaf jätte kul när jag körde min daewoo men såklart så började den läcka så vi var tvungna att köra upp den till baracken... blev lite nervös och tänkte, jahapp nu måste jag köra den hjulburna och på nått sätt känns det lite läskigare, som att man har sämre grepp.. äsch jag vet inte. har ju inte kört den än.. Vi ska iaf göra två limpor nu och är lägre än en som är stor och hög.. Så det projektet började jag med idag, känns lite surt att inte få avsluta det för imorgon ska grupp 3 och 4 köra. Nåja behöver teorin för nästa prov är på torsdag..

annars? tog en promenad på 1 timme in till Pajala för att handla.. har laddat ner massa dokumentärer på datorn som jag sen lägger in på mp3:n eftersom.. imorse lyssnade jag på Kalixhärvan, jävligt intressant men det var svårt att hänga med i alla olika namn så man blev lite förvirrad..
Men nu så lyssnade jag på diskoteksbranden i Göteborg.. Jag överdriver inte när jag säger att det kom tårar från mina ögon när jag gick där på promenaden, det var/är så hemskt!! Hade jag vart hemma så hade jag stor bölat..

Det var flera som berättade, en tjej som var 15 år när hon var på discot, om hur glad hon var för att få åka dit.. om en mamma som förlorade sin dotter, om en kille som förlorade sin bror, om brandmännen och om hur dom försökte rädda alla och fick ut 60 st men att allt kändes som ett misslyckande när 63 st dog.. Även fler synpunkter kom från händelseförloppet.. hemsk, hemskt.. ni måste lyssna på den..

Blev som en kort roman det här hehe äsch hade så bra och hmm rösta på mina bilder! hahaha

http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/sok-resultat?search=Matilda%20Andersson&t=Matilda%20Andersson&b=Matilda%20Andersson&n=Matilda%20Andersson&post_search=Sᅢᄊk


top models

Top models i rutan just nu, det roligaste, makeovers :D måste klippa mammas lugg och gå ut med Molly innan jag får gå och lägga mig, ska upp vid 5 tiden imorgon. Ska åka bil till Pajala med D3, men jag tjänar pengar på det när det gäller hotellet!

Har vart en helt okej dag, vi åkte till mormor och morfar och kollade på valparna, ååh dom är så söta! dock tycker ingen annan det! haha =)

Nej nu ska jag fortsätta med att få folk att rösta! kan tänka mig att alla är hmm less på mig? :D

puss

Rösta på mina bilder i norrmejeriets tävling

Jag vet att jag tjatar nu men skit samma! Är med i norrmejeriets bild tävling där man ska skicka in sin
bästa norrlandsbild. Jag har självklart lagt in flera bilder för jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilken jag tyckte bäst om. :)
Så snälla, snälla rösta på mina bilder nu, ni behöver bara rösta på en om ni tycker alla andra är fula ;)

Här är länken och då kommer ni till alla mina bilder, och det går på 30 sekunder. När jag för engångs skull försöker vinna, så hjälp mig! :D


http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/sok-resultat?search=Matilda%20Andersson&t=Matilda%20Andersson&b=Matilda%20Andersson&n=Matilda%20Andersson&post_search=S�k








lalablabla

mamma väckte mig med ett sms halv 9 idag, tack så mycket när man äntligen får sova ut.. så jag har mest legat och kollat på dålig tv.. Nu väntar vi på att en film ska börja men tyvärr finns det inte så mycket annat att göra. Imorgon så åker jag tillbaka till Pajala och är där till torsdag, så kort vecka igen men hoppningsvis så har vi fått mer maskiner och till veckan får man också veta om man får vara kvar =)


puppies

Morfar hämtade mig från bussen idag och så jag passade på att åka till dom och äta middag och kolla på hjärtegryna som Tessie ploppat ut i helgen. Det blev bara 3 valpar men oj så söta! mitt hjärta smälter och jag kan sitta och titta på dom i flera timmar, men jag tror inte Tessie skulle uppskatta det :P




ååååh kan knappt vänta till som blir större så man får leka och busa med dom :D

Påsk

Nu är jag hemma i Gällivare och jag måste erkänna att det känns riktigt bra. Jag har haft en riktigt bra påsk i Stora Sjöfallet med mamma och Axel, dock har det såklart blivit endel konflikter men vi klarade det!

På fredagen så åkte jag, mamma och Axel iväg för oss själva på en långtur. Kommer inte ihåg vad sjön hette men den låg innan teusa (stavning) vädret var kanske inte på vår sida men vi hade trevligt och jag fick en fisk men vi slängde tillbaka den för att kunna fiska upp den nästa år.


Vackra dalen, trist med sånt tråkigt väder.

Vi hade en handborr och mamma kämpade tappert på att få hål. Tillslut fick vi haffa en skoter och fråga om han kunde göra hål till oss :P

Dags för lunch. hamburgare ;D

mami & Axeli :P

Ny brakkaskotern

solen skiner borta vid sjöfallet

På promenad med Molly vid campingen

Modellhunden ;D

Bäddade ner molly under filten! sööthunden:P

Lördag
For iväg till Teusa med Janne och helena.. solen sken överallt förutom där vi var haha och inte ett endaste napp fick vi men det var en härlig skotertur på 3 mil =)

Så otroligt vackert!


Bland det häftigaste, vattenfallen som frysit till klarblåis som hänger över bergsväggarna!

fiske på G, vädret : blåste och var kallt :/

Axel slappar i trädet ;D
 
Nästan framme i sjöfallet.. Helenas snygga mössa som lyser upp :P

Modell hunden igen!

På kvällen åt vi påskbuffe i restaurangen som var jätte god! vi hamnade i samma bord som han som borrade hålet åt oss i fredags, ett jätte trevligt par och sen ett yngre par i 30 års åldern. Ni vet stockholmare som åker till fjälls och åker längdskidor och läser böckerna hela dagarna. haha äsch ett väldigt speciellt men trevligt par.. Mamma och Axel stack hem medan jag stannade själv, beställde in en Irish coffee och snackade på med gammelparet, sen kom en kompis till mamma och jag blev kvar till midnatt med en öl, riktigt trevligt och jag lyckades vakna 07.00 på söndag morgon =)

Söndag. Den absolut bästa dagen! leendet sprack upp när man såg den klar blåa himlen och solen som sken! Vi kom iväg vid 9 tiden.

pooosa mamma pooosa!

Jag pimplar för fullt i fin vädret :P Lycka är att sitta på en renhud utan att behöva ha jacka på sig :P

Feting fisken!

Gullibror =)

Avslutar med den här fina bilden på mig och Molly =)

Kommer fler bilder på facebook men nu är klockan snart 21.00 och jag ska hinna duscha innan Jakke kommer hit =)


typiskt

Jag har fått 2 stress finnar på hakan. Jag får en chock varje gång jag kollar mig i spegeln och ju mer jag klämmer ju värre och rödare blir det.

Annat skönhetsproblem: Jag ser ut som sesams förlorade dotter eller son (?) haha

Vilken tur att man ska gömma sig hela helgen :) Fick lite bilder av pappa, han hade med sig sin hårddisk. Jag är inte vacker på nån bild men kolla vad smal jag var!!


Mar menor.


På merces bröllop i Madrid


Jag och pappa på bröllopet


Merce med sin pappa och sina syskon barn, monica och natalia,


I bussen tillbaka till Madrid


hm

Låter kanske lite konstigt men jag känner ett sug av ett grönt nagellack. Ibland dyker det upp i skallen och jag vill ha, ha och ha! Jag har vant mig vid att aldrig få ett grönt nagellack för jag orkar inte testa färgen. Jag ser nämligen en exakt färg i min hjärna.. Jag vet att jag är konstig.

Kan säga att jag är verkligen inte bra på spanska. Det var riktigt svårt igår när man skulle prata med dom men jag gjorde mitt bästa och märkte hur orden kom fram eftersom. Det bästa med gäster är väl ändå när dom tar med sig mat hemifrån. Ost, och riktig jamon. Det enda som fattas är snäckorna som jag blev kär i sist.
Joo fick förresten en flaska rom av pappsen som han hade använt till Tiramisun, har 2 plåtar med Tiramisu här så bara komma och äta!

Nu ska jag snart gå och kolla tvättstugar, håller på och tvätta rekord mycket lakan och handdukar.

Sen blir det sjööfallet! Jag ska få hur mycket fisk som helst och buffén på lördag kommer bli himmelsk. För dom som inte vet så har Stora sjöfallet pubkväll på fredagen och påskbuffé på lördagen och maten är riktigt god och värt pengar.


RSS 2.0