skalv

Idag i salongen så började de vibrera. Vi blev alla lite fundersamma och tänkte vad de var. men gissade mest på skalv från gruvan. Och nu när jag läste i nsd så stod det just de. Skalv som mätte upp til 1,4 i richterskalan. Lite sjuk ändå.
Kommer ihåg när jag bodde hos mormor och morfar och var ensam där nån natt. Och helt plötsligt så börjar det skaka. samma tid varje natt. haha




Skalv skakade Malmberget Malmberget. Flera seismiska händelser inträffade i Malmberget på onsdagen. LKAB tvingades stänga av två områden i underjordsgruvan, av säkerhetsskäl. -Alla händelser skedde ovanför nivå 900 och uppåt. Ju högre upp de inträffar, desto mer upplevs de i samhället, säger gruvchef Björn Koorem.
Vid niotiden på onsdagmorgon inträffade ett mindre skalv i malmkroppen Parta, mellan nivå 815 och 1000. Gruvarbetet stoppades under en tid och LKABs bergmekaniker undersökte området. Parta ligger norr om bostadsområdet Kilen i Malmberget.
I framtiden förväntar LKAB att västra delen av malmkroppen Parta ska "blocka upp till dagen", det vill säga att gruvrummets tak ska rasa in och en öppen gruvhåla bildas.
En kraftig smäll
Ett flertal seismiska rörelser inträffade strax före halvtolv på onsdag förmiddag. Det största skalvet uppmätte 1,4 på den lokala Richterskalan.
-En mycket kraftig smäll som ruskade om huset, meddelade en hyresgäst i centrala Malmberget.

Skalvet föranledde LKAB att stänga av lastningen i Printz Sköldsgruvan som ligger under bostadsområdet Johannes-Hermelin.
-Det var en hängväggsrörelse. Vi ska avgöra om vi ska öppna området för produktion igen i kväll. Vi kan säkert vänta oss fler händelser vid Printz Sköld, säger gruvchef Björn Koorem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Okej, men hör av dig imorron om du har tid. Annars får vi ta det på söndag! Lycka till på salongen :)

2009-08-26 @ 21:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0